Βουλγαρία | Ετοιμάζεται να εισάγει σύστημα ελέγχου κυκλοφορίας drones
Defence Redefined
Published on 03/01/2023 at 09:30

Το υπουργείο Μεταφορών της Βουλγαρίας, έκανε γνωστό πως εργάζονται για την εισαγωγή του συστήματος ελέγχου κυκλοφορίας μη επανδρωμένων αεροσκαφών U-space.

Συγκεκριμένα, για την δημιουργία του συστήματος αυτού, έχει συσταθεί ομάδα εργασίας με εκπροσώπους του υπουργείου και της Διοίκησης Πολιτικής Αεροπορίας.

Το U-space είναι ένα ευρωπαϊκό σύστημα για την ασφαλή διαχείριση της κυκλοφορίας των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, που είναι ήδη στα σκαριά. Αναπτύσσεται σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω της αυξημένης ανάγκης υπηρεσιών και τεχνολογιών για τη διαχείριση της κυκλοφορίας των στροφειόπτερων.

Το σύστημα ελέγχου κυκλοφορίας θα ενταχθεί στο υπάρχον σύστημα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας.

Ένα διάταγμα για την ασφαλή λειτουργία των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη Βουλγαρία και την εποπτεία των φορέων τους έχει ήδη προετοιμαστεί και πρόκειται να υπογραφεί από τον υπουργό Μεταφορών.

Εγκαινιάζοντας μια διεθνή έκθεση μη επανδρωμένων αεροσκαφών τον Οκτώβριο, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Νικολάι Ναϊντένοφ δήλωσε ότι οι αρχές θα διασφαλίσουν ίση πρόσβαση στην αγορά για τους οικονομικούς φορείς που παρέχουν υπηρεσίες αεροναυτιλίας U-space.

Πηγή: CNN Greece

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ | Απόφαση που προβλέπει τη χρήση “killer robots” από τις δυνάμεις επιβολής της τάξης

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This