MULTIMEDIA CORNER

MULTIMEDIA
CORNER

Αφιέρωμα | “Η Ναυτική Βάση Ευάγγελος Φλωράκης 10 χρόνια μετά” – Η DЯ στο Πολεμικό Ναυτικό
Defence Redefined
Published on 12/07/2021 at 09:11

Επί τη ευκαιρία της συμπλήρωσης των 10 ετών, από την τραγική και μαύρη 11η Ιουλίου του 2011, η DEFENCE ReDEFiNED, ξεκίνησε για την Ναυτική Βάση “Αντιστράτηγος Ευάγγελος Φλωράκης”, για να δημιουργήσει και να παρουσιάσει, ένα αφιέρωμα τόσο για τις εγκαταστάσεις της βάσης, όσο και για το προσωπικό αλλά και τα πλωτά μέσα του Κυπριακού Πολεμικού Ναυτικού. 

Κατά την περιδιάβαση μας στην βάση, το προσωπικό μας υποδέχθηκε θερμά και μοιράστηκε μαζί μας, τις σκέψεις του και τα συναισθήματα του, 10 χρόνια μετά την έκρηξη αλλά και το χρέος που άφησαν οι ηρωικοί πεσόντες της μοιραίας ημέρας.

Πρώτος ο Διοικητής της Διοίκησης Ναυτικού, ο Πλοίαρχος (ΠΝ) κ. Δημήτρης Μασούρας, μας υποδέχθηκε στο γραφείο του, με το Διοικητή της Ναυτικής Βάσης Αντιπλοίαρχο (Μ) κ. Δημήτρη Θωμά να ακολουθεί. 

Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε την Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών όπου είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τα σύγχρονα σκάφη ανορθόδοξου πολέμου και να συνομιλήσουμε με στέλεχος του επίλεκτου αυτού τμήματος, ενώ στο τέλος βρεθήκαμε στο ΠΑΘ “ΑΡΧΙΠΛΟΙΑΡΧΟΣ Α.ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ”, όπου συζητήσαμε μαζί με τον κυβερνήτη του, Πλωτάρχη (ΠΝ) κ. Γιώργο Παπακλεοβούλου

Δεν θα μπορούσαμε βεβαίως, να μη αποτίουμε φόρο Τιμής στο μνημείο των 13 Ηρώων της 11ης Ιουλίου του 2011, ψηλά πάνω στον λοφίσκο δίπλα από τον νεόκτιστο ιερό ναό ἐπ’ ονόματι των αγίων Κυπρίων Νεομαρτύρων Γεωργίου, Μιχαήλ, Πολυδώρου και Φιλουμένου. 

Δείτε το αφιέρωμα το οποίο αφιερώνεται στη μνήμη των θυμάτων της φονικής έκρηξης στις 11 Ιουλίου 2011.

Πλοίαρχος Ιωαννίδης Ανδρέας, Διοικητής Ναυτικού

Αντιπλοίαρχος Λάμπρου Λάμπρος, Διοικητής της Ναυτικής Βάσης

Αρχικελευστής Κλεάνθους Κλεάνθης

Κελευστής Ηρακλέους Μιχάλης

Ναύτης Χριστοφόρου Μιλτιάδης

Ναύτης Χριστοφόρου Χριστάκης

Αρχιλοχίας Πυροσβεστικής Ανδρέας Παπαδόπουλος

Πυροσβέστης Βασίλης Κρόκος

Πυροσβέστης Σπύρος Τταντής

Πυροσβέστης Παναγιώτης Θεοφίλου

Αρχιπυροσβέστης Γιώργος Γιακουμής

Πυροσβέστης Αδάμος Αδάμου

Ναύτης Αντώνης Χαραλάμπους 

 

Η DEFENCE ReDEFiNED εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της στο Υπουργείο Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας και στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς, καθώς και στο προσωπικό της Διοίκησης Ναυτικού για την αμέριστη βοήθεια στην πραγματοποίηση του αφιερώματος. 

Διαβάστε επίσης: Εθνική Φρουρά | Η Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών αποκαλύπτει τον εξοπλισμό της – VIDEO & Φωτογραφίες

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

Διαβάστε Περισσότερα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This