ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Αυστραλία | Η ομάδα υπό την ηγεσία της Hanwha Defense παρουσιάζει το ΤΟΜΑ AS21 Redback – VIDEO
Defence Redefined
Published on 16/01/2021 at 15:30

Η ομάδα Redback υπό την ηγεσία της Hanwha Defense παρουσίασε επίσημα το όχημα μάχης πεζικού (ΤΟΜΑ) AS21 “Redback” νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα και πριν από την παράδοση τριών ΤΟΜΑ για δοκιμές αξιολόγησης.

Οι δοκιμές αποτελούν μέρος μιας προσπάθειας μετριασμού του κινδύνου (RMA) για τον Αυστραλιανό Στρατό, ο οποίος εδώ και καιρό διεξάγει διαγωνισμό για αντικατάσταση του στόλου των Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μεταφοράς Προσωπικού (ΤΟΜΠ) που διαθέτει.

Ειδικότερα αναφέρουμε ότι τα οχήματα μάχης υποβάλλονται σε δοκιμές στο πλαίσιο του Project Land 400 Phase 3, το οποίο είναι επιφορτισμένο με την απόκτηση περίπου 450 ερπυστριοφόρων οχημάτων μάχης πεζικού (πλέον 17 οχημάτων υποστήριξης) και τα οποία θα αντικαταστήσουν το στόλο των ΤΟΜΠ M113AS4, τα οποία εισήλθαν σε υπηρεσία την δεκαετία του 1960. 

Διαβάστε επίσης: Rheinmetall Lynx KF41 | Αποκαλυπτήρια για το πρώτο από τα τρία Lynx για την Αυστραλία – VIDEO

Το “Redback”, το οποίο πήρε το όνομά του από μια δηλητηριώδη αράχνη που βρέθηκε στην Αυστραλία, διαγωνίζεται ενάντια στο ΤΟΜΑ της γερμανικής Rheinmetall, Lynx KF41. Ο νικητής του προγράμματος αναμένεται να ανακοινωθεί εντός του 2022.

 

Η προσπάθεια μετριασμού του κινδύνου περιλαμβάνει λεπτομερή δοκιμή και αξιολόγηση των οχημάτων καθ ‘όλη τη διάρκεια του 2021 με στόχο την παροχή αντικειμενικών και ποιοτικών αποδεικτικών στοιχείων για την υποστήριξη μιας κυβερνητικής απόφασης ως προς την προτιμώμενη πλατφόρμα.

Η ομάδα Redback (Team Redback) αποτελεί όμιλο εταιρειών με επικεφαλής την Hanwha Defense Australia, και περιλαμβάνει την αυστραλιανή Electro Optic Systems (EOS), την ισραηλινή Elbit Systems και πολλές άλλες αυστραλιανές εταιρείες.

Διαβάστε επίσης: ΤΟΜΠ “Λεωνίδας” | H μετατροπή του σε TOMA με πρόταση από την EODH

Το όχημα έχει βάρος 42 τόνους, ταχύτητα πέραν των 65 χλμ/ώρα και μπορεί να μεταφέρει μια ομάδα μάχης πεζικού 8 ανδρών και 3 άτομα πλήρωμα. H αυτονομία του ορίζεται από τον κατασκευαστή του στα 520 χιλιόμετρα.

Η θωράκιση του AS21 Redback πληροί τις απαιτήσεις του προτύπου του ΝΑΤΟ STANAG Level 6 και είναι περιλαμβάνει μια σειρά ενεργών και παθητικών συστημάτων προστασίας. Επιπρόσθετα περιλαμβάνει ένα αιωρούμενο δάπεδο για τον μετριασμό των επιπτώσεων των ναρκών ή των αυτοσχέδιων εκρηκτικών συσκευών (IED) και πρόσθετη θωράκιση από την ισραηλινή Plasan.

Το σύστημα παθητικής προστασίας περιλαμβάνει συσκευές προειδοποίησης λέιζερ της Elbit που παρέχουν περιμετρική κάλυψη, ενώ η ενεργή προστασία παρέχεται από το το σύστημα Iron Fist της ισραηλινής εταιρείας ΙΜΙ.

Διαβάστε επίσης: Σύστημα αυτοπροστασίας “Trophy” | Το σύστημα που καθιστά πλέον τα Abrams “άτρωτα” – Φωτογραφίες & VIDEO

Το Redback βασίζεται στο όχημα μάχης πεζικού (IFV) AS21 της Νότιας Κορέας και είναι εξοπλισμένο με πυργίσκο T2000 της EOS που φέρει πυροβόλο Mk44S Bushmaster II, 30 χιλ. και ένα ομοαξονικά τοποθετημένο πολυβόλο 7,62 mm. 

Ένας σταθμός τεσσάρων αξόνων R400 της EOS είναι επίσης τοποθετημένος στην οροφή του πυργίσκου και μπορεί να εξοπλιστεί με μια σειρά από όπλα, συμπεριλαμβανομένων πολυβόλων ή αυτόματου εκτοξευτή χειροβομβίδων.

Το Redback είναι επίσης σχεδιασμένο με γνώμονα την άνεση της οδήγησης, με ελαστικά πέλματα ερπύστριας και ανεξάρτητη ανάρτηση αντί για πιο συνηθισμένα μεταλλικά γρανάζια και σύστημα ανάρτησης με ράβδους στρέψης. Η Hanwha πρόσθεσε ότι τα μέτρα μείωσης του θορύβου σημαίνουν επίσης ότι είναι δυνατή η διεξαγωγή συνομιλιών στο διαμέρισμα των στρατιωτών, ακόμα και όταν το όχημα κινείται.

Με πληροφορίες από: hanwha-defence, defensenews.com

Διαβάστε επίσης:

Hanwha Defense | Παρουσίαση σειράς μη επανδρωμένων οχημάτων εδάφους

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This