Αεροναυτική άσκηση Ελλάδας και Κύπρου – Εκπαίδευση Ναυτικών Δοκίμων και Δοκίμων Υπαξιωματικών
Defence Redefined
Published on 06/08/2022 at 11:47

Την Πέμπτη 04 Αυγούστου 2022, διεξήχθη συνεκπαίδευση PASSEX (Passing Exercise) μονάδων του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού με Μονάδες της Διοίκησης Ναυτικού Κύπρου. Συγκεκριμένα, η άσκηση έλαβε χώρα στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή νοτίως του λιμένα της Λεμεσού. 

Συντονίστηκε από το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) της Κυπριακής Δημοκρατίας και συμμετείχε το Αρματαγωγό (Α/Γ) ΙΚΑΡΙΑ με το Παράκτιο Περιπολικό (ΠΠ) ΓΕΩΡΓΙΟΥ, το Παράκτιο Περιπολικό (ΠΠ) ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ, το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης (ΠΓΥ) ΑΛΑΣΙΑ και ένα Ελικόπτερο AW-139 της 460 Μοίρας Έρευνας – Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Κατά την διάρκεια της συνεκπαίδευσης εκτελέστηκαν αντικείμενα επικοινωνιών, προχωρητικών ελιγμών και Έρευνας – Διάσωσης (Search And Rescue – SAR). Η άσκηση συνέβαλε στην πρακτική εκπαίδευση εν πλω τόσο των Ναυτικών Δοκίμων όσο και των Δοκίμων Υπαξιωματικών στο πλαίσιο του Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου (ΘΕΠ) της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) και της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ) αντίστοιχα.

Με πληροφορίες από: ΓΕΕΘΑ, ΓΕΕΦ

Διαβάστε επίσης: Θερινός Εκπαιδευτικός Πλους για τους σπουδαστές της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και της ΣΜΥΝ

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This