Θερινός Εκπαιδευτικός Πλους για τους σπουδαστές της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και της ΣΜΥΝ
Defence Redefined
Published on 28/07/2022 at 16:00

Πραγματοποιήθηκαν οι τελετές έναρξης για τον Θερινό Εκπαιδευτικό Πλου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού. Σκοπός του ΘΕΠ είναι η πρακτική εκπαίδευση εν πλω και η απόκτηση ναυτικής εμπειρίας από τους Ναυτικούς Δόκιμους και Δόκιμους Υπαξιωματικούς, καθώς επίσης η επίδειξη Σημαίας και προβολή του Πολεμικού Ναυτικού στους λιμένες κατάπλου.

Την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022, πραγματοποιήθηκε στην Ακτή Ξαβέρη στον Πειραιά, η τελετή έναρξης του ετήσιου Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου (ΘΕΠ) της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ).

 Στην τελετή παρέστησαν ο Υπαρχηγός ΓΕΝ Υποναύαρχος Γεώργιος Καμπουράκης ΠΝ, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΝ, o Διοικητής ΣΝΔ Υποναύαρχος Ιωάννης Πάττας ΠΝ, ο Διοικητής Φρεγατών Αρχιπλοίαρχος Γεώργιος Φλώρος ΠΝ, καθώς και συγγενείς και φίλοι των Ναυτικών Δοκίμων.

Στο ΘΕΠ, το οποίο θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022,  θα συμμετέχουν η Φρεγάτα (Φ/Γ) ΚΑΝΑΡΗΣ και το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης (ΠΓΥ) ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ. Τα πλοία προβλέπεται να καταπλεύσουν στους ακόλουθους λιμένες: Μπαρ Μαυροβουνίου, Μασσαλία Γαλλίας, Λισαβόνα Πορτογαλίας, Λα Γκουλέτ Τυνησίας, Νάπολη Ιταλίας και Σούδας.

Συνολικά θα επιβαίνουν 158 Ναυτικοί Δόκιμοι, 8 σπουδαστές ετέρων Στρατιωτικών Σχολών (2 από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, 2 από τη Σχολή Ικάρων, 2 από τη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων και 2 από τη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής), καθώς και 9 αλλοδαποί σπουδαστές (2 από  Βουλγαρία, 2 από Αίγυπτο, 2 από Ρουμανία, 2 από Ιταλία και 1 από Πορτογαλία).

Τη Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022, πραγματοποιήθηκε στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά η τελετή έναρξης του ετήσιου Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου (ΘΕΠ) της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ).

Στην τελετή παρέστησαν ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο Διοικητής Διοικήσεως Ναυτικής Εκπαίδευσης (ΔΝΕ) Υποναύαρχος Δημήτριος-Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ, o Διοικητής ΣΜΥΝ Πλοίαρχος Αντώνιος Ασβεστάς ΠΝ, ο Διοικητής Διοίκησης Αμφιβίων Δυνάμεων (ΔΑΔ) Πλοίαρχος Νικόλαος Δημόπουλος ΠΝ, συγγενείς και φίλοι των Δοκίμων Υπαξιωματικών.

Το ΘΕΠ θα διεξαχθεί με το Α/Γ ΙΚΑΡΙΑ το οποίο προβλέπεται να καταπλεύσει στους λιμένες Αλεξάνδρεια Αιγύπτου, Λεμεσός Κύπρου, Χάιφα Ισραήλ, Τήνου και Μήλου, ενώ θα επιβαίνουν 148 Δόκιμοι Υπαξιωματικοί, καθώς και 4 σπουδαστές ετέρων Στρατιωτικών Σχολών.

Πηγή: ΓΕΝ

Διαβάστε επίσης: Σχολή Ευελπίδων | Εντυπωσιακές εικόνες από τη Θερινή Εκπαίδευση των σπουδαστών – VIDEO και Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This