Έκθεση Στατικού Μοντελισμού – Οπλικά συστήματα και μάχες σε λεπτομερή απεικόνιση – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 01/05/2024 at 17:50

*Χρίστος Λοΐζου

Πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο στη Λευκωσία η 16η έκθεση – διαγωνισμός στατικού μοντελισμού την οποία διοργάνωσε η Διεθνής Ένωση Πλαστικομοντελιστών Κύπρου.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν τα εντυπωσιακά μοντέλα η λεπτομέρεια των οποίων εντυπωσιάζει. Στον στρατιωτικό τομέα υπήρχαν μοντέλα σχετικά με την Εθνική Φρουρά του σήμερα αλλά και ιστορικά, με ιδιαίτερη έμφαση στη δράση της Εθνικής Φρουράς κατά την τουρκική εισβολή του 1974 ενώ συμμετείχε και η ομάδα “1974: Μαρτυρίες & Τεκμήρια”. Αξίζει να σημειωθεί πως μεταξύ άλλων υπήρχαν infographics για την δραση των τεθωρακισμένων Marmon Herrington (Μ/Η), της 21ης Επιλαρχίας Αναγνωρίσεως κατά τις πολεμικές επιχειρήσεις το καλοκαίρι του 1974.

Η έκθεση είχε επίσης ποικιλία ομοιωμάτων οπλικών συστημάτων όπως άρματα μάχης, ελικόπτερα και αεροσκάφη, από τον Α΄ και Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι και σήμερα. Ιδιαίτερη εντύπωση έκαναν επίσης τα μοντέλα αναπαράστασης μαχών καθώς και μοντέλα φουτουριστικών οπλικών συστημάτων. Επιπλέον, στην έκθεση υπήρχαν και αυθεντικές ιστορικές στρατιωτικές στολές και εξοπλισμός.

Την έκθεση επισκέφθηκε μεταξύ άλλων και ο Υπουργός Άμυνας, κ. Βασίλης Πάλμας, ο οποίος εκφώνησε χαιρετισμό και τέλεσε τα εγκαίνια της έκθεσης.

Φωτογραφίες από: IPMS Cyprus – Διεθνής Ένωση Πλαστικομοντελιστών Κύπρου

Διαβάστε επίσης: Ο απολογισμός του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου Άμυνας και Ασφάλειας BATTLEFIELD ReDEFiNED 2023 | Φωτογραφίες και VIDEO

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This