ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Webinar για την κυβερνοασφάλεια από το Υπουργείο Άμυνας και Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Defence Redefined
Published on 29/04/2020 at 11:07

Μια άκρως ενδιαφέρουσα διαδικτυακή διάλεξη (webinar) με θέμα την κυβερνοασφάλεια, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την Τρίτη 28 Απριλίου, δεκάδες άτομα.  Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία του Υπουργείου Άμυνας και Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, μέσω του μεταπτυχιακού μαθήματος Cybersecurity Policy, Governance, Law and Compliance και ομιλητής ήταν ο Δρ. Χαράλαμπος Σεργίου της Εθνικής Αρχής Ασφαλείας με συντονίστρια την Λέκτορα Κυβερνοασφάλειας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Δρ. Γιάννα Δανίδου.

Ο Δρ.Σεργίου, ανάλυσε σημαντικά ζητήματα που αφορούν την προστασία διαβαθμισμένων πληροφοριών τόσο σε ατομικό επίπεδο, αλλά και σε κυβερνητικούς οργανισμούς και επιχειρήσεις. Παρουσιάστηκαν μέθοδοι υποκλοπής δεδομένων από hackers αλλά και τρόποι προστασίας των δεδομένων για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις προς αποφυγή των ανεπιθύμητων αποτελεσμάτων. Όπως αναφέρθηκε στο webinar, μέσω ερευνών παρατηρήθηκε ότι χρειάζονται  4 λεπτά για έναν εξειδικευμένο hacker, για να υποκλέψει δεδομένα από ένα οργανισμό ενώ αυτό γίνεται αντιληπτό μόνο μετά την πάροδο χρονικού διαστήματος 99 ημερών! 

Όπως εξήγησε o Δρ. Σεργίου, το 43% των κυβερνοεπιθέσεων γίνονται σε βάρος μικρών επιχειρήσεων, ενώ 55 χιλιάδες συσκευες παραβιάζονται κάθε μήνα. Οι επιθέσεις προκαλούν πανωλεθρία, ιδιαίτερα στις μικρές επιχειρήσεις, αφού το 60% αναγκάζονται να αναστείλουν την λειτουργία τους μετά από κυβερνοεπιθέσεις. Το εκτιμώμενο κόστος των ζημιών από κυβερνοεπιθέσεις ανά το παγκόσμιο μέχρι το 2021, υπολογίζεται να ανέλθει στο αστρονομικό ποσό των 6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων! 

The Critical Need For Businesses to Invest in Cybersecurity Is Now More Than Ever Before © Appknox

Τέλος, ο Δρ.Σεργίου παρουσίασε βέλτιστες πρακτικές, τόσο για την προστασία όσο και για την αποκατάσταση των πληροφοριών μετά από μια κυβερνοεπίθεση και μοιράστηκε χρήσιμες πληροφορίες με το ακροατήριο.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

Διαβάστε Περισσότερα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This