UCANDRONE & SCYTALYS | Συμμετοχή με αποδεδειγμένες και αξιόπιστες λύσεις στην EUROSATORY 2024
Defence Redefined
Published on 02/07/2024 at 18:29

Οι ελληνικές εταιρείες UCANDRONE και SCYTALYS, αμφότερες μέλη του Ομίλου EFA GROUP, δεν άφησαν ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία της συμμετοχής τους στη Διεθνή Έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας EUROSATORY 2024, καταφέρνοντας εκ νέου να προβάλλουν τις αποδεδειγμένες και αξιόπιστες λύσεις τους εντός ενός ανταγωνιστικού περιβάλλοντος.

Ενδεικτική είναι η επίσκεψη του περιπτέρου τόσο από τον Υπουργό Άμυνας της Ελλάδας, κ. Νίκου Δένδια, όσο και από τον Υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Βασίλη Πάλμα, οι οποίοι έδειξαν ενδιαφέρον για το εταιρικό οικοσύστημα αμυντικής καινοτομίας, το οποίο έχει ήδη αρχίσει να ανθεί και να αποδίδει καρπούς εκτός συνόρων.

Διαβάστε επίσης: SCYTALYS | Ολοκλήρωση σύμβασης ύψους 49 εκατομμυρίων με τις Ινδονησιακές Ένοπλες Δυνάμεις – Διαλειτουργικότητα στο σύγχρονο δικτυοκεντρικό πεδίο επιχειρήσεων

Μάλιστα, στην περίπτωση της SCYTALYS, ουκ ολίγες εταιρείες επιζητούν τη συνεργασία μαζί της προσβλέποντας σε ένα αξιόπιστο εταίρο προς πραγματοποίηση των στρατηγικών στόχων τους. Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας της εταιρείας με την EDGE Group, μεταξύ άλλων, με στόχο την αξιοποίηση των προηγμένων λύσεων διαλειτουργικότητας της ελληνικής εταιρείας με το ευρύ πορτφόλιο συστημάτων του κολοσσού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Επί του παρόντος, η EDGE διαθέτει τουλάχιστον 160 προϊόντα στο χαρτοφυλάκιό της, συμπεριλαμβανομένων προηγμένων οπλικών συστημάτων πυραύλων, μη επανδρωμένων πλατφόρμων, φορητού οπλισμού, μέσων ηλεκτρονικού πολέμου και λύσεων τεχνολογίας στον κυβερνοχώρο, ενώ έχει εξασφαλίσει πάνω από 200 σημαντικά συμβόλαια παγκοσμίως συμμετέχοντας σε συνεργατικά σχήματα αξίας δισεκατομμυρίων όπως με τη FINCANTIERI και τη MILREM Robotics.

Η παραπάνω αναφορά είναι ενδεικτική του επιχειρηματικού εκτοπίσματος και της ελκυστικότητας της εταιρείας στο εξωτερικό.

Διαβάστε επίσης: EDGE Group – Fincantieri | Έναρξη κοινοπραξίας πολλών δισεκατομμυρίων για ναυπηγοκατασκευαστική μονάδα με έδρα τα ΗΑΕ

Αναφορικά με την UCANDRONE η συμμετοχή της περιορίστηκε στην έκθεση του πρόσφατα ενταγμένου από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Βουλγαρίας Μη Επανδρωμένου Αεροχήματος Κάθετης Αποπροσγείωσης (UAV VTOL) Aquila.

Το εν λόγω σύστημα σταθερής πτέρυγας χρησιμοποιείται για αποστολές συλλογής πληροφοριών, επιτήρησης, πρόσκτησης στόχων και αναγνώρισης (ISTAR) ήδη από τον περασμένο Μάιο, όπως έχουν επιβεβαιώσει στελέχη της εταιρείας με τις παραδόσεις να συνεχίζονται σε μια συνολική παραγγελία 36 συστημάτων.

Το σύστημα διαθέτει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες τοποθετημένους στα πτερύγια και έναν μεγαλύτερο ηλεκτροκινητήρα στο πίσω μέρος για την παροχή ώθησης προς τα εμπρός κατά τη συμβατική πτήση. Η εσωτερική δομή του drone είναι κατασκευασμένη από ανθρακονήματα, ενώ ο σχεδιασμός και η κατασκευή πραγματοποιούνται στο εσωτερικό της εταιρείας.

Η διοίκηση και έλεγχος (C2) δύναται να πραγματοποιηθεί από συσκευή smartphone για χρήση σε επίπεδο διμοιρίας, μέχρι οθόνες πολλαπλών οθονών για σχεδιασμό σε επίπεδο τάγματος. Σε κάθε περίπτωση, η ηλεκτροοπτική σουίτα που είναι ενσωματωμένη στο κάτω μέρος της ατράκτου του drone έχει βεληνεκές έως και 40 χλμ, με την αυτονομία να κυμαίνεται από 90 έως 180 λεπτά, ανάλογα με τις εξωτερικές συνθήκες.

Σε αυτο το σημείο να σημειωθεί ότι οι δύο εταιρείες μοιράστηκαν το “σπίτι” τος με την αδελφή εταιρεία THEON Sensors, για τη συμμετοχή της οποίας μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω.

Διαβάστε επίσης: THEON SENSORS | Κυριαρχική εμφάνιση στη EUROSATORY 2024 με νέα γκάμα προϊόντων

Δείτε την αποκλειστική μας συνέντευξη πιο κάτω με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της UCAN DRONE, κ. Στεφανάκη Δημήτριο, στο πλαίσιο της αποστολής της ομάδας της DEFENCE ReDEFiNED στην Αθήνα για την DEFEA 2023.

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This