THEON | Οικοσύστημα νέων διασυνδεδεμένων συσκευών A.R.M.E.D. στη EUROSATORY 2024
Defence Redefined
Published on 23/06/2024 at 18:14

Η THEON INTERNATIONAL PLC (THEON), από τις κορυφαίες εταιρείες ανάπτυξης και κατασκευής συστημάτων νυχτερινής όρασης και θερμικής απεικόνισης για εφαρμογές άμυνας και ασφάλειας με παγκόσμιο αποτύπωμα, συμμετείχε στην έκθεση EUROSATORY στο Παρίσι, 17-21 Ιουνίου 2024.

Εκεί, η εταιρεία παρουσίασε το οικοσύστημα A.R.M.E.D. (Augmented Reality Modular Ecosystem of Devices – Οικοσύστημα Συστημάτων Επαυξημένης Πραγματικότητας), που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των σύγχρονων στρατιωτών για επαυξημένη επίγνωση της κατάστασης, ενοποιημένες λύσεις ηλεκτρο-οπτικών και διασυνδεσιμότητας.

Στο πλαίσιο του οικοσυστήματος των A.R.M.E.D. προϊόντων, η THEON παρουσίασε σε επιλεγμένους πελάτες την υπερσύγχρονη οθόνη κεφαλής THEA, τα νέα ενοποιημένα δίκυαλα ORION, καθώς και το θερμικό Clip-On IRIS-C.

Και τα τρία συστήματα συνδέονται με το Smart Battery Pack (SBP) της THEON, το οποίο παρέχει τη σύνδεση με οποιοδήποτε Σύστημα Διαχείρισης Μάχης (BMS), όπως το ATAK, το MIMS Ranger και άλλα. Έτσι, πληροφορίες όπως η αναγνώριση φίλιων και εχθρικών δυνάμεων, σημεία πλοήγησης ή άλλα γεωγραφικά δεδομένα μπορούν να εμφανίζονται μπροστά στα μάτια του χρήστη. 

Τα ORION και IRIS-C παρέχουν επιπλέον μια ενοποιημένη εικόνα κατά τη διάρκεια νυχτερινών επιχειρήσεων, ενώ το THEA αποτελείται από μια διαφανής οθόνη heads-up για επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η THEON έχει ήδη εξασφαλίσει τις πρώτες παραγγελίες για τα νέα προϊόντα του οικοσυστήματος A.R.M.E.D., ενώ και τα τρία προϊόντα έχουν ήδη λάβει ΝΑΤΟ Stock Number (NSN).

Η THEON παρουσίασε επίσης την πλήρη γκάμα συστημάτων και τεχνολογικών λύσεων νυχτερινής όρασης και θερμικής απεικόνισης, η οποία περιλαμβάνει ποικιλία από μονόκυαλια, δίκυαλια όργανα νυχτερινής όρασης, αυτόνομα προσαρτήματα, Clip-On, θερμικά, και συστήματα ηλεκτρο-οπτικών βασισμένα σε πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων προϊόντων όπως τα Night Driver Viewers και ψηφιακές κάμερες νυχτερινής και ημερήσιας σκόπευσης και λήψης.

Επιπλέον, η εταιρία κατέδειξε την επόμενη γενιά ηλεκτρο-οπτικών που βασίζονται σε πλατφόρμες, παρουσιάζοντας τα επόμενα βήματα της οικογένειας TALOS, με την δημιουργία των TALOS SR100 και TALOS LR800. 

Τα προϊόντα αυτά, για τα οποία θα επανέλθουμε με εξατομικευμένο άρθρο, προσφέρουν οικονομικά αποδοτικές λύσεις ηλεκτρο-οπτικών συστημάτων για ανάγκες Πληροφοριών, Επιτήρησης και Αναγνώρισης (ISR) μικρής και μεγάλης εμβέλειας, για σταθερούς σταθμούς επιτήρησης εδάφους ή φορτηγά/αυτοκίνητα επιτήρησης.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το διώροφο περίπτερο G84 της ΤΗΕΟΝ στο Hall 6 τράβηξε την προσοχή όλων των επισκεπτών, καθιστώντας “υποχρεωτική” την επίσκεψη στο περίπτερο της THEON στη EUROSATORY από τους επαγγελματίες, επίσημες αποστολές και αξιωματούχους στον τομέα της Άμυνας και της Ασφάλειας που αναζητούν τις τελευταίες εξελίξεις στην ηλεκτρο-οπτική τεχνολογία.

Ο Philippe Mennicken, Business Development Director της THEON, σημείωσε:

“Με την πάροδο των ετών, η νυχτερινή όραση και η θερμική απεικόνιση έχουν καταστεί βασική οπτό-ηλεκτρονική τεχνολογία στο σύγχρονο πεδίο μάχης, καθώς όλο και περισσότερες επιχειρήσεις λαμβάνουν χώρα τη νύχτα και σε περιβάλλοντα με περιορισμένο φως ημέρας. 

Χάρη στα 27 χρόνια εμπειρίας και τεχνογνωσίας μας, η THEON προσφέρει στους πελάτες της παγκοσμίως, προηγμένες πολυ- διασυνδεδεμένες ηλεκτρο-οπτικές λύσεις για στρατιώτες, ως μέρος του οικοσυστήματος A.R.M.E.D., ενισχύοντας την τακτική επίγνωση της κατάστασης, τη διασυνδεσιμότητα, την ευελιξία, την κινητικότητα και τις δυνατότητες επαυξημένης πραγματικότητας. 

Τώρα, ταχύτερα από ό,τι είχαμε ανακοινώσει, η THEON πραγματοποίησε ευρύτερη είσοδο στα ηλεκτρο-οπτικά που βασίζονται σε πλατφόρμες, γεγονός για το οποίο είχαμε ενθουσιώδη υποδοχή από το κοινό της EUROSATORY”.

Διαβάστε επίσης: Τα όργανα νυχτερινής όρασης MIKRON της THEON INTERNATIONAL ντεμπουτάρουν στο Netflix

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This