ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Thales | Ανάδοχος για την Προμήθεια του Πρώτου Αμυντικού Cloud για τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ – VIDEO
Defence Redefined
Published on 15/08/2021 at 09:50

Το ΝΑΤΟ επέλεξε την Thales για να παρέχει το πρώτο αμυντικό νέφος (cloud) σε επιχειρησιακό επίπεδο. 

Η Thales σύμφωνα με ανακοίνωση της επιλέχθηκε μετά από διεθνή διαγωνισμό τόσο με κριτήριο την τεχνογνωσία ενσωμάτωσης αμυντικών συστημάτων που έχει ο όμιλος, όσο και με το γεγονός ότι το Nexium Defense Cloud συμμορφώνεται με τα αυστηρότερα πρότυπα στρατιωτικής ασφάλειας και διαλειτουργικότητας και δη με τις απαιτήσεις του προτύπου Federated Mission Networking (FMN) του ΝΑΤΟ, το οποίο καθορίζει το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ δικτύων διοίκησης και ελέγχου για τις δυνάμεις της συμμαχίας. 

Με αυτήν τη σύμβαση, ο όμιλος εισέρχεται σε έναν νέο τομέα της αγοράς και αποδεικνύει την ικανότητά του να ενσωματώνει τις καλύτερες διαθέσιμες εμπορικές τεχνολογίες και να τις προσαρμόζει στις ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων.

Καθώς οι στρατιωτικές επιχειρήσεις γίνονται ολοένα και περισσότερο data-driven, η πρόσβαση σε κρίσιμα δεδομένα και εφαρμογές αποτελεί βασική απαίτηση για τις ένοπλες δυνάμεις. 

 Διαβάστε επίσης: Νατοϊκή άσκηση «Gordian Knot 2020» | VIDEO

Το αμυντικό νέφος που αναπτύχθηκε από την Thales επιτρέπει στις δυνάμεις να αναλύουν και να μοιράζονται δεδομένα σε πραγματικό χρόνο από τα κέντρα διοίκησης στο θέατρο επιχειρήσεων, να επιδιώκουν τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό με πλήρη ασφάλεια και να επιταχύνουν τον κύκλο αποφάσεων για να αποκτήσουν και να διατηρήσουν ένα επιχειρησιακό πλεονέκτημα.

Με το Nexium Defense Cloud και το Service Design Studio μια μικρή ομάδα τεχνικών μπορεί να αναπτύξει υπηρεσίες και εφαρμογές πληροφορικής σε τοποθεσίες σε αποστάσεις χιλιάδων χιλιομέτρων μακριά μέσα σε λίγες μόνο ώρες, εν αντίθεση με το τι ισχύει σήμερα. Η λύση της Thales βασίζεται σε μια ολιστική προσέγγιση που περιλαμβάνει τη διαχείριση εφαρμογών, την πληροφορική, τα δίκτυα και την ασφάλεια, με μια συνολική αρχιτεκτονική συστήματος σχεδιασμένη να φιλοξενεί διάφορα διαφορετικά επίπεδα διαβάθμισης.

Το Nexium Defense Cloud, σύμφωνα με την Thales, ενσωματώνει τις καλύτερες διαθέσιμες πολιτικές και εμπορικές τεχνολογίες για να παρέχει μια ολοκληρωμένη, αρθρωτή, κυρίαρχη λύση που επιτρέπει στις δυνάμεις να λειτουργούν πλήρως αυτόνομα στο θέατρο των επιχειρήσεων. Προσφέρει μια ευρεία γκάμα πιθανών διαμορφώσεων, από πολύ υψηλή χωρητικότητα και εύκολα επεκτάσιμη υποδομή έως συστήματα all-in-one που μετατρέπουν μια προωθημένη βάση σε νέο κόμβο cloud σε λίγες μόνο ώρες. 

Αυτή η εύκολη διασύνδεση εντός ad hoc οργανισμών και δομών διοίκησης αυξάνει την αποτελεσματικότητα της αποστολής με απαράμιλλο επίπεδο ασφάλειας. 

Το Nexium Defense Cloud όπως αναφέρει η Thales είναι η πιο συμπαγής, ολοκληρωμένη και αρθρωτή λύση που διατίθεται σήμερα. Περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία των στρατιωτικών σταθμών διοίκησης (θαλάμους, διακομιστές-servers, μέσα αποθήκευσης δεδομένων, σύστημα εποπτείας κ.α.), ενώ πληροί τις απαιτήσεις απόδοσης όσον αφορά το μέγεθος, το βάρος και τη δύναμη (SWaP) για να απλοποιήσει την ανάπτυξη και να ελαχιστοποιήσει το αποτύπωμα των logistics.

Διαβάστε επίσης: Hermeus | Πλήρης Χρηματοδότηση 60 εκ. από την USAF για το Quarterhorse – ΒΙΝΤΕΟ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This