SCYTALYS | Ολοκλήρωση σύμβασης ύψους 49 εκατομμυρίων με τις Ινδονησιακές Ένοπλες Δυνάμεις – Διαλειτουργικότητα στο σύγχρονο δικτυοκεντρικό πεδίο επιχειρήσεων
Defence Redefined
Published on 18/06/2024 at 18:06

Η ελληνική εταιρεία SCYTALYS, μέλος του EFA GROUP, ανακοίνωσε την παράδοση του Προγράμματος Διαλειτουργικότητας System Interoperability Kodal (SIK) στις Ινδονησιακές Ένοπλες Δυνάμεις (TNI), κατόπιν  επιτυχούς ολοκλήρωσης σύμβασης ύψους $49 εκατ. με το Υπουργείο Άμυνας της Ινδονησίας.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, το πρόγραμμα SIK αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στον οδικό χάρτη εκσυγχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ινδονησίας (TNI) καθώς δημιουργεί ένα ισχυρό πλαίσιο κλαδικής διαλειτουργικότητας και εξασφαλίζει την απρόσκοπτη ροή τακτικών πληροφοριών, απαραίτητη για τη διεξαγωγή σύγχρονων μορφών επιχειρήσεων Δικτυοκεντρικού Πολέμου.

Στο επίκεντρο αυτού του στρατηγικού προγράμματος βρίσκεται το υπερσύγχρονο Κέντρο Διοίκησης και Ελέγχου (C2), το οποίο σχεδιάστηκε, κατασκευάστηκε και παραδόθηκε από τη SCYTALYS προκειμένου να φιλοξενήσει το παρεχόμενο πλαίσιο διαλειτουργικότητας.

Ένα βασικό επίτευγμα του Προγράμματος SIK είναι η παράδοση του Ινδονησιακού Εθνικού Προτύπου Ζεύξης Δεδομένων (Indonesian National Data Link – INDL), ενός προηγμένου πρωτοκόλλου που φέρνει επανάσταση στη διαλειτουργικότητα μεταξύ όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ινδονησίας. Μέσω του πρωτοκόλλου INDL, ενισχύεται η επίγνωση της κατάστασης στο πεδίο των επιχειρήσεων και η επιχειρησιακή ετοιμότητα, παρέχοντας ταυτόχρονα εθνική ανεξαρτησία στη δυνατότητα ζεύξης σύνθετων επιχειρησιακών δεδομένων.

Η δημιουργία Κοινής Επιχειρησιακής Εικόνας (Common Operational Picture – COP) τροφοδοτείται από το βασικό χαρτοφυλάκιο προϊόντων της SCYTALYS (MIMS C2 και ULS), μέσω των οποίων επιτυγχάνεται η απρόσκοπτη ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ των επιτελείων του Στρατού, του Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας και της Αεράμυνας της  χώρας.

Στο πλαίσιο του έργου η SCYTALYS παρέδωσε τον Ολοκληρωμένο Σταθμό Επιτήρησης και Παρακολούθησης (ISMS) στη στρατηγικής σημασίας τοποθεσία Natuna στα σύνορα της Νότιας Σινικής Θάλασσας, ενισχύοντας περεταίρω την επίγνωση της κατάστασης των Ινδονησιακών Ενόπλων Δυνάμεων σε ένα κρίσιμο θαλάσσιο σύνορο της χώρας.

Κατά τη διάρκεια του έργου, η SCYTALYS επένδυσε σημαντικά στην ανάπτυξη των ικανοτήτων του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ινδονησίας, αλλά και της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, παρέχοντας εκτεταμένα σεμινάρια εξειδικευμένης κατάρτισης,  διασφαλίζοντας ότι οι Ινδονησιακές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εξοπλισμένες με τις απαραίτητες δεξιότητες για την  πλήρη αξιοποίηση της δυναμικής του Προγράμματος.

Στις 12 Ιουνίου 2024 πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή εγκαινίων του προγράμματος. “Η ολοκλήρωση αυτού του επαναστατικού έργου για τις Ινδονησιακές Ένοπλες Δυνάμεις, αποτελεί μια καθοριστική στιγμή στη μακρόχρονη συνεργασία μας”, τόνισε η Κανέλλα Πετράκου, Senior Engineer (Integration & Verification) της SCYTALYS. “Η παροχή μιας ολοκληρωμένης λύσης που ενδυναμώνει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ινδονησίας με τα εργαλεία που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν με αυτοπεποίθηση τις προκλήσεις ενός σύγχρονου πολέμου, αποτελεί δέσμευση για τη SCYTALYS”.

Ο Δημήτρης Καραντζάβελος, Πρόεδρος της SCYTALYS, ο οποίος παρέδωσε επίσημα το έργο SIK, είναι αισιόδοξος για το μέλλον της εταιρίας. “Το επίτευγμά μας στην Ινδονησία αναδεικνύει την παγκόσμια τεχνογνωσία της SCYTALYS στην αμυντική καινοτομία. Με αποδεδειγμένη επιτυχία στην Άπω Ανατολή και όχι μόνο, είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να διευρύνουμε τα όρια της αμυντικής διαλειτουργικότητας σε παγκόσμιο επίπεδο”.

Ο Δημήτρης Καραντζάβελος υπογράμμισε επίσης τους διαχρονικούς δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και Ινδονησίας. “Αυτές οι εντυπωσιακές κεντρικές εγκαταστάσεις δεν αποτελούν μόνο απόδειξη της τεχνολογικής αριστείας, αλλά και σύμβολο του διαρκούς δεσμού μεταξύ δύο μεγάλων εθνών. Αντιπροσωπεύουν την κοινή μας δέσμευση για ειρήνη, ασφάλεια και πρόοδο. Οι δεσμοί μας υπερβαίνουν τα πεδία της άμυνας και της τεχνολογίας – έχουν τις ρίζες τους στις κοινές πολιτιστικές μας αξίες που χρονολογούνται εδώ και δεκαετίες και οι οποίες γιορτάζονται φέτος με την 75η επέτειο των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας – Ινδονησίας που χαρακτηρίζονται από ένα πλαίσιο αμοιβαίου σεβασμού και θαυμασμού”.

Πηγή: SCYTALYS

Διαβάστε επίσης: Η Eλληνική SCYTALYS αναλαμβάνει έργο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ινδονησίας

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This