ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

SBA | Παραλαβή 6 θωρακισμένων BMW για τις ανάγκες αστυνόμευσης – VIDEO & Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 13/05/2021 at 20:27

Η Αστυνομία των Βάσεων επιβεβαίωσε την παραλαβή έξι νέων θωρακισμένων οχημάτων SUV 4X4 της ΒΜW, ενώ ένα ακόμα αναμένεται να παραληφθεί πριν από το τέλος Μαΐου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Cyprus Mail, τα νέα οχήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους εκπαιδευμένους ένοπλους αστυνομικούς της SBA (Sovereign Base Area Police) κατά τη διάρκεια περιπολιών και αντιμετώπισης περιστατικών “υψηλού κινδύνου”.

Διαβάστε επίσης: Εθνική Φρουρά | Αυτά είναι τα 60 νέα διπλοκάμπινα που θα παραλάβει

Αστυνομικοί των Βάσεων μπορούν να μεταφέρουν πυροβόλα όπλα από το 2006, και η παράδοση των θωρακισμένων οχημάτων θα αναβαθμίσει τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Σώματος. Μιλώντας λίγο μετά την παράδοση των οχημάτων αυτήν την εβδομάδα, ο επιθεωρητής Μουσταφά Κεμάλ, ο οποίος εδρεύει στο αρχηγείο της Αστυνομίας των Βάσεων στην Επισκοπή, εξήγησε γιατί αυτή η τελευταία αναβάθμιση είναι τόσο σημαντική.

Μεταξύ άλλων ο επιθεωρητής ανέφερε ότι “Η αγορά των οχημάτων ένοπλης ανταπόκρισης είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για την Αστυνομία των Βάσεων, όχι μόνο επειδή προσφέρει περισσότερη υποστήριξη και προστασία στις κοινότητες που υπηρετούμε, αλλά και επειδή προσφέρει και αρκετά πράγματα στους αστυνομικούς μας”

Παρόλο που δεν έχουν δημοσιοποιηθεί περισσότερες λεπτομέρειες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά των υπόψη οχημάτων, από την φωτογραφία στο δημοσίευμα της Cyprus Mail διακρίνεται ένα όχημα BMW X5. 

Στην ιστοσελίδα της BMW αναφέρεται ενδεικτικά ότι η έκδοση της BMW X5 Protection VR6 (μοντέλο 2019) μεταφέρει την ασφάλεια των επιβατών σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Κύριο στοιχείο αποτελεί η θωράκιση του θαλάμου επιβατών η οποία επιτυγχάνεται με χρήση χυτών στοιχείων από χάλυβα υψηλής αντοχής τα οποία σε συνδυασμό με το θωρακισμένο διαμέρισμα του χώρου αποσκευών, παρέχουν προστασία από επιθέσεις με όπλα μικρής και μεγάλης εμβέλειας διαμετρήματος 7,62 x 39 χιλ. FeC (Soft steel core). 

© BMW Group

Η κοινή περιοχή του θαλάμου επιβατών και αποσκευών παρέχει προστασία επίσης από το διαμέτρημα 7,62 x 39 χιλ. SC (Steel Core). Και τα δύο διαμετρήματα μπορούν να βληθούν από το τυφέκιο Kalashnikov AK-47.

Πέραν τούτων η BMW αναφέρει ότι το θωρακισμένο διαμέρισμα επιβατών μπορεί να αντέξει πλευρική έκρηξη με 15 κιλά TNT από απόσταση τεσσάρων μέτρων. Επιπλέον, μια ενισχυμένη οροφή προσφέρει προστασία από εκρηκτικά φορτία όπως το DTG5.

© BMW Group

Μια εξωτερική θωράκιση από αλουμίνιο στο κάτω μέρος του οχήματος παρέχει επίσης πλήρη προστασία ενάντια στο ωστικό κύμα και την θραυσματοποίηση από έκρηξη χειροβομβίδας DM51 της Diehl, χειροβομβίδα την οποία χρησιμοποιεί ο Γερμανικός Στρατός. 

Η υπόψη θωράκιση κάτω από το αμάξωμα μπορεί να ενισχυθεί επιπλέον με συνθετικά υλικά από ίνες με σκοπό την αντοχή σε επίθεση με την αμυντική χειροβομβίδα HG85 της Ελβετικής εταιρείας RUAG, η οποία και διαθέτει περισσότερα γραμμάρια εκρηκτικής ύλης (ΤΝΤ).

 

Το υπόψη όχημα διαθέτει μεταξύ άλλων και ελαστικά τύπου runflat με ενισχυμένα πλευρικά τοιχώματα τα οποία επιτρέπουν στον οδηγό να συνεχίσει το ταξίδι ακόμα και μετά από πλήρη απώλεια της πίεσης των ελαστικών. 

Παρόμοιας φύσεως οχήματα χρησιμοποιεί και η Προεδρική Φρουρά στην Κύπρο για συνοδεία του Προέδρου της Δημοκρατίας και λοιπών προσωπικοτήτων.

Φωτογραφία τίτλου: © Cyprus Mail

Διαβάστε επίσης: Αναβαθμίζεται ο εξοπλισμός της Αστυνομίας | Αναλυτικά οι διαγωνισμοί που προκηρύχθηκαν

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This