ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Rheinmetall-MAN HX3 | Αυτό δεν είναι απλά ένα ακόμα φορτηγό – VIDEO
Defence Redefined
Published on 07/05/2021 at 19:57

Τα χαρακτηριστικά του στρατιωτικού φορτηγού της νέας έκδοσης HX3, το οποίο αποκάλυψε σήμερα η Rheinmetall-MAN είναι ομολογουμένως εντυπωσιακά. 

Το όχημα σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, προσφέρει στον χρήστη αυξημένη ασφάλεια και εγγυάται πολύ μεγαλύτερη προστασία στο θέατρο των επιχειρησεων, εξαιτίας της πλήρως επανασχεδιασμένης θωρακισμένης καμπίνας.

 

Η λογιστική διαχείριση του στόλου των φορτηγών ΗΧ3 γίνεται επίσης απλούστερη και πιο αποτελεσματική με χρήση τυποποιημένων ανταλλακτικών. Χάρη στην εφαρμογή των τυποποιημένων ανταλλακτικών του HX3 με τους προκάτοχους του, ένας μηχανικός μπορεί να συντηρήσει ολόκληρο τον στόλο – από τα οχήματα 4×4 έως και τα οχήματα 10×10. Το ίδιο ισχύει και για την εκπαίδευση των χειριστών στο όχημα, επειδή οι λειτουργίες είναι επίσης ίδιες με την προηγούμενη σειρά ΗΧ.

Εκτός από τον κλασικό του ρόλο ως φορτηγό όχημα γενικής χρήσης, το ΗΧ3, διατίθεται σε νέες εκδόσεις όπως το Σύστημα Αυτόματης Φόρτωσης και Διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων (ALHS) και το Σύστημα Διαχείρισης των Δυνάμεων Στρέψης (Universal Torsion-Resistant Subframe/UTRS) με το οποίο γίνεται απόσβεση των δυνάμεων στρέψης από το πλαίσιο (σασί) του φορτηγού για μεταφορά ευαίσθητων οργάνων όπως ραντάρ. Επιπλέον στη διαμόρφωση με κίνηση 10Χ10, το ΗΧ3, μπορεί να φέρει πέραν από σύνθετα συστήματα ραντάρ και συστήματα πυροβολικού διαμετρήματος 155 χιλιοστών.

Η έμφαση σύμφωνα πάντα με την κατασκευάστρια, δίνεται πάντα στην ασφάλεια, τόσο του πληρώματος όσο και των ατόμων που βρίσκονται κοντά στο φορτηγό. 

Διαβάστε επίσης: Mission Master | Τα μη επανδρωμένα οχήματα της Rheinmetall αλλάζουν τους κανόνες του παιχνιδιού – VIDEO

Με νέα θωρακισμένη καμπίνα (η οποία προσφέρει προστασία σε νάρκες και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς – IEDs) προαιρετικό σύστημα ενεργής αυτοπροστασίας ADS (Active Defense System), εκτοξευτές καπνογόνων ROSY (Rapid Obscuring System), τηλεχειριζόμενο σταθμό όπλων για βαρέα πολυβόλα στην οροφή της καμπίνας και κάμερα BirdView (ιδανική για επιχειρήσεις σε κατοικημένους τόπους), το ΗΧ3 σίγουρα δεν είναι απλά ένα ακόμα φορτηγό. 

Εκτός από την κλασική λειτουργία συσκότισης, το HX3 διαθέτει επίσης μια νέα λειτουργία ψηφιακής “συσκότισης”. Εάν είναι απαραίτητο, απενεργοποιεί όλες τις λειτουργίες μετάδοσης και λήψης για μείωση των ηλεκτρομαγνητικών του εκπομπών.

Όσον αφορά το εσωτερικό της καμπίνας του οχήματος, αυτό έχει πλήρως επανασχεδιαστεί προσφέροντας περισσότερη εργονομία και πρακτικότητα στο πλήρωμα. Πέραν της εργονομίας μέσα από την καμπίνα μπορεί να γίνει ο χειρισμός του συστήματος αυτόματης φόρτωσης και διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων (ALHS) χωρίς χειροκίνητη υποστήριξη – ακόμη και σε λιγότερο ιδανικές γωνίες και σε ανώμαλες επιφάνειες.

 

Για τακτικά σενάρια και την περαιτέρω αυτοματοποίηση στρατιωτικών επιχειρήσεων, όλες οι λειτουργίες του οχήματος HX3 μπορούν να διενεργηθούν ακόμη και εξ’ αποστάσεως με προαιρετική επάνδρωση από πλήρωμα, χρησιμοποιώντας ειδική συλλογή. 

Διαβάστε επίσης: Rheinmetall Lynx | Δείτε το βίντεο με την εξέλιξη του τα τελευταία 5 χρόνια

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ινδία | Μέχρι το 2023 θα προμηθευτεί 5 πυροβολαρχίες πυραύλων S-400

Ινδία | Μέχρι το 2023 θα προμηθευτεί 5 πυροβολαρχίες πυραύλων S-400

Η συμφωνία Ινδίας και Ρωσίας για προμήθεια πυραύλων S-400 ισχύει κανονικά και αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία παράδοσης μέχρι τα τέλη του 2023. Μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, σημειώθηκε ένα μικρό ρήγμα στις σχέσεις…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Αμερικανικές αντιδράσεις για ενδεχόμενη προμήθεια επιπλέον S-400 από την Τουρκία

Αμερικανικές αντιδράσεις για ενδεχόμενη προμήθεια επιπλέον S-400 από την Τουρκία

Αντιδράσεις προκάλεσε στο Αμερικανικό πολιτικό σύστημα, το δημοσίευμα του Ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου TASS όπου αναφέρεται πως η Τουρκία ετοιμάζεται να υπογράψει νέα συμφωνία με τη Ρωσία…

Χαρδαλιάς | Η κλιματική κρίση επηρεάζει επιχειρησιακά τις Ένοπλες Δυνάμεις

Χαρδαλιάς | Η κλιματική κρίση επηρεάζει επιχειρησιακά τις Ένοπλες Δυνάμεις

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, σε άρθρο του με τίτλο “Ένοπλες Δυνάμεις και κλιματική κρίση”, παρουσιάζει τις επιχειρησιακές συνέπειες του περιβαλλοντικού προβλήματος στις Ένοπλες Δυνάμεις καθώς και…

Pin It on Pinterest

Share This