ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Rheinmetall Lynx KF41 | Αποκαλυπτήρια για το πρώτο από τα τρία Lynx για την Αυστραλία – VIDEO

Defence Redefined
Published on 13/11/2020 at 11:38

Η Rheinmetall παρουσίασε το πρώτο από τα τρία τεθωρακισμένα οχήματα μάχης (IFV) Lynx KF41, που σχεδιάστηκαν, αναπτύχθηκαν και κατασκευάστηκαν για το πρόγραμμα Land 400 Phase 3 της Κοινοπολιτείας της Αυστραλίας, με συνολικό κόστος τα 18,1 δισεκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας (11.1 δισεκατομμύρια ευρώ).

Το IFV Lynx αποτελεί την επόμενη γενιά τεθωρακισμένων οχημάτων για την μεταφορά προσωπικού. Συνδυάζει ευκινησία, ισχύ πυρός και μεγάλα επίπεδα προστασίας αφού έχει κατασκευαστεί για να ανταποκρίνεται στις αυστηρές στρατιωτικές απαιτήσεις των υποψηφίων αγοραστών του συμπεριλαμβανομένου και του προγράμματος Land 400 Phase 3 LAND 400 της Αυστραλίας. Το υπόψη πρόγραμμα προνοεί την αντικατάσταση των ΤΟΜΠ Μ113 με 450 οχήματα μάχης πεζικού (LAND 400 Phase 3 – Mounted Close Combat Capability). 

Η Rheinmetall θα παραδώσει αριθμό οχημάτων Lynx, ούτως ώστε να συμμετάσχουν στις δοκιμές αξιολόγησης στα πλαίσια της Προσπάθειας Μετριασμού του Κινδύνου (RMA) που θα διεξαχθεί σε όλη την Αυστραλία εντός 12 μηνών από το Νοέμβριο του 2020. Εάν είναι επιτυχής, τότε το Lynx θα κατασκευαστεί στο Queensland στο νέο κέντρο στρατιωτικών οχημάτων της Rheinmetall (MILVEHCOE) στο Redbank νοτιοδυτικά του Μπρίσμπεϊν.

Διαβάστε επίσης: ΤΟΜΠ “Λεωνίδας” | H μετατροπή του σε TOMA με πρόταση από την EODH

Η RMA θα ενσωματώσει μια σειρά δοκιμών που περιλαμβάνει την θνησιμότητα, την κινητικότητα και την προστασία που παρέχει το  Lynx KF41. Το επίκεντρο στα αποκαλυπτήρια του οχήματος θα είναι οι δοκιμαστικές εκρήξεις σε μια ειδική εγκατάσταση της Κοινοπολιτείας τους επόμενους μήνες.

Το Lynx παρουσιάστηκε σε κλειστή τελετή με επιλεγμένους συνεργάτες της Αυστραλίας στο MILVEHCOE. Κάθε ένα από τα οχήματα Lynx που παραδίδονται στις δοκιμές RMA θα ενσωματώνει ένα σημαντικό επίπεδο περιεχομένου της αυστραλιανής αμυντικής βιομηχανίας στην προσφορά της Rheinmetall για το Land 400 Phase 3, η οποία θα ανακοινωθεί τις επόμενες εβδομάδες.

“Η Rheinmetall ανυπομονεί να δείξει την ικανότητα του τεθωρακισμένου οχήματος μάχης πεζικού, επόμενης γενιάς”, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Rheinmetall Defense Australia, Gary Stewart. “Πιστεύουμε ότι το Lynx είναι το καλύτερο όχημα στην κατηγορία του και θέτει ένα νέο πρότυπο προστασίας και τη θνησιμότητα που απαιτείται για να επιβιώσει και να νικήσει κάθε αντίπαλο.”

“Το Lynx έχει πλέον αναπτυχθεί, οπόταν θα είναι σε ιδανικό επίπεδο ωριμότητας όταν η Αυστραλία θα χρειαστεί να το εντάξει σε υπηρεσία – Το όχημα θα έχει μια αναπτυξιακή πορεία για να επεκτείνει αυτές τις δυνατότητες στη διάρκεια της 40χρονης ζωής του.”

Το Lynx έχει επιλεγεί από τις Ουγγρικές Ένοπλες Δυνάμεις οι οποίες παρέλαβαν περισσότερα από 200 οχήματα. 

Η Rheinmetall Defense Australia θα εξάγει πυργίσκους αξίας 150 εκατομμυρίων δολαρίων που θα κατασκευάζονται από Αυστραλούς – και σύντομα θα ανακοινώσει περαιτέρω παραγγελίες εξαγωγής στο ουγγρικό πρόγραμμα, συμπεριλαμβανομένων παραγγελιών για Αυστραλιανές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Διαβάστε επίσης: Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουγγαρίας σε κοινοπραξία με την Rheinmetall για παραγωγή του Lynx – VIDEO

Η Rheinmetall ξεκίνησε τις παραδόσεις 211 8×8 Boxer Combat Reconnaissance Vehicles (CRV) στον Αυστραλιανό Στρατό αφού το όχημα επιλέχθηκε από την Κοινοπολιτεία μετά από 12 μήνες δοκιμών RMA από το προσωπικό των Αυστραλιανών Αμυντικών Δυνάμεων (ADF) το 2016-2017.

“Ο σχεδιασμός, η ανάπτυξη και η κατασκευή του Lynx στην Αυστραλία για τις ADF θα βασιστεί στις προηγμένες εργασίες κατασκευής στο νέο μας MILVEHCOE, καθώς και σε ένα ισχυρό βιομηχανικό δίκτυο μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων σε όλη την Αυστραλία”, δήλωσε ο κ. Stewart.

Τόσο το Boxer όσο και το Lynx είναι σπονδυλωτού σχεδιασμού (modular). Αυτό σημαίνει ότι το όχημα μπορεί να χωριστεί στα δύο, με μια μονάδα της αποστολής να “κάθεται” σε μια κοινή μονάδα οδήγησης. Αυτό επιτρέπει την ανταλλαγή ομάδων αποστολής για επιχειρησιακές ανάγκες, μειώνοντας το κόστος ζωής για την εισαγωγή της νέας τεχνολογίας και τη συνεχή διαχείριση του στόλου.

“Η Rheinmetall έχει λάβει όλα τα σημαντικά οφέλη του Boxer και εξασφάλισε ότι αποτελούν μέρος του πακέτου Lynx KF41”, δήλωσε ο κ. Stewart.

“Η συνεργασία μας με τον Στρατό και την Κοινοπολιτεία για την παράδοση του Boxer για το Land 400 Phase 2 παρουσιάζει την ευκαιρία να παραδώσει την ανάπτυξη μιας πλήρους θωρακισμένης δύναμης μάχης για τις ADF”

Διαβάστε επίσης: Rheinmetall Lynx | Δείτε το βίντεο με την εξέλιξη του τα τελευταία 5 χρόνια

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This