ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουγγαρίας σε κοινοπραξία με την Rheinmetall για παραγωγή του Lynx – VIDEO
Defence Redefined
Published on 18/08/2020 at 20:11

H Rheinmetall Defence ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας με την κυβέρνηση της Ουγγαρίας για τον εκσυγχρονισμό της αμυντικής βιομηχανίας και των στρατιωτικών δυνατοτήτων της χώρας. 

Η υπογραφή της συμφωνίας, η αξία της οποία εκτιμάται σε πέραν των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ,  έλαβε χώρα στις 17 Αυγούστου 2020 στο Unterlüss στη Γερμανία. 

Η Rheinmetall, θα συνεργαστεί με την Ουγγαρία για τη δημιουργία κοινοπραξίας και μονάδας παραγωγής στην Ουγγαρία για την κατασκευή του σύγχρονου οχήματος μάχης πεζικού Lynx.

Η Ουγγαρία είναι το πρώτο κράτος μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που επέλεξε το νέο καινοτόμο όχημα μάχης πεζικού (INF) της Rheinmetall. H κίνηση αυτή σύμφωνα με την ανακοίνωση θεωρείται κομβικής σημασίας για το συνεχιζόμενο πρόγραμμα στρατιωτικής και βιομηχανικής ανάπτυξης της Ουγγαρίας, το οποίο στοχεύει να μετατρέψει τις Ουγγρικές Ένοπλες δυνάμεις το συντομότερο δυνατό σε μια μαχητική δύναμη παγκόσμιας κλάσης ικανή να αντιμετωπίσει ενεργά τις προκλήσεις ασφαλείας στην Ευρωατλαντική περιοχή.

Σύμφωνα με την κοινή δήλωση του László Palkovics, Υπουργού Καινοτομίας και Τεχνολογίας, και του Gáspár Maróth, Επιτρόπου για την Αμυντική Ανάπτυξη: «Στο πλαίσιο της δέσμευσής της προς το ΝΑΤΟ, η Ουγγαρία αντικαθιστά τον βαρύ εξοπλισμό των χερσαίων δυνάμεων. Μετά τα τεθωρακισμένα και πυροβολικό, είναι τώρα η σειρά των οχημάτων μάχης πεζικού, τα οποία αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του συνόλου των δυνατοτήτων. Ως το πιο προηγμένο σύστημα του είδους του, το Lynx έχει αποδείξει την καταλληλότητά του για κεντρικό ρόλο στο φάσμα δυνατοτήτων του στρατού για τις επόμενες δεκαετίες. Σύμφωνα με προηγούμενες υποσχέσεις της ουγγρικής κυβέρνησης για ενίσχυση των ένοπλων δυνάμεων του έθνους, αυτή η προσπάθεια συνεργασίας επεκτείνεται πολύ πέρα ​​από τον εκσυγχρονισμό της στρατιωτικής τεχνολογίας. Η συνεργασία με μια μεγάλη ευρωπαϊκή εταιρεία θα οδηγήσει στον εκσυγχρονισμό της αμυντικής μας βιομηχανίας και, συνεπώς, στην επέκταση του βιομηχανικού χαρτοφυλακίου μας.”

Όπως εξηγεί ο Armin Papperger, πρόεδρος του εκτελεστικού συμβουλίου της Rheinmetall AG: «Η σημαντική είσοδος του Lynx στην αγορά είναι μια μεγάλη επιτυχία για εμάς. Και το γεγονός ότι καταφέραμε να πείσουμε την Ουγγαρία – έναν σημαντικό εταίρο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ – να επιλέξει αυτό το καινοτόμο όχημα καθιστά αυτήν την επιτυχία ακόμη μεγαλύτερη. Κατά τη λήψη αυτής της μελλοντικής απόφασης προμηθειών, οι κορυφαίοι πολιτικοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι της Ουγγαρίας έχουν επιδείξει πραγματική ηγεσία. Η κίνηση τοποθετεί την Ουγγαρία στην αιχμή της ευρωπαϊκής αμυντικής τεχνολογίας και επιβεβαιώνει τη δέσμευση της ουγγρικής κυβέρνησης να είναι ένας αξιόπιστος, αξιόμαχος εταίρος των συμμάχων του στο ΝΑΤΟ, μια πολιτική την οποία ακολουθεί με συστηματική ενέργεια ».

«Είμαστε πολύ περήφανοι», είπε ο κ. Papperger, «για το γεγονός ότι μπορούμε να συμβάλουμε σημαντικά στη διαρκή επέκταση των δυνατοτήτων αμυντικής τεχνολογίας της Ουγγαρίας σε συνεργασία με την τοπική βιομηχανία. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τους Ούγγρους φίλους και συνεργάτες μας και θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε τη μακροπρόθεσμη επιτυχία αυτού του εγχειρήματος.”

Τα βασικά χαρακτηριστικά του θωρακισμένου οχήματος μάχης πεζικού (IFV) Lynx  σύμφωνα με τον κατασκευαστή είναι εν συντομία:

Κινητικότητα-Προστασία

  • Εξαιρετικό επίπεδο προστασίας
  • Ευελιξία
  • Άνεση πληρώματος

Εσωτερική διαμόρφωση του Lynx KF41 ©Rheinmetall

Επίγνωση επιχειρησιακού περιβάλλοντος

  • Ακριβής προσανατολισμός των οπλικών συστημάτων και εξαιρετική επίγνωση του πεδίου μάχης
  • Ακαριαία ανίχνευση συγκεκριμένων απειλών
  • Αυτόματη αναγνώριση και παρακολούθηση στόχου
  • Επίγνωση της τακτικής κατάστασης σε πραγματικό χρόνο

Όχημα Μάχης Πεζικού Lynx ©Rheinmetall

Εξοπλισμός

  • Κύριος οπλισμός: Πυροβόλο Wotan 35mm για χρήση της οικογένειας πυρομαχικών 35x228mm
  • Αισθητήρας κύριου-δευτερεύων οπλισμού/MSSA με θέα 360 °
  • Δυνατότητα για μεταφορά αντιαρματικών πυραύλων Rafael Spike LR2 ATGMs, Αιωρούμενων πυρομαχικών πέραν της γραμμής οπτικού ορίζοντα, Μη Επανδρωμένων αεροχημάτων (UAVs) ή εξοπλισμού ηλεκτρονικού πολέμου (ΕW) 
  • Ενεργή προστασία με σύστημα ADS και ROSY

 

Διαβάστε επίσης:

ΤΟΜΠ “Λεωνίδας” | H μετατροπή του σε TOMA με πρόταση από την EODH

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This