ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Rheinmetall Lynx | Δείτε το βίντεο με την εξέλιξη του τα τελευταία 5 χρόνια
Defence Redefined
Published on 11/09/2020 at 09:15

Η Rheinmetall με ένα εντυπωσιακό βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρουσίασε την εξέλιξη της οικογένειας του θωρακισμένου οχήματος Lynx, το οποίο έχει σκοπό να καλύψει ευρύ φάσμα αναγκών για τους πελάτες της εταιρείας ανά το παγκόσμιο.

Το Lynx παράγεται σε 2 κύριες εκδόσεις. Η έκδοση KF31 έχει μέγιστο βάρος μάχης 38 τόνους και μπορεί να μεταφέρει τρία (3) άτομα πλήρωμα (οδηγός, πυροβολητής, αρχηγός) και έξι (6) άτομα ως ομάδα μάχης. Η έκδοση KF41 έχει μέγιστο βάρος μάχης 50 τόνους και μπορεί να μεταφέρει τρία (3) άτομα πλήρωμα και ομάδα μάχης αποτελούμενη από οκτώ (8) άτομα.

Οι δύο (2) εκδόσεις (KF31-KF41) ενσωματώνουν κινητήρα διαφορετικής ισχύος, 750 και 1.140 ίππων αντίστοιχα, καθώς και διαφορετικό σύστημα μετάδοσης της κίνησης (Allison X300  και Renk HSWL 256 αντίστοιχα). Οι επιδόσεις κίνησης είναι όμοιες και για τα δύο (2) οχήματα (εμβέλεια 500 χιλιομέτρων και μέγιστη ταχύτητα / ώρα σε οδό 65-70 χιλιόμετρα).

Το Lynx συνδυάζει την εργονομία και την σπονδυλωτή (modular) αρχιτεκτονική με όλες τις διαμορφώσεις να μοιράζονται ένα κοινό σκάφος στο οποίο προσθαφαιρούνται διάφορα τμήματα, ανάλογα με την έκδοση του οχήματος ή την αποστολή του. Ομοίως, το επίπεδο θωράκισης και του οπλισμού διαμορφώνεται ανάλογα με τις απαιτήσεις της αποστολής. Σύμφωνα με την Rheinmetall η εναλλαγή ενός Lynx και η μετάπτωση του από μια διαμόρφωση σε μια άλλη μπορεί να γίνει εντός οκτώ (8) ωρών. Οι διάφορες διαμορφώσεις του Lynx είναι:

  • Όχημα Μάχης Πεζικού (IFV)
  • Όχημα Διοίκησης
  • Όχημα Αναγνωρίσεων
  • Τεθωρακισμένο Ασθενοφόρο Όχημα
  • Όχημα Περισυλλογής

Έκδοση ασθενοφόρου μάχης © Rheinmetall

Όχημα Περισυλλογής © Rheinmetall

Όχημα Αναγνωρίσεων © Rheinmetall

Μέχρι σήμερα το Lynx έχει επιλεγεί από την Ουγγαρία και είναι υποψήφιο για αγορά από την Αυστραλία στην τελική φάση του προγράμματος αντικατάστασης των ΤΟΜΠ Μ113 με 450 οχήματα μάχης πεζικού (LAND 400 Phase 3 – Mounted Close Combat Capability). 

Διαβάστε επίσης:Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουγγαρίας σε κοινοπραξία με την Rheinmetall για παραγωγή του Lynx – VIDEO

Η Ουγγαρία σύμφωνα με συμφωνία ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εγχώρια συμπαραγωγή του οχήματος θα παραλάβει 218 Lynx KF41 τα οποία θα φέρουν πύργο Lance των 30 mm. 

Διαβάστε επίσης: Παρουσιάστηκε ενώπιων του ΓΕΣ, το Ελληνικό τεθωρακισμένο 4×4 της EODH “ΟΠΛΙΤΗΣ” – Φωτογραφίες

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This