ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Rheinmetall και Northrop Grumman | Στρατηγική συνεργασία για ανάπτυξη βλημάτων ενισχυμένης εμβέλειας και ακρίβειας
Defence Redefined
Published on 22/04/2021 at 13:02

Η Rheinmetall και η Northrop Grumman ανακοίνωσαν την συνεργασία τους στον τομέα των πυρομαχικών πυροβολικού, ενισχυμένης εμβέλειας με καθοδήγηση ακριβείας. 

Η θυγατρική της Rheinmetall, Rheinmetall Denel Munition και η Northrop Grumman υπέγραψαν μια δεκαετή συμφωνία στρατηγικής εταιρικής σχέσης, για αυτό τον σκοπό, τον Φεβρουάριο του 2021. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι δύο εταιρείες σκοπεύουν να συνεργαστούν μαζί για να προσφέρουν μια τεχνολογία πυρομαχικών με προοπτική στη διεθνή αγορά, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, για την υποστήριξη των μελλοντικών επιχειρήσεων του πυροβολικού.

Η συνεργασία θα επικεντρωθεί, πάνω απ ‘όλα, στην επίτευξη μιας βελτιωμένης γκάμας βλημάτων 155 χιλ.με ενσωματωμένο κιτ ακριβείας M1156 (PGK), καθώς και στην ανάπτυξη ενός νέου βλήματος 155 χιλ. με βελτιωμένο ολοκληρωμένο σύστημα προώθησης.

Διαβάστε επίσης: Πυρομαχικά Ahead® και η προοπτική αναβάθμισης του «ΟΘΕΛΛΟΣ» για την Εθνική Φρουρά | Φωτογραφίες & VIDEO

Tο κιτ ακριβείας M1156 PGK βρίσκεται σε υπηρεσία σε ένοπλες δυνάμεις αρκετών χωρών, έχει χαμηλό κόστος και είναι άμεσα διαθέσιμο για την ενίσχυση της ακρίβειας των υπαρχόντων τύπων πυρομαχικών πυροβολικού. Σε συνδυασμό με το βλήμα V-LAP της Rheinmetall, το οποίο επί του παρόντος σύμφωνα με την εταιρεία αποτελεί την μεγαλύτερη μέγιστη γκάμα οποιουδήποτε συμβατικού βλήματος πυροβολικού, το M1156 PGK οδηγεί σε μια ταχέως διαθέσιμη λύση, αποδεδειγμένη σε πολλές μαχητικές επιχειρήσεις, για πυρομαχικά καθοδηγούμενης από ακρίβεια μεγάλης εμβέλειας. 

Η μεγαλύτερη εμβέλεια που έχει επιτευχθεί ποτέ από ένα συμβατικό βλήμα πυροβολικού ανέρχεται σήμερα στα 76 χιλιόμετρα, το οποίο επιτεύχθηκε το 2019 στη σειρά δοκιμών στο πεδίο βολής, Alkantpan στη Νότια Αφρική, με ένα εξώ-Νατοϊκό Κοινό Μνημόνιο Βαλλιστικής Συμφωνίας (JBMOU) – που συνδυάζει πυροβόλο 52 διαμετρημάτων και βλήμα RDM 155 χιλ.

Η Rheinmetall και η Northrop Grumman έχουν πραγματοποιήσει δοκιμές των παραλλαγών του βλήματος V-LAP και PGK στη Νότια Αφρική στις αρχές του 2021 και σκοπεύουν να το επιδείξουν αργότερα στον στρατό των ΗΠΑ στο Yuma της Αριζόνα.

Διαβάστε επίσης: Εθνική Φρουρά | Επιχειρησιακή εκπαίδευση σε αγώνα κατοικημένων τόπων και ανάπτυξης πυροβολαρχίας 155 χιλ – Φωτογραφίες

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This