ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Raytheon | Πρώτη πτήση για τον υπερ-υπερηχητικό πύραυλο της
Defence Redefined
Published on 03/10/2021 at 17:30

Ο υπερ-υπερηχητικός πύραυλος της Raytheon που “αναπνέει” αέρα περνά την πρώτη δοκιμή, γεγονός που το καθιστά μια ιστορική δοκιμασία. 

Ο υπερ-υπερηχητικός πύραυλος εκτοξεύτηκε από ένα αεροσκάφος και δευτερόλεπτα αργότερα, ένας προωθητικός κινητήρας ώθησε το σύστημα σε υπερηχητικές ταχύτητες και ο κινητήρας scramjet αναφλέχθη. Διαπερνώντας την ατμόσφαιρα, ο πύραυλος επιταχύνθηκε σε ταχύτητες μεγαλύτερες από 5 Mach καθώς έπλευσε για μίλια. Συμπιέζοντας τον εισερχόμενο αέρα, το σύστημα ανέβηκε στο υψόμετρο πλεύσης, αντέχοντας τις υψηλές θερμοκρασίες. 

Στη δοκιμή, που πραγματοποιήθηκε από τον Αμερικανικό Οργανισμό Αμυντικής  Έρευνας (DARPA), το αεροσκάφος εκτόξευσε το βλήμα που είναι γνωστό ως Hypersonic Air-breath Weapon Concept, ή HAWC. Ο πύραυλος κατασκευάζεται από την Raytheon Technologies και τροφοδοτείται από την τεχνολογία κινητήρα scramjet της Northrop Grumman.

Σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας, η δοκιμή του είναι μια ιστορική στιγμή, η οποία ανοίγει το δρόμο για ένα προσιτό, υπερ-υπερηχητικό πυραυλικό σύστημα μεγάλης εμβέλειας στο άμεσο μέλλον για την ενίσχυση της εθνικής ασφάλειας και αποδεικνύει ότι η εταιρεία μπορεί να παραδώσει το πρώτο επιχειρησιακό υπερ-υπερηχητικό πυραυλικό σύστημα με κινητήρα scramjet, παρέχοντας σημαντική αύξηση των δυνατοτήτων διεξαγωγής πολεμικών επιχειρήσεων.

Διαβάστε επίσης: Υπερ-υπερηχητικά (hypersonic) όπλα | Οι τελευταίες εξελίξεις – VIDEO

Οι υπερ-υπερηχητικοί πύραυλοι είναι πολύ γρηγορότεροι από τους παραδοσιακούς συμβατικούς πυραύλους, όπως οι πύραυλοι κρουζ δίνοντας στους χρήστες τους όχι μόνο ένα βλήμα που θα επιβιώνει, αλλά ένα μεγαλύτερο εύρος επιλογών για το πώς και πότε θα τα αναπτύξουν.

Η Raytheon Technologies χρησιμοποιεί την τεχνογνωσία της στην κατασκευή πυραύλων υψηλής ταχύτητας για να αναπτύξει ένα σύστημα που μπορεί να αντέξει τις ακραίες περιβαλλοντικές συνθήκες των παρατεταμένων υπερ-υπερηχητικών ταχυτήτων. Το τεστ θέτει την εταιρεία σε καλό δρόμο για να παραδώσει ένα πρωτότυπο σύστημα στο Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

Η Raytheon Company υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με τη Northrop Grumman το 2019. Βάσει αυτής της συμφωνίας, οι εταιρείες ενσωματώνουν τους καυστήρες scramjet της Northrop Grumman στα υπερ-υπερηχητικά όπλα της Raytheon Technologies, ενώ η τελευταία εργάζεται στο πρόγραμμα HAWC από το 2013.

Η συνδυασμένη εμπειρία των δύο σύμφωνα με ανακοίνωση τους επιταχύνει την ανάπτυξη της επόμενης γενιάς τακτικών πυραυλικών συστημάτων επόμενης γενιάς.

Διαβάστε επίσης: Hermeus | Πλήρης Χρηματοδότηση 60 εκ. από την USAF για το Quarterhorse – ΒΙΝΤΕΟ

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This