ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Rafael και Mesko | Συμπαραγωγή του SPIKE SR για το Πολωνικό Πρόγραμμα Pustelnik – VIDEO
Defence Redefined
Published on 26/07/2020 at 19:40

Η ισραηλινή εταιρεία Rafael Advanced Defense Systems Ltd και η Πολωνική εταιρεία Mesko, του ομίλου PGZ, παράγουν από κοινού το αντιαρματικό βλήμα SPIKE SR (Short-Range) για το Πολωνικό Πρόγραμμα Pustelnik, καθιστώντας τη Mesko συνεργάτη της Rafael στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα του υπόψη συστήματος.

Ο πύραυλος SPIKE SR είναι απλός στη χρήση και απαιτεί πολύ σύντομη εκπαίδευση. Αποτελεί φορητό σύστημα με βάρος μόνο 10kg και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ημέρα και νύχτα. Ο πύραυλος είναι ικανός να διατρήσει κάθε τύπο θωρακισμένου οχήματος ή κύριο άρμα μάχης (MBT). Το SPIKE SR είναι πυρομαχικό μίας χρήσης, ένα χαρακτηριστικό που επιτρέπει στον στρατιώτη υψηλότερο επίπεδο κινητικότητας και ευελιξίας μετά την πυροδότηση.

Το SPIKE SR είναι το μικρότερο μέλος της καθιερωμένης και παγκοσμίως γνωστής και αποδεδειγμένης στο πεδίο μάχης οικογένειας αντιαρματικών (ATGM) SPIKE. Το SPIKE βρίσκεται σε λειτουργία σε 34 χώρες, συμπεριλαμβανομένων 19 εθνών του ΝΑΤΟ, με πάνω από 34.000 πυραύλους που έχουν ήδη προμηθεύσει και πάνω από 6.000 πυροβολήθηκαν σε δοκιμές και μάχες.

Σημειώνουμε ότι το Περιπολικό Ανοικτής Θαλάσσης (OPV) του Κυπριακού Πολεμικού Ναυτικού κλάσης Sa’ar 62, το “Αρχιπλοίαρχος Ανδρέας Ιωαννίδης”, διαθέτει την απαραίτητη υποδομή για να εξοπλιστεί με 8 πυραύλους SPIKE NLOS (πέραν της οπτικής γραμμής σκόπευσης) με μέγιστη εμβέλεια τα 30 Km.

© navalanalyses.com

Το SPIKE LR με βεληνεκές 5,5 Km είναι η έκδοση του συστήματος που χρησιμοποιείται από τις Πολωνικές Αμυντικές Δυνάμεις εδώ και περίπου 15 χρόνια, με την τοπική παραγωγή μέρους των πυραύλων και την τελική συναρμολόγηση από το 2003, να πραγματοποιείται στην Πολωνία από την Mesko . Αυτό παρέχει την απαραίτητη υποδομή για μελλοντική συμπαραγωγή του πυραύλου SPIKE SR.

Με πληροφορίες από: Rafael

Διαβάστε επίσης: 

GBU-53/B StormBreaker | Το F-15E το πρώτο αεροσκάφος το οποίο θα φέρει το επαναστατικό πυρομαχικό – VIDEO

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This