ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Poseidon P-8A | Εκτόξευση τορπίλης για πρώτη φορά
Defence Redefined
Published on 10/08/2021 at 17:36

Το θαλάσσιας περιπολίας αεροσκάφος Poseidon της Βασιλικής Αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου (RAF) εκτόξευσε τορπίλη για πρώτη φορά. 

Σε μια εκπαιδευτική πτήση, που πραγματοποιήθηκε πάνω από το Moray Firth, ένα αεροσκάφος Poseidon (P-8A) της 120 Πτέρυγας Μάχης, με έδρα το Lossiemouth, εκτόξευσε μια εκπαιδευτική τορπίλη Mark 54, προσομοιώνοντας μια επίθεση σε ένα υποβρύχιο.

Με μήκος μόλις 3 μέτρα και διάμετρο 32 εκατοστά, η τορπίλη Mk 54 είναι αρκετά μικρή και ελαφριά, ώστε να μπορούν να μεταφερθούν συνολικά πέντε στο εσωτερικό διαμέρισμα μεταφοράς οπλισμού του αεροσκάφους ναυτικής συνεργασίας Poseidon. Οι υψηλής εκρηκτικότητας κεφαλές των τορπιλών δύνανται να επιφέρουν πλήγμα ικανό να καταστρέψει τα εχθρικά υποβρύχια.

Διαβάστε επίσης: Northrop Grumman  | Η νέα τορπίλη πολύ μικρού βάρους με διττό ρόλο για το ναυτικό των ΗΠΑ – VIDEO

Η επιτυχής εκτόξευση της τορπίλης είναι το τελευταίο ορόσημο στην ταχεία ένταξη του Poseidon στην υπηρεσία της RAF. Πέντε αεροσκάφη Poseidon MRA1 βρίσκονται στην αεροπορική βάση του Lossiemouth ενώ άλλα τέσσερα θα παραδοθούν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Το αεροσκάφος Poseidon P-8A κατασκευάζεται από την Boeing και είναι εξοπλισμένο με προηγμένους, υπερσύγχρονους αισθητήρες τόσο για ανθυποβρυχιακό πόλεμο όσο και πόλεμο επιφανείας.

Με πληροφορίες από: Royal Air Force

Διαβάστε επίσης: Merlin “Crowsnest” | Το αερομεταφερόμενο σύστημα ραντάρ του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού – Βίντεο και Φωτογραφίες

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This