ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Partner 2021 | Η Yugoimport αποκαλύπτει το τυφέκιο 20 χιλ. κατά υλικού Sarac 99 – VIDEO
Defence Redefined
Published on 14/10/2021 at 17:01

Το τυφέκιο ελεύθερου σκοπευτή μεγάλου διαμετρήματος Sarac 99 παρουσιάζεται αυτές τις μέρες στη Διεθνή Έκθεση Άμυνας Partner 2021 στο Βελιγράδι της Σερβίας. 

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, πυρομαχικά των 20 χιλ χρησιμοποιούνται για αυτό το όπλο, καθώς απαιτούνται φυσίγγια μεγάλου διαμετρήματος τα οποία περιέχουν διαφόρων τύπων φορτίο όπως εκρηκτικά βλήματα, διατρητικά βλήματα, εμπρηστικά βλήματα ή συνδυασμοί αυτών. 

Τα βαρέα αυτά τυφέκια καταστροφής υλικού χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του Α ‘και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου για να διατρήσουν τις θωρακίσεις των αρμάτων μάχης. Στη σύγχρονη εποχή, η θωράκιση των αρμάτων έχει ενισχυθεί σε τέτοιο βαθμό, καθιστώντας έτσι δύσκολη τη διάτρηση του από πυρομαχικά 0,50”.

Ως εκ τούτου, τα σύγχρονα τυφέκια κατά υλικού χρησιμοποιούνται για τη διάτρηση ελαφρών τεθωρακισμένων οχημάτων ή στόχων όπως τσιμεντένια οδοφράγματα και κτίρια, καθώς και για την καταστροφή μη εκραγέντων πυρομαχικών.

Το τυφέκιo Sarac 99 της Yugoimport χρησιμοποιεί φυσίγγια τύπου Hispano 20×110 χιλ. Η αρχική ταχύτητα του βλήματος είναι 840 μέτρα ανά δευτερόλεπτο. Αυτό επιτρέπει στο Sarac 99 να τρυπήσει μια χαλύβδινη πλάκα πάχους 25 χιλ. από απόσταση έως και 200 μέτρα κάτω από 90°. Περαιτέρω, ο ρυθμός βολής του τυφεκίου ορίζεται στις 3 έως 5 βολές ανά λεπτό.

Τέλος, χωρίς γεμιστήρα και διόπτρα, το τυφέκιο ζυγίζει λίγο λιγότερο από 50 κιλά. Η γεμιστήρα με 7 φυσίγγια ζυγίζει λιγότερο από 3,5 κιλά. Ένας σκοπευτής μαζί με τον συνεργάτη του δύνανται να μεταφέρουν μέχρι 3 γεμιστήρες.

Με πληροφορίες από: Yugoimport

Διαβάστε επίσης: CSA 338 | Το τυφέκιο ελεύθερου σκοπευτή με περισσότερες από 5 πατέντες – VIDEO

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This