ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

OBSERVER-121 | Το κυπριακό τακτικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος παρουσιάστηκε στην DEFEA – Φωτογραφίες

Ανδρέας Πογιατζή

Published on 13/07/2021 at 15:51

Τα αποκαλυπτήρια του, τακτικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους, κυπριακής κατασκευής, OBSERVER-121, έγιναν στην Διεθνής Έκθεση Άμυνας & Ασφάλειας DEFEA, από την κυπριακή εταιρεία CYRIC.

Η εταιρεία προσφέρει Υπηρεσίες Έρευνας και Καινοτομίας στους τομείς του σχεδιασμού και της μηχανικής, στην ανάπτυξη πρωτοτύπων, των ηλεκτρονικών και των επικοινωνιών καθώς και λύσεις εξειδικευμένου λογισμικού. 

Πρόσφατα η εταιρεία δραστηριοποιήθηκε και στον τομέα της άμυνας με την κατασκευή πλατφορμών Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (UAV), καθώς και μικρά τηλεχειριζόμενα επίγεια οχήματα (UGV) που μπορούν να λειτουργούν σε μια μεγάλη ποικιλία συνθηκών.

Όσον αφορά το UAV που κατασκεύασε η εταιρεία, αυτό πρόκειται για ένα ελαφρύ μη επανδρωμένο αεροσκάφος, παντός καιρού, υπό την ονομασία OBSERVER-121, σχεδιασμένο για ταχεία ανάπτυξη, με υψηλή κινητικότητα  για στρατιωτικές εφαρμογές, που απαιτούν συλλογή πληροφοριών και παρακολούθηση και αναγνώριση στόχων σε χαμηλά υψόμετρα (ISR). Το όχημα εκτοξεύεται δια χειρός, μπορεί να επιχειρεί χειροκίνητα μέσω της  συσκευής ελέγχου ή να προγραμματιστεί σε αυτόνομη λειτουργία, μέσω της πλοήγησης GPS.

Έχει μικρό μέγεθος και βάρος, είναι εύκολο στην μεταφορά και στην συναρμολόγηση και μπορεί να μεταφέρει δεδομένα σε πραγματικό χρόνο. Το φορτίο του ανέρχεται στα 700 γρ. και διαθέτει ακτίνα δράσης 20 χλμ. Διαθέτει αυτονομία πτήσης από 90 μέχρι 120 λεπτά με ταχύτητα 35-70 χλμ. και μέγιστο φόρτο απογείωσης τα 5,5 κιλά. 

To OBSERVER-121 της κυπριακής εταιρείας CYRIC, μπορεί να δέχεται εντολές από συσκευή ελέγχου Herelink μεταδίδοντας πανοραμική εικόνα από κάμερα υψηλής ευκρίνειας με την δυνατότητα κατάδειξης διαδρομών. 

Διαβάστε επίσης: DEFEA | Κυπριακό Περίπτερο με UAV εγχώριας κατασκευής και οι Κυπριακές εταιρείες – Φωτογραφίες και VIDEO

 

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This