ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Nexter Defense | Ευχές για την εορτή του Αγ. Γεωργίου με αναφορά στο ASCALON – VIDEO
Defence Redefined
Published on 24/04/2021 at 15:30
Η γαλλική Nexter (πρώην GIAT και μέλος του γαλλογερμανικού ομίλου KNDS : KMW+Nexter Defense Systems) παρουσίασε πρόσφατα τη νέα πρόταση της για τον κύριο οπλισμό αρμάτων μάχης, με σκοπό την αντιμετώπιση των μελλοντικών βαριά θωρακισμένων απειλών. 

Με ένα ευρηματικό τρόπο και χρησιμοποιώντας την ονομασία του νέου πυροβόλου της, του ASCALON, η εταιρεία εύχεται Χρόνια Πολλά για την εορτή του Αγ. Γεωργίου. Σύμφωνα με την ιστορία, το ASCALON ήταν το μυθικό δόρυ με το οποίο ο έφιππος Αγ. Γεώργιος (ο οποίος εορτάζεται θανάτωσε τον μυθικό Δράκο και με τον τρόπο αυτό η εταιρεία μεταφέρει τις ευχές της στο όπλο του ιππικού-τεθωρακισμένων.

 

To πυροβόλο ASCALON (“Autoloaded and SCALable Outperforming guN”) θα έχει διαμέτρημα 140 χιλιοστών σε σχέση με τα σημερινά πυροβόλα δυτικής προέλευσης διαμετρήματος 120 χιλιοστών και αποτελεί πρόταση της εταιρείας για το υπό ανάπτυξη νέου ευρωπαϊκού άρματος μάχης MGCS (Main Ground Combat System), το οποίο στοχεύει στην αντικατάσταση των Leclerc και Leopard-2 από το 2035 και μετά.

Διαβάστε επίσης: MGCS | Η πρόταση «Game Changer» της Hensoldt για το ευρωπαϊκό άρμα μάχης – VIDEO

Το επαναστατικό ASCALON, όπως αναφέρει η Nexter, είναι αποτέλεσμα της πολυετούς εμπειρίας της εταιρείας από την ανάπτυξη των λειόκαννων πυροβόλων 120 χιλιοστών του άρματος Leclerc, της εμπειρίας της στην παραγωγή τηλεσκοπικών πυρομαχικών και της γνώσης που αποκτήθηκε από το πρόγραμμα ανάπτυξης πυροβόλου των 140 χιλιοστών.

Η ανοικτής αρχιτεκτονικής τεχνολογία του ASCALON θα είναι πλήρως ώριμη το 2025 ενώ τα κύρια πλεονεκτήματα του συνοψίζονται ως εξής:

  • Μεγαλύτερο εύρος επιλογών για βλήματα με αυξημένο βεληνεκές, πέραν του οπτικού πεδίου (BLOS/NLOS : Beyond Line-Of-Sight/Non Line-Of-Sight), τα οποία θα επιφέρουν μεγαλύτερη καταστροφικότητα και εξουδετέρωση του αντιπάλου από απόσταση ασφαλείας.
  • Συμπαγή πυρομαχικά με μέγιστο μήκος 130 εκατοστά τα οποία θα βρίσκονται εντός του αυτόματου συστήματος γέμισης, τεχνολογία την οποία ανέπτυξε η Nexter στο άρμα Leclerc.
  • Αυξημένη ισχύ πυρός αφού η βελτιωμένη θαλάμη θα προσφέρει εξαιρετική απόδοση με ενεργειακή απόδοση γύρω στα 10 megajoules για βλήματα κινητικής ενέργειας, ενώ ταυτόχρονα η εσωτερική πίεση που ασκείται θα είναι μικρότερη με την πίεση που παράγουν τα πυροβόλα των 120 χιλιοστών. Σύμφωνα με την εταιρεία αυτή η προοπτική επιτρέπει την εξέλιξη του πυροβόλου για απόδοση της τάξεως των 13 megajoules καθιστώντας το τεχνολογικά προηγμένο για τα επόμενα 50 χρόνια.
  • Μειωμένη ανάκρουση, λόγω της χρήσης ενός νέου, καινοτόμου χαλινωτηρίου, ρυθμιζόμενου πεδίου εξωτερικής πίεσης και βέλτιστης τιμής ώθησης κατά την βολή. Για τον λόγο αυτό η βολή με το ASCALON δεν θα είναι απαγορευτική για την παρουσία πεζικού σε κοντινές αποστάσεις γύρω από το άρμα,  ιδιαίτερα σε μάχες εντός κατοικημένων τόπων.
  • Δυνατότητα ενσωμάτωσης σε πλατφόρμες βάρους κάτω των 50 τόνων χωρίς μείωση της απόδοσης των επιμέρους δυνατοτήτων του οχήματος.

Διαβάστε επίσης: 

Τ-80U | 25 Χρόνια παρουσίας στην Εθνική Φρουρά και οι επιλογές αναβάθμισης του – Infographics & VIDEO

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This