Lynx KF41 | Επίσημη παρουσίαση δυνατοτήτων του ΤΟΜΑ επί Ελληνικού Εδάφους – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 22/07/2022 at 17:30

Επί ελληνικού εδάφους βρίσκεται από τις 20 Ιουλίου το Τεθωρακισμένο Όχημα Μάχης (IFV) Lynx KF41 της Rheinmetall, σύμφωνα και με φωτογραφικό υλικό που αναρτήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα.

Το Lynx βρέθηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων (ΚΕΤΘ) στην Αυλώνα όπου πραγματοποιεί την πολυαναμενόμενη παρουσίαση του ενώπιον επιτελών του Ελληνικού Στρατού.

Συγκεκριμένα χθες 21 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε επίδειξη δυνατοτήτων που περιλάμβανε μεταξύ άλλων εντοπισμό στόχου ημέρα και νύχτα, και λεπτομερή ανάλυση των τεχνικών του χαρακτηριστικών. Εντύπωση προκάλεσε η δυνατότητα του οχήματος για αθόρυβη λειτουργία επιτήρησης (silent watch) σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού κατά την οποία το ηλεκτροοπτικό του σύνολο εντόπισε στόχους σε αποστάσεις πέραν των 1500 μέτρων. Στην υπόψη λειτουργία το όχημα τροφοδοτείται από τις μπαταρίες ιόντων λιθίου και οι οποίες επιτρέπουν πλήρη λειτουργικότητα του πύργου και του οπλισμού του Lynx καθώς και όλων των ηλεκτρονικών του συστημάτων για μεγάλο διάστημα. 

Σήμερα σειρά είχαν οι δοκιμές που αφορούν την κινητικότητα του οχήματος επί διαφόρων τύπων εδάφους και σύμφωνα με πληροφορίες της DEFENCE ReDEFiNED το όχημα άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους παρευρισκομένους.

Τεχνικά χαρακτηριστικά KF41 Lynx:

  • Μέγιστο βάρος: 50 τόνοι
  • Μέγιστη ταχύτητα: 70 χλμ / ώρα
  • Αυτονομία: 500+ χλμ
  • Πλήρωμα: 3+8 οπλίτες με πλήρη φόρτο
  • Κινητήρας: Liebherr ισχύος 1140 ίππων
  • Αρθρωτή θωράκιση σε συνδυασμό με σύστημα αυτοπροστασίας StrikeShield και σύστημα ταχείας δημιουργίας προπετάσματος καπνού ROSY
  • Ηλεκτρική ισχύς 20 kW με συσσωρευτές λιθίου
  • Δυνατότητα μεταφοράς UAV και περιφερόμενων πυρομαχικών (π.χ HERO της UVision)

Διαβάστε επίσης: DEFEA 2021 | UVision Air “Η Κύπρος σημαντικός συνεργάτης για το Ισραήλ” – Φωτογραφίες και VIDEO

Οπλισμός

Ο οπλισμός του Lynx IFV περιλαμβάνει πυροβόλο 35 χιλ Wotan επί πύργου Lance 2.0 με πυρομαχικά της οικογένειας 35 Χ 228 χιλ της Rheinmetall ενώ μπορεί να φέρει και κατευθυνόμενους αντιαρματικούς πυραύλους όπως τους Spike LR2 της Rafael χωρίς να αποκλείεται ενσωμάτωση και λοιπών αντιαρματικών συστημάτων.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Lynx μπορεί να παραχθεί σε διάφορες εκδόσεις πέραν του οχηματος μάχης όπως Όχημα Διοίκησης και Όχημα Περισυλλογής. Το Lynx KF41

με τον Ελληνικό θυρεό, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά (σε σχεδιαστική απεικόνιση) στην έκθεση DEFEA 2021, στο περίπτερο της Ελληνικής εταιρείας EODH, συνεργάτη της γερμανικής Rheinmetall.

H γερμανική εταιρεία, θα συνεργαστεί με την Ουγγαρία για τη δημιουργία κοινοπραξίας και μονάδας παραγωγής στην Ουγγαρία για την κατασκευή του Lynx. Το ύψος της υπόψη συμφωνίας ανέρχεται σε πέραν των 2 δις εκατομμυρίων ευρώ ενώ το όχημα συμμετέχει και στην τελική φάση του διαγωνισμού Land 400 Phase 3 της Κοινοπολιτείας της Αυστραλίας για την αντικατάσταση των ΤΟΜΠ Μ113 με 450 οχήματα μάχης πεζικού.

Διαβάστε επίσης: Leopard | Η δυναμική της γραμμής παραγωγής του άρματος στην Ελλάδα μπορεί να ωφελήσει και την Κύπρο;

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This