ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

JCET | Εντυπωσιακές εικόνες από άσκηση Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδας και ΗΠΑ – Φωτογραφίες και VIDEO
Defence Redefined
Published on 25/11/2021 at 12:30

Εντυπωσιακές φωτογραφίες και VIDEO δημοσιοποίησε το ΓΕΕΘΑ από την συνεκπαίδευση των Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδας και ΗΠΑ. Στην κοινή συνδυασμένη εκπαίδευση Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων Ελλάδας και ΗΠΑ με την επωνυμία «Joint Combined Exchange Training» (JCET), συμμετέχουν μέσα και προσωπικό των Χερσαίων και των Ναυτικών Ειδικών Επιχειρήσεων της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ, της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών από το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή και των Χερσαίων Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ. 

Η συνεκπαίδευση διεξάγεται στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής από την Δευτέρα 1 έως την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021 με σκοπό την επαύξηση του επιπέδου της συνεργασίας, συναντίληψης, ανταλλαγής τεχνογνωσίας και της διαλειτουργικότητας κατά την σχεδίαση και την εκτέλεση Ειδικών Επιχειρήσεων.

Κατά την ημέρα διακεκριμένων επισκεπτών της άσκησης, οι υψηλοί προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ), η οποία αποτέλεσε το επιστέγασμα της JCEΤ με την εκτέλεση σεναρίων:

  • Άμεσης Επιθετικής Ενέργειας σε παράκτιο στόχο υψηλής αξίας, με την συμμετοχή ζεύγους Μαχητικών Αεροσκαφών F-4 και Επιθετικών Ε/Π.
  • Μη Συναινετικής Νηοψίας.
  • Διείσδυσης με τη μέθοδο HELOCASTING.
  • Υποβρύχιας πορείας για τον αιφνιδιασμό και την εξουδετέρωση εχθρικών δυνάμεων.

Πηγή: ΓΕΕΘΑ

Διαβάστε επίσης: Κοινή άσκηση Ελλάδας – ΗΠΑ | Ανακατάληψη διυλιστηρίου και νηοψία σε πλοίο τα σενάρια – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This