ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

INKAS Vehicles | Hornet 4×4 APC
Defence Redefined
Published on 28/06/2020 at 18:59

Η INKAS Vehicles LLC με έδρα το Ντουμπάι, παρουσίασε πρόσφατα με την χρήση ψηφιακών τεχνολογιών το νέο όχημα “Hornet” Pickup 4×4 APC (Armored Personnel Carrier). 

Το Hornet είναι μια νέα γενιά θωρακισμένου μεταφοράς προσωπικού (APC) σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από την Inkas Vehicles LLC. Διατηρεί τον αρχικό σχεδιασμό του εμπορικού οχήματος παραλαβής που μπορεί να διαμορφωθεί ώστε να χρησιμοποιείται ως μεταφορέας προσωπικού για στρατιωτικές μονάδες, καθώς και ως όχημα επιτήρησης και ασφάλειας για τις αστυνομικές δυνάμεις. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του INKAS Hornet είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί υπό συνθήκες και περιβάλλοντα που δεν είναι κατάλληλα για βαριά θωρακισμένα οχήματα και άλλα υπερμεγέθη οχήματα μάχης.

Το Inkas Hornet 4×4 μπορεί να εφοδιαστεί με έναν πυργίσκο ανοιχτού τύπου ενός ατόμου τοποθετημένο στην οροφή του οχήματος. Μπορεί να εξοπλιστεί με πολυβόλο 7,62 mm ή 12,7 mm. Ο πυργίσκος είναι εξοπλισμένος με θωρακισμένες πλάκες και αλεξίσφαιρα παράθυρα που προσφέρουν περιμετρική προστασία από πυρομαχικά μικρού διαμετρήματος. Προαιρετικά, μπορεί να εξοπλιστεί με τηλεμεταχειριζομενο σταθμό όπλων. 

© INKAS Vehicles LLC

Ο σχεδιασμός του Inkas Hornet χωρίζεται σε τρία κύρια διαμερίσματα με καθίσματα οδηγού και διοικητή στο μπροστινό μέρος, διαμέρισμα στρατευμάτων στη μέση και διαμέρισμα φορτίου στο πίσω μέρος. Υπάρχουν τέσσερα μεμονωμένα καθίσματα στα κύρια διαμερίσματα πληρώματος. Τέσσερα επιπλέον καθίσματα μπορούν να τοποθετηθούν στο πίσω χώρο φορτίου. Υπάρχουν δύο πόρτες σε κάθε πλευρά του οχήματος, εξοπλισμένες με αλεξίσφαιρα παράθυρα που προστατεύονται από μεταλλικό πλέγμα. Κάθε παράθυρο είναι εφοδιασμένο με μια στρογγυλή θύρα όπλου που επιτρέπει στο πλήρωμα να χρησιμοποιεί μεμονωμένα όπλα από το εσωτερικό του οχήματος. Το πίσω μέρος του θαλάμου πληρώματος είναι εξοπλισμένο με μία πόρτα με πρόσβαση στο διαμέρισμα φορτίου. Υπάρχουν δύο μεγάλα αλεξίσφαιρα επίπεδα παρμπρίζ στο μπροστινό μέρος του θαλάμου πληρώματος καλύπτονται από μεταλλικά προστατευτικά πλέγματα, αρθρωτά στην κορυφή σε κανονική κατάσταση. Το αμάξωμα του οχήματος παρέχει προστασία επιπέδου CEN B6 ή STANAG Level 2 έναντι πυρομαχικών 7,62x51mm. Το κάτω μέρος του πλαισίου προστατεύεται από ταυτόχρονη έκρηξη από δύο χειροβομβίδες DM-51. 

Το Inkas Hornet διαθέτει κινητήρα turbo diesel 4,5L V8 που αναπτύσσει 195 ίππους, σε συνδυασμό με χειροκίνητο κιβώτιο 5 ταχυτήτων. Το όχημα είναι εξοπλισμένο με ένα αναβαθμισμένο κιβώτιο που παράγεται ειδικά για θωρακισμένα οχήματα για αυτόν τον συγκεκριμένο τύπο αμαξώματος και βάρος οχήματος, Έχει αναβαθμισμένο HVAC (Θέρμανση, Εξαερισμός και σύστημα κλιματισμού που συνοδεύεται από θερμομόνωση που είναι εφαρμοσμένη στα κύρια διαμερίσματα πληρώματος. Διαθέτει δύο δεξαμενές καυσίμου 90 λίτρων. Το όχημα μπορεί να φτάσει τη μέγιστη ταχύτητα του δρόμου 110 km / h και 60 km / h σε συνθήκες εκτός δρόμου με μέγιστη εμβέλεια 750 km. Οι διαστάσεις του Inkas είναι 5,28 μέτρα μήκος, πλάτος: 1,89 μέτρα και ύψος 2,29 μέτρα χωρίς τον πυργίσκο.

Τα αυθεντικά πάνελ του εσωτερικού ταμπλό, έχουν τροποποιηθεί και επανεγκατασταθεί για να διατηρηθεί η αρχική εμφάνιση του οχήματος. Περιμετρικά του οχήματος είναι τοποθετημένες κάμερες CCTV (Closed-Circuit Television) που συνδέονται με DVR (Ψηφιακό βίντεο). 

© INKAS Vehicles LLC

Προαιρετικά, το INKAS Hornet μπορεί να εξοπλιστεί με ένα ευρύ φάσμα πρόσθετου εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένου του αστυνομικού φάρου στην οροφή, πρόσθετου φωτός ομίχλης LED υψηλής φωτεινότητας, 2 προβολείς οροφής που λειτουργούν εξ’ αποστάσεως, σύστημα πλοήγησης με πίνακα ελέγχου στο ταμπλό στο διαμέρισμα του οδηγού κτλπ.

Διαβάστε επίσης: 

Νέο ελληνικό τεθωρακισμένο όχημα 4×4 από την EODH SA

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This