ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

IDEX 2021 | Η Hanwha Defense κλέβει την παράσταση με τα μη επανδρωμένα οχήματα και τον ελαφρύ RCWS – Φωτογραφίες & VIDEO
Defence Redefined
Published on 22/02/2021 at 17:03

Η Hanwha Defense παρουσίασε ολοκληρωμένες  λύσεις μη επανδρωμένων οχημάτων στη διεθνή έκθεση αμυντικού υλικού IDEX 2021, συμπεριλαμβανομένου του νέου MPUGV ή Multi-Purpose Unmanned Ground Vehicle.

Κατά τη διάρκεια της IDEX 2021 η οποία θα διαρκέσει από 21 μέχρι 25 Φεβρουαρίου 2021 στο Αμπού Ντάμπι, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ο επιχειρησιακός βραχίονας του ομίλου Hanwha παρουσίασε μεταξύ άλλων το πρωτότυπο του μη επανδρωμένου οχήματος εδάφους πολλαπλών χρήσεων (MPUGV), για πρώτη φορά σε έκθεση στο εξωτερικό. Η ανάπτυξη του MPUGV ολοκληρώθηκε το 2019 στο πλαίσιο ενός κρατικού προγράμματος που στοχεύει στην ανάπτυξη μη επανδρωμένης ρομποτικής για την υποστήριξη στρατευμάτων πεζικού σε διαφορετικές καταστάσεις.

Διαβάστε επίσης: Hanwha Defense | Παρουσίαση σειράς μη επανδρωμένων οχημάτων εδάφους

Το ηλεκτροκίνητο όχημα με κίνηση και στους 4 τροχούς μπορεί να αναπτύξει τελική ταχύτητα 30 χλμ/ώρα σε ασφαλτοστρωμένους δρόμους. Στο πεδίο της μάχης, το όχημα 1,5 τόνων λειτουργεί είτε εξ αποστάσεως είτε αυτόνομα για την εκτέλεση διαφόρων αποστολών, όπως επιτήρηση, μεταφορά εφοδίων, εκκένωση τραυματιών και εμπλοκή σε μάχη. Το όχημα έχει ωφέλιμο φορτίο 200 κιλά και μπορεί να εκτελεί λειτουργίες για 14 ώρες με μία μόνο φόρτιση. Με επέκταση ακτίνας δράσης, ο χρόνος λειτουργίας θα μπορούσε να αυξηθεί εώς και 72 ώρες.

Το MPUGV είναι το πρώτο του μη επανδρωμένο όχημα του είδους του στη Ν.Κορέα, το οποίο έχει ολοκληρώσει τις επιτόπιες δοκιμές και αξιολογήσεις. Κατά τη διάρκεια των αξιολογήσεων του ρομποτικού οχήματος μάχης από τον Κορεατικό Στρατό από το 2019 έως το 2020, το όχημα σύμφωνα με την εταιρεία απέδειξε με επιτυχία την ικανότητα εκπλήρωσης της αποστολής του, συμπεριλαμβανομένου της λειτουργίας follow-me, αυτόνομη οδήγηση, πλοήγηση σε σημεία, αποφυγή εμποδίων, μεταφορά τραυματιών και ως αναμεταδότης επικοινωνιών χρησιμοποιώντας ένα drone. 

Το όχημα διαθέτει επίσης έναν υψηλής ποιότητας τηλεχειριζόμενο σταθμό όπλων που μπορεί να κλειδώσει αυτόματα σε στόχους χρησιμοποιώντας ακουστικούς αισθητήρες για να προσδιορίσει την πηγή των πυρών κατά τη διάρκεια της μάχης.

Διαβάστε επίσης: Αυστραλία | Η ομάδα υπό την ηγεσία της Hanwha Defense παρουσιάζει το ΤΟΜΑ AS21 Redback – VIDEO

Μια αναβαθμισμένη έκδοση του MPUGV έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Η νέα έκδοση θα αφορά ένα όχημα 6 × 6 με βελτιωμένες επιδόσεις όσον αφορά τη χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου, τις μέγιστες ταχύτητες, το εύρος λειτουργίας, τη δυνατότητα επιβίωσης κλπ. Το 6 × 6 MPUGV είναι ένα αρθρωτό όχημα που παρέχει πολλαπλές λειτουργίες για την κάλυψη διαφορετικών αποστολών, όπως την μεταφορά μεγάλων φορτίων, την ανίχνευση χημικών και ναρκών, τηλεχειριζόμενο σταθμό όπλων (RCWS) και δυνατότητες αναγνώρισης /επιτήρησης και εντοπισμού στόχων.

Ο ελαφρύς τηλεχειριζόμενος σταθμός όπλων (RCWS) που κατασκευάστηκε από την Hanwha Defense έκανε επίσης το διεθνές ντεμπούτο του σήμερα στην IDEX 2021.

Η έκδοση κατηγορίας 130 κιλών αναπτύχθηκε για να ενσωματώνεται σε τεθωρακισμένα, ελαφρά θωρακισμένα και ελαφρά οχήματα και μπορεί να εξοπλιστεί είτε με το πολυβόλο K6 είτε K4. Η Hanwha Defense είναι η μόνη εταιρεία στη Νότια Κορέα που ανέπτυξε και παράγει μέχρι στιγμής το δικό της RCWS και της έχουν ανατεθεί συμβάσεις για την κατασκευή RCWS για τα ταχύπλοα περιπολικά πλοία και τα αμφίβια επιθετικά οχήματα που λειτουργούν αντίστοιχα από το Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα της Νότιας Κορέας.

Διαβάστε επίσης: Επίσκεψη Υπουργού Άμυνας και Α/ΓΕΕΦ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This