ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Hellenic Tank Challenge 2020 | Leopard vs Abrams – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 18/09/2020 at 18:53
Διενεργήθηκε σήμερα Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020, η τελική δοκιμασία του 3ου διαγωνισμού Ουλαμών Αρμάτων (Hellenic Tank Challenge 2020) στο ΠΒ Πετροχωρίου στη Ξάνθη.  

Στον διαγωνισμό που διεξήχθει από 14-18 Σεπτεμβρίου 2020 συμμετείχε, για πρώτη φορά και Ουλαμός αρμάτων M1A2 ABRAMS του αμερικανικού 3ου Τάγματος του 15ου Συντάγματος Πεζικού (3rd Battalion 15th Infantry Regiment), ενώ από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν 2 ουλαμοί LEO2A4 και 2 Ουλαμοί LEO2Α6(HEL).

Μέλη τoυ Charlie Company με Ελληνικά πληρώματα. Φωτογραφία από: CPL Aaron Dollar

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών παραρτήματος Ξάνθης οι δοκιμασίες περιελάμβαναν βολές αρμάτων εν στάσει και εν κινήσει, μηχανοδήγηση ακριβείας, διάβαση υδάτινου κωλύματος, ρυμούλκηση άρματος, επισκευή ερπύστριας, γέμιση αποθήκης βλημάτων του άρματος, βολή με πιστόλι από το άρμα, ρίψη χειροβομβίδας, Πρώτες Βοήθειες Μάχης και προώθηση τραυματιών στο Σταθμό Α’ Βοηθειών και στρατιωτικές αθλοπαιδιές.

Πέραν τούτων τα πληρώματα διαγωνίστηκαν σε τακτικές και σχηματισμούς Ουλαμού αρμάτων κατά την επίθεση και άμυνα, αίτηση πυρών υποστηρίξεως, αναγνώριση στόχων – επιθετική αναγνώριση, εκτίμηση αποστάσεων με ή χωρίς το αποστασιόμετρο του άρματος κ.α.

Δοκιμασίες σε ΠΒ Πετροχωρίου. Φωτογραφία από ΕΑΑΣ Ξάνθης

Νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε ο Ουλαμός της ΧΧΙ ΤΘΤ ενώ την δεύτερη θέση κατέλαβε ο αμερικάνικος ουλαμός.  Την τρίτη θέση έλαβε ο Ουλαμός της ΧΧV ΤΘΤ ενώ την τέταρτη και πέμπτη θέση κατέλαβαν οι ουλαμοί της ΧΧΙΙΙ ΤΘΤ της 31 Μ/Κ ΤΑΞ αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης: ΤΑΜΣ “ΕΚΤΟΡΑΣ-20” και “ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΗΣ ΒΙΣΒΙΖΗΣ-20” | Φωτιά και ατσάλι σε επιθετικές επιχειρήσεις από Μηχανοκίνητες Ταξιαρχίες – VIDEO

Παρόντες στην τελική φάση της δοκιμασίας ήταν ο Δκτης της 1ης Στρατιάς Αντγος Βασίλειος Παπαδόπουλος ,ο Δκτης του Δ΄ΣΣ Αντγος  Άγγελος Ιλαρίδης, οι Δκτές των συμμετεχουσών ταξιαρχιών, ο ΑΚΑΜ των ΗΠΑ, Σχης Reed Anderson και λοιποί προσκεκλημένοι συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου του παραρτήματος ΕΑΑΣ Ξάνθης Υπτγου ε.α. Ιωάννη Κουτσαϊμάνη.

Δείτε τις φωτογραφίες που ανέρτησε ο ΕΑΑΣ παράρτημα Ξάνθης και το 3ο Τάγμα του 15ου Συντάγματος Πεζικού σε ΜΚΔ: 

 

Διαβάστε επίσης: 

Rheinmetall Lynx | Δείτε το βίντεο με την εξέλιξη του τα τελευταία 5 χρόνια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This