ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Hanwha Defense | Ολοκλήρωση του μη επανδρωμένου τεθωρακισμένου οχήματος 6Χ6
Defence Redefined
Published on 22/04/2021 at 18:11

Ο Oργανισμός Αμυντικών Προμηθειών της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι στις 22 Απριλίου η διερευνητική ανάπτυξη ενός μη επανδρωμένου επίγειου οχήματος επιτήρησης (USV) ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Η ανάπτυξη του μη επανδρωμένου οχήματος επιτήρησης 6×6 καθοδηγείται από τον Οργανισμό για την Αμυντική Ανάπτυξη (ADD) που συνδέεται με τη διεύθυνση του Προγράμματος Απόκτησης Αμυντικών Δυνατοτήτων (DAPA).

Η Hanwha Defense είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη του μη επανδρωμένου τροχοφόρου οχήματος και για την ενσωμάτωση συστημάτων επικοινωνίας και αισθητήρων επιτήρησης στην πλατφόρμα 6×6. Είναι η πρώτη φορά παγκοσμίως που ένα μη επανδρωμένο επίγειο όχημα μάχης μεσαίου έως μεγάλου μεγέθους έχει προχωρήσει στο στάδιο ανάπτυξης συστημάτων.

Διαβάστε επίσης: IDEX 2021 | Η Hanwha Defense κλέβει την παράσταση με τα μη επανδρωμένα οχήματα και τον ελαφρύ RCWS – Φωτογραφίες & VIDEO

«Αυτό το μη επανδρωμένο όχημα επιτήρησης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να επιχειρεί εξ αποστάσεως μαζί με μηχανοκίνητες μονάδες σε μια ποικιλία εδαφών, συμπεριλαμβανομένων τακτικών δρόμων, ανώμαλων δρόμων και μη ασφαλτοστρωμένων δρόμων», δήλωσε εκπρόσωπος της Hanwha Defense.

Το όχημα έχει σχεδιαστεί για να εκτελεί πολλές διαφορετικές αποστολές όπως αναγνώριση, καθοδήγηση πυρών σε στόχο και εμπλοκή του εχθρού. Η ανάπτυξη του USV ξεκίνησε το 2018 με έμφαση στη δοκιμή και την αξιολόγηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων, καθώς και την ετοιμότητα βασικών τεχνολογιών.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν από τον περασμένο Δεκέμβριο έως τον Φεβρουάριο, το μη επανδρωμένο επίγειο σύστημα μάχης πληρούσε με επιτυχία βασικές επιχειρησιακές απαιτήσεις ώστε να αναπτυχθεί στο στρατό.

Τον Μάρτιο του 2021, το USV έφτασε στο Τεχνολογικό Επίπεδο Ετοιμότητας (TRL) 6 σχετικά με βασικές μη επανδρωμένες τεχνολογίες, όπως αυτόνομης οδήγησης (self driving) , ανίχνευση και αποφυγή εμποδίων και επιτήρηση. Το TRL 6 είναι η βασική προϋπόθεση για να προχωρήσει ένα σύστημα, στην ανάπτυξη συστημάτων πλήρους κλίμακας.

Διαβάστε επίσης: Αυστραλία | Η ομάδα υπό την ηγεσία της Hanwha Defense παρουσιάζει το ΤΟΜΑ AS21 Redback – VIDEO

Με την υποστήριξη υβριδικών συστημάτων ισχύος, το USV Hanwha Defense της λειτουργεί είτε με τηλεχειριστήριο είτε αυτόνομα. Το όχημα ενσωματώνει εξελιγμένες λειτουργίες, όπως την δυνατότητα συνοδείας (follow-me), πορείας επί συγκεκριμένης διαδρομής (travel route control), ανίχνευση/αποφυγή εμποδίων και σχεδιασμό διαδρομής σε περίπτωση απώλειας επικοινωνίας.

Το όχημα είναι εξοπλισμένο με ένα πολυβόλο τοποθετημένο σε ένα τηλεκατευθυνόμενο σταθμό όπλων (RCWS) που αναπτύχθηκε από την Hanwha Defense. Η πλατφόρμα μπορεί να αναδιαμορφωθεί και για άλλες αποστολές με την εγκατάσταση διαφορετικού εξοπλισμού όπως μια συσκευή ανίχνευσης και ένα drone για το αναμετάδοση επικοινωνιών.

Το 2019, η Hanwha Defense ολοκλήρωσε την ανάπτυξη ενός μη επανδρωμένου οχήματος πολλαπλών χρήσεων 4×4, το πρώτο του είδους του στη Νότια Κορέα, για την υποστήριξη στρατευμάτων πεζικού σε διαφορετικές καταστάσεις μάχης. Το όχημα 1,5 τόνων λειτουργεί με ηλεκτρικό ρεύμα για την εκτέλεση πολλαπλών αποστολών, όπως επιτήρηση, μεταφορά εφοδίων, διακομιδή-μεταφορά τραυματιών και εκτόξευση πυρών.

 

Μια νεότερη έκδοση 6×6, που ονομάζεται Intelligence UGV, πρόκειται να αποκαλυφθεί τον Ιούλιο πριν από τις πιλοτικές επιχειρήσεις στη μονάδα μάχης drone-bot του Στρατού. Το Intelligent UGV πρόκειται να παρουσιάσει αναβαθμισμένες επιδόσεις, καθώς θα έχει χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου 500 κιλά και ακτίνα δράσης τα 100 χλμ. 

Διαβάστε επίσης: Hanwha Defense | Παρουσίαση σειράς μη επανδρωμένων οχημάτων εδάφους

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This