ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

FS PROVENCE | Κατάπλους της Γαλλικής Φρεγάτας στο λιμάνι του Πειραιά
Defence Redefined
Published on 29/01/2022 at 10:00

Χθες, Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022, o Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ επισκέφθηκαν την Φρεγάτα του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού FS PROVENCE, η οποία κατέπλευσε στον λιμένα Πειραιά την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022 και θα παραμείνει σε αυτό μέχρι την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης της Α.Ε. του Πρέσβη της Γαλλικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Patrick Maisonnave και του Κυβερνήτη της φρεγάτας, Πλοιάρχου Nicolas Vanderbrouck.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για την αποστολή και τις δυνατότητες της Φρεγάτας, καθώς και ξενάγηση στους χώρους της.

Μετά τον απόπλου του πλοίου από τον λιμένα του Πειραιά, θα πραγματοποιηθούν κοινές δραστηριότητες επιχειρησιακής εκπαίδευσης Πολεμικών Πλοίων και Μαχητικών Αεροσκαφών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και της Φρεγάτας FS PROVENCE, στο πλαίσιο της εφαρμογής των “Κατευθυντήριων Οδηγιών για την Αναβάθμιση της Ελληνογαλλικής Στρατιωτικής Συνεργασίας” που υπεγράφησαν από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τον Αρχηγό του Επιτελείου Άμυνας της Γαλλίας Στρατηγού Thierry Burkhard κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Ελλάδα την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022.

Πηγή: ΓΕΕΘΑ

Διαβάστε επίσης: Επίσημη επίσκεψη Αρχηγού Επιτελείου Άμυνας της Γαλλίας στην Ελλάδα – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & VIDEO

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This