ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

First Responder | Στην DEFEA το μικρό επίγειο όχημα πολλαπλών χρήσεων της CYRIC – Φωτογραφίες & VIDEO

Ανδρέας Πογιατζή

Published on 14/07/2021 at 16:22

Ακόμα ένα ενδιαφέρον σύστημα παρουσίασε η κυπριακή εταιρεία CYRIC στην διεθνή έκθεση Άμυνας & Ασφάλειας DEFEA, η οποία διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην Αθήνα. 

Υπενθυμίζουμε ότι η CYRIC προσφέρει Υπηρεσίες Έρευνας και Καινοτομίας στους τομείς του σχεδιασμού και της μηχανικής, στην ανάπτυξη πρωτοτύπων, των ηλεκτρονικών και των επικοινωνιών καθώς και λύσεις εξειδικευμένου λογισμικού. 

Πρόσφατα η εταιρεία δραστηριοποιήθηκε και στον τομέα της άμυνας με την κατασκευή πλατφορμών Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (UAV), καθώς και μικρά τηλεχειριζόμενα επίγεια οχήματα (UGV) που μπορούν να λειτουργούν σε μια μεγάλη ποικιλία συνθηκών.

Το μικρό μη επανδρωμένο επίγειο όχημα πολλαπλών χρήσεων (UGV) της CYRIC, υπό την ονομασία “First Responder”, είναι κατάλληλο για επιχειρήσεις αναγνώρισης, προώθηση σε δυνητικά επικίνδυνες περιοχές και υποστήριξη σε επιχειρήσεις. 

Είναι εύκολο στην ανάπτυξη, και η αρθρωτότητα του επιτρέπει την ανάπτυξη του σε ποικιλία  αποστολών, εφαρμόζοντας τις δυνατότητες του ανάλογα με τις απαιτήσεις του χρήστη. Μπορεί να αναπτυχθεί από προωθημένες επίγειες μονάδες, με την χρήση συσκευής ελέγχου με προηγμένες εργονομικές δυνατότητες. 

Το “First Responder”, είναι επίγειο σύστημα παντός καιρού με ακτίνα δράσης τα 500 μέτρα πέραν της οπτικής γραμμής (NLOS), έχει βάρος τα 11 κιλά, αυτονομία 2 ωρών με ταχυτητα 10 χλμ., μεταδίδοντας πανοπτική εικόνα 230 μοιρών σε πραγματικό χρόνο. 

Το  “First Responder”, της κυπριακής εταιρείας CYRIC, είναι εύρωστο, αξιόπιστο, εύκολο στην χρήση και μπορεί να επιχειρήσει σε ημί-αυτόνομη λειτουργία. Η τροχοφόρα έκδοση του “First Responder” μπορεί να ξεπεράσει εμπόδια μέχρι 10 cm. 

Το μικρό επίγειο ρομπότ της κυπριακής εταιρείας, μπορεί να παραχθεί σε τέσσερις παραλλαγές: 

  • Ρομπότ με κάμερα πανοραμικής κλήσης (PTZ)
  • Ρομπότ μεταφοράς φορτίου
  • Ρομπότ με παρεμβολέα 
  • Ρομπότ με σύστημα άφεσης φορτίου 

Διαβάστε επίσης: OBSERVER-121 | Το κυπριακό τακτικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος παρουσιάστηκε στην DEFEA – Φωτογραφίες

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This