ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«FALCON – SOFEX 2021» | Κύπριοι καταδρομείς σε άσκηση ειδικών επιχειρήσεων με Ελλάδα και Σερβία
Defence Redefined
Published on 09/12/2021 at 12:11

Ομάδα Ειδικών Επιχειρήσεων της Διοίκησης Καταδρομών συμμετείχε στην ΤΑΜΣ «FALCON – SOFEX 2021»  στο πλαίσιο του Προγράμματος Τριμερούς Συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου – Σερβίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΦ, η άσκηση έλαβε χώρα το διάστημα 29 Νοεμβρίου έως 08 Δεκεμβρίου 2021, και διοργανώθηκε στην Ρεντίνα, από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.

Σκοπός της άσκησης, ήταν η επαύξηση της μαχητικής ικανότητας και διαλειτουργικότητας κατά την οργάνωση, σχεδίαση και εκτέλεση αποστολών Ειδικών Επιχειρήσεων σε συνθήκες μάχης. Συγκεκριμένα το σενάριο της άσκησης  περιλάμβανε βολές μάχης ταχείας αντίδρασης, βολές εν κινήσει, νυχτερινές βολές, αγώνα κατοικημένου τόπου, χειρισμό νεκρών και τραυματιών εντός κατοικημένου τόπου, ορεινό αγώνα, ενέργειες σε ενέδρα και ΤΑΜΣ μικρής κλίμακας για σύλληψη στόχου υψηλής αξία.

Η συμμετοχή του προσωπικού της Εθνικής Φρουράς στην συγκεκριμένη άσκηση, του δίνει τη δυνατότητα για απόκτηση πρόσθετων εμπειριών και  συμβάλει στην αύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των ομάδων ειδικών επιχειρήσεων της ΔΚΔ. Επιπλέον, η πραγματοποίηση παρόμοιας φύσης ασκήσεων, σε συνδυασμό με την υλοποίηση του Προγράμματος Τριμερής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας – Κύπρου και Σερβίας, αντικατοπτρίζουν την εξαιρετική συνεργασία μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των τριών χωρών.

Πηγή: ΓΕΕΦ

Διαβάστε επίσης: Συνάντηση Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς με τον Υπουργό Άμυνας της Σερβίας

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This