ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Falcon Leap 2021 | Ελληνική συμμετοχή σε διεθνή άσκηση αλεξιπτωτιστών
Defence Redefined
Published on 13/09/2021 at 11:29

Το διάστημα 6-17 Σεπτεμβρίου διεξάγεται η διεθνής άσκηση Falcon Leap 2021 που διεξάγεται κυρίως στην Ολλανδία και στο Βέλγιο. Η πρώτη εβδομάδα της άσκησης αφορά πτώσεις φορτίων στις βάσεις του Marnewaard και Deelen της Ολλανδίας και του Schaffen στο Βέλγιο. Όλα τα αεροσκάφη απογειώθηκαν από την βάση στο Eidhoven ενώ τα αεροσκάφη προέρχονται από την Πολωνία, τις ΗΠΑ, την Ιταλία και την Ολλανδία. 

Στην άσκηση συμμετέχουν μεταξύ άλλων αεροπλάνα C130J Hercules, C130H Hercules, Casa C295M ενώ πραγματοποιήθηκε και εκπαιδευτικό πρόγραμμα με κλασσικά αεροσκάφη, δύο M28/SC7 και ένα ιστορικό C-47 Dakota.

Οι ασκήσεις της δεύτερης εβδομάδας αφορούν πτώσεις αλεξιπτωτιστών στο Marnewaard, Houtdorperveld, Deelen, Heteren, Ginkel και Renkum της Ολλανδίας και Hechtelse Heide στο Βέλγιο. Αεροσκάφη από ΗΠΑ, Πολωνία, Ιταλία, Ολλανδία και Γερμανία λαμβάνουν μέρος στις ασκήσεις της δεύτερης εβδομάδας. 

Οι αλεξιπτωτιστές που λαμβάνουν μέρος προέρχονται από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ, το Βέλγιο, τη Βουλγαρία, Τσεχία, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία και την Πορτογαλία.

Η άσκηση θα ολοκληρωθεί με πτώσεις και εορταστική τελετή λήξης το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου.

Με πληροφορίες από: Υπουργείο Άμυνας Πολωνίας, meerhoven.nl, Eindhoven Airbase.

Διαβάστε επίσης: Άλμα Αλεξιπτωτιστών σε Συνεργασία με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις – Φωτογραφίες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This