ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Europol | Επιχειρήσεις στην Κύπρο και σύλληψη κυκλώματος
Defence Redefined
Published on 13/10/2021 at 09:27

Αστυνομικές δυνάμεις από Κύπρο, Γερμανία, Ολλανδία και Βουλγαρία, με την στήριξη της Europol, διενήργησαν κοινές επιχειρήσεις για εξάρθρωση κυκλώματος ηλεκτρονικής απάτης (binary fraud). Το κύκλωμα δρα από το 2019 και υπολογίζεται πως οδήγησε ανυποψίαστους πελάτες από την Γερμανία σε συναλλαγές 15 εκ. Η βάση του κυκλώματος ήταν στη Βουλγαρία και το τηλεφωνικό κέντρο στην Βουλγαρία στο οποίο εργάζονταν περίπου 100 άτομα, ενώ η έρευνα έδειξε πως αρκετοί από αυτούς δεν ήξεραν για την απάτη προς τους πελάτες, οι οποίοι ποτέ δεν λάμβαναν το κέδρος που τους είχε υποσχεθεί η υπηρεσία. 

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 246 προσαγωγές στην Γερμανία. Στις 6 Οκτωβρίου, η Europol προχώρησε σε συντονισμένη διασυνοριακή επιχείρηση, πραγματοποιώντας 1 έλεγχο σε σπίτι στη Λεμεσό, 5 στη Βουλγαρία και 2 στην Ουκρανία. Στην Κύπρο έγινε σύλληψη υψηλού στην λίστα υπόπτου. Για την επιχείρηση οργανώθηκε ειδική ομάδα για ανάλυση δεδομένων και παροχή πληροφοριών σε όσους επιχειρούσαν στο πεδίο. 

Πηγή: Europol

Διαβάστε επίσης: Europol | Το Dark Market, η μεγαλύτερη αγορά του σκοτεινού διαδικτύου στον κόσμο έχει τεθεί εκτός σύνδεσης

 

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This