ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

EDIDP | Μεγάλη Επιτυχία Κυπριακών Εταιρειών με Συμμετοχή σε Πέντε Νέες Προτάσεις
Defence Redefined
Published on 26/08/2021 at 13:05

Σημαντική επιτυχία για την εγχώρια έρευνα και ανάπτυξη στον τομέα της Άμυνας και της Ασφάλειας αποτελεί η συμμετοχή κυπριακών μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε ακόμα πέντε προτάσεις του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Βιομηχανικής Ανάπτυξης στον Τομέα της Άμυνας (European Defence Industrial Development Programme – EDIDP), της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Πιο συγκεκριμένα για το έτος 2020, πέτυχαν συμμετοχή κυπριακές εταιρείες στα πιο κάτω πέντε έργα:

  • JEY – CUAS: Joint European sYstem for Countering Unmanned Aerial Systems (Συμμετοχή εταιρείας SIGNAL GENERIX LTD).
  • FIRES : Future Indirect fiRes European Solution (Συμμετοχή εταιρείας ADDITESS ADVANCED INTEGRADED TECHNOLOGY SOLUTIONS & SERVICES LTD)
  • USSPS: Development of Unmanned Semi-fixed Sea Platforms for Maritime Surveillance (Συμμετοχή Εταιρειών  CY.R.I.C CYPRUS RESEARCH AND INNOVATION CENTER LTD και SIGNALGENERIX LTD)
  • AI4DEF: Artificial Intelligence for Defence  (Συμμετοχή εταιρείας EIGHT BELLS LTD)
  • HERMES: Data Exchange Platform for the Cyber Defence of Autonomous Military Systems (Συμμετοχή Εταιρείας Ebos Technologies LTD)

Διαβάστε επίσης: ΥΠΕΘΑ | Υπογραφή 3 προγραμμάτων της EDIDP στα οποία συμμετέχουν και Κυπριακές Εταιρείες

Το σύνολο της χρηματοδότησής για τα συγκεκριμένα έργα ανέρχεται  περίπου στα 38 εκατομμύρια ευρώ. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διαθέσει 158 εκατομμύρια ευρώ για 26 έργα ως αποτέλεσμα των 12 προσκλήσεων που δημοσιεύθηκαν το 2020. 

H επιτυχία των κυπριακών εταιρειών με τη συμμετοχή σε πέντε προγράμματα του 2020, αποτελεί συνέχεια των επιτυχημένων προσπαθειών του 2020, όπου επιλέχθηκαν πέντε προτάσεις (EDIDP 2019) με συμμετοχή κυπριακών εταιρειών. Το γεγονός αυτό, αποδεικνύει ότι η Κύπρος μπορεί να συνεισφέρει έμπρακτα στον τομέα ανάπτυξης ευρωπαϊκών αμυντικών δυνατοτήτων. Η συμμετοχή των εταιρειών θα συμβάλει στην ανάπτυξη της εγχώριας αμυντικής έρευνας, καινοτομίας και τεχνολογίας, ενώ παράλληλα θα δημιουργήσει ευκαιρίες για νέες θέσεις εργασίας.

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης μέσω ανακοίνωσης συνεχάρη θερμά όσους συνέβαλαν σε αυτή την επιτυχία και ιδιαίτερα την Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων, το Κυπριακό Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο και τον Κυπριακό Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Έρευνας και Καινοτομίας, ενώ ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την άψογη συνεργασία και στήριξη που προσφέρουν στην προσπάθεια που καταβάλλεται για οικοδόμηση και ανάπτυξη του τομέα, που συμβάλλει στην επιχειρησιακή αναβάθμιση της Εθνικής Φρουράς.

Δείτε εδώ αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα

Διαβάστε επίσης: Υπουργείο Άμυνας | Μεγάλη επιτυχία Κυπριακών Εταιρειών για συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Βιομηχανικής Ανάπτυξης στον Τομέα της Άμυνας

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This