ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΥΠΕΘΑ | Υπογραφή 3 προγραμμάτων της EDIDP στα οποία συμμετέχουν και Κυπριακές Εταιρείες
Defence Redefined
Published on 07/07/2021 at 16:20

Στην έγκριση και την υπογραφή των συμβάσεων για τα ευρωπαϊκά προγράμματα της EDIPD (Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Βιομηχανικής Ανάπτυξης Άμυνας), προχώρησε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος. Σημειώνεται ότι, στα εν λόγω προγράμματα συμμετέχουν ελληνικές αλλά και κυπριακές εταιρείες.

Συγκεκριμένα, στις 25 Ιουνίου 2021 υπεγράφησαν, κατόπιν εξουσιοδότησης του Υπουργού Εθνικής Αμύνης, η υπ’ αριθ. 03/21 “Development of a Decision Support Toolbox for enhancing the feasibility study of the Upgrade of Maritime Surveillance through the integration of legacy assets with new innovative solutions – DECISMAR” σύμβαση Προγράμματος Έρευνας και Ανάπτυξης μεταξύ της ΓΔΑΕΕ και κοινοπραξίας ευρωπαϊκών οντοτήτων με συντονιστή την εγχώρια εταιρεία “ΕΤΜΕ ΠΕΠΠΑΣ και ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΕΕ”.

Επιπλέον, στις 05 Ιουλίου 2021 υπεγράφησαν, επίσης, κατόπιν εξουσιοδότησης του Υπουργού Εθνικής Αμύνης, η υπ’ αριθ. 01/21 “Development of Software Defined Mobile Ad-hoc Tactical Network Devices and Testbed – SMOTANET” και η υπ’ αριθ. 02/21 “Low Observable Tactical Unmanned air System – LOTUS”, οι συμβάσεις Προγραμμάτων Έρευνας και Ανάπτυξης μεταξύ της ΓΔΑΕΕ και κοινοπραξίας ευρωπαϊκών οντοτήτων με συντονιστή την εγχώρια εταιρεία “Intracom Defense – IDE”.

Διαβάστε επίσης: LOTUS | UAVs επόμενης γενιάς από την ελληνική IDE για την αποτελεσματική επιτήρηση των συνόρων

Το αντικείμενο του προγράμματος DECISMAR (Decision Support Toolbox) αφορά την κατασκευή ενός συστήματος υποβοήθησης λήψης αποφάσεων (DSTx) που θα παρέχει δυναμική και διαδραστική προσέγγιση για τη διεξαγωγή μελετών σκοπιμότητας που στοχεύουν στην υποστήριξη της αναβάθμισης της θαλάσσιας επιτήρησης στο πλαίσιο τόσο του σημερινού όσο και του μελλοντικού καθορισμένου Υψηλού Επιπέδου Επιχειρησιακών Απαιτήσεων (HLORs) του έργου της Μόνιμης Διαθρωμένης Συνεργασίας (PESCO) με τίτλο “Upgrade of Maritime Surveillance”.

Το έργο το οποίο συντονίζει η Ελληνική ETME θα έχει διάρκεια 24 μήνες και το κόστος του θα κυμαίνεται στα € 7,859,740,00, εκ των οποίων τα € 7,499,740,00, θα χρηματοδοτηθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η κυπριακή εταιρεία που συμμετέχει στο πρόγραμμα είναι η SIGNAL GENERIX LIMITED.

Διαβάστε επίσης: Υπουργείο Άμυνας | Μεγάλη επιτυχία Κυπριακών Εταιρειών για συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Βιομηχανικής Ανάπτυξης στον Τομέα της Άμυνας

Το πρόγραμμα SMOTANET σκοπεύει να αναπτύξει τακτικές συσκευές που θα ενσωματώνουν τρεις διαφορετικές τεχνολογίες και συγκεκριμένα Software Defined Radio – SDR, Mobile Ad-hoc Networks – MANET και Software Defined Networks – SDN. Οι μελέτες θα προσφέρουν επιχειρησιακά σενάρια και τεχνικές απαιτήσεις σε συνεργασία με τα Υπουργεία Άμυνας Ελλάδας και Κύπρου.

Το κόστος του προγράμματος το οποίο συντονίζει η Ελληνική Intracom Defence, ανέρχεται στα € 3,907,724.00, κόστος που θα καλύψει εξ’ ολοκλήρου η Ευρωπαϊκή Ένωση. Η κυπριακή εταιρεία που συμμετέχει στο πρόγραμμα είναι η SIGNAL GENERIX LIMITED.

Το πρόγραμμα LOTUS ασχολείται με τον λεπτομερή σχεδιασμό και την ανάπτυξη ενός αξιόπιστου και διαλειτουργικού Τακτικού Μη Επανδρωμένου Αεροχήματος Χαμηλής Παρατηρησιμοτητας (RPAS) για χρήση σε αποστολές ISR (Intelligence, Surveillance, and Reconnaissance).

Το πρόγραμμα το οποίο συντονίζει η Ελληνική Intracom Defence, θα έχει διάρκεια 45 μηνών με κόστος € 9,698,195.00 και συνεισφορά από την Ευρωπαϊκή Ένωση € 8,779,380,00. Οι κυπριακές εταιρείες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι η SIGNAL GENERIX LIMITED, η CY.R.I.C CYPRUS RESEARCH AND INNOVATION CENTER LTD και η GEOIMAGING LIMITED.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ | H Κύπρος με Εθνικό Περίπτερο στη μεγάλη έκθεση Αμυντικής Βιομηχανίας DEFEA

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This