ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Eπιστολή ΑΣΔΥΚ προς Αρχηγό Αστυνομίας και Υπ. Δικαιοσύνης για ‘παρανομίες’ έναντι Αστυνομικών – Πυροσβεστών

Defence Redefined
Published on 02/10/2020 at 12:41

Επιστολή στον Αρχηγό Αστυνομίας με κοινοποίηση στην Υπουργό Δικαιοσύνης απέστειλε η Ανεξάρτητη Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων καταγράφοντας, όπως αναφέρει, “παρανομίες απέναντι στα μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής”.

“Η ανοχή να μην παρερμηνεύεται ως αδυναμία διεκδίκησης ανθρώπινων εργασιακών συνθηκών από τα Σώματα Ασφαλείας. Η διεκδίκηση αυτή θα γίνεται πάντα μέσω της νόμιμης οδού, όπως αρμόζει στα εκτελεστικά όργανα του Νόμου”, αναφέρεται στην επιστολή που κοινοποιήθηκε στα ΜΜΕ.

Σύμφωνα με την Οργανωτική Επιτροπή ΚΑΣ-AΣΔΥΚ, το καθεστώς εργασίας επιπλέον ωρών εκτός του καθορισμένου ωραρίου εργασίας, βάσει του οποίου κάποιος τελεί εκτός καθήκοντος, αποτελεί απλώς πολιτική και δεν βρίσκεται κάτω από κανένα νομικό υπόβαθρο.

“Είναι καταπάτηση του ευρωπαϊκού εργασιακού κεκτημένου σε βάρος της επαγγελματικής, προσωπικής και οικογενειακής ζωής των αστυνομικών και των πυροσβεστών. Είμαστε ξεκάθαροι προς τα μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας (Ε/Α, Αστυφύλακες Πυροσβέστες, Αξιωματικοί, Εξειδικευμένα) ότι οποιοσδήποτε διατάσσεται παράνομα, χωρίς την συγκατάθεση του, να παραμείνει απλήρωτες επιπρόσθετες ώρες στο καθήκον, εκτός του ότι θα θεωρείται παραβίαση των ωρών εργασίας, θα διεκδικηθεί η πληρωμή τους, μέσω της δικαιοσύνης”, αναφέρει η Συντεχνία που ενημερώνει τα μέλη που επιθυμούν νομική αρωγή ότι θα τους παρέχεται δωρεάν από τον ΚΑΣ ΑΣΔΥΚ μέσω των νομικών της.

 Η ΑΣΔΥΚ αναφέρει πως οι λεγόμενες «κάρτες» όλων των μελών Σωμάτων Ασφαλείας, όπου καταγράφονται οι ατελείωτες απλήρωτες ώρες εργασίας “θα περάσουν από το μικροσκόπιο των νομικών συμβούλων της ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ, να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες δόθηκαν αυτές οι διαταγές. Επισημαίνουμε ότι η πειθαρχία και η ιεραρχία δεν συνεπάγεται  παρανομία”.

Σύμφωνα με την ΑΣΔΥΚ, που ζητά την επίσημη γραπτή θέση του Αρχηγού Αστυνομίας για το θέμα, σημειώνεται “καταπάτηση εργασιακών κεκτημένων στο 2020 και οι παράνομες διαταγές κατόπιν εκφοβισμού όπου κάποιοι αξιωματικοί χωρίς την έγκριση του Αρχηγού Αστυνομίας υποχρεώνουν μέλη των σωμάτων ασφαλείας σε υποχρεωτική ημεραργία για να μην πληρωθούν δημόσια αργία, δουλεύοντας με ελάχιστο προσωπικό, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια του κράτους και των πολιτών, σε μη παραχώρηση ημεραργιών ή ωρών ανάπαυσης και σε υποχρεωτική συμπερίληψη μελών σε υπερωριακά καθήκοντα εν ώρα ανάπαυσης”.

Αυτά, αναφέρει, θα αποτελούν στο εξής προϊόν καταγγελίας εκ μέρους της ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ, “γιατί για τις παρανομίες των εκάστοτε υπεύθυνων τμημάτων, δεν θα τις πληρώνει με λεφτά ο φορολογούμενος της Κυπριακής Δημοκρατίας”.

“Καλούμε τα μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας να καταγράψουν γραπτώς από πού πήραν παράνομες οδηγίες και ποιου το όνομα επικαλέστηκαν για αυτές, οι συγκεκριμένοι αξιωματικοί (Αρχηγού, Βοηθού Αρχηγού, Διευθυντή, Διοικητή). Είμαστε πεπεισμένοι ότι η Αστυνομική και πολιτική ηγεσία δεν γνωρίζει γεγονότα και καταστάσεις ως έχουν και αυτός είναι ο πιο σημαντικός λόγος της επιτακτικής ανάγκης να ενημερωθούν από πρώτο χέρι”, αναφέρεται στην επιστολή.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: Προσπάθειες από Σύνδεσμο Αστυνομίας για επίλυση του θέματος ανέλιξης προσωπικού

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This