ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Προσπάθειες από Σύνδεσμο Αστυνομίας για επίλυση του θέματος ανέλιξης προσωπικού
Defence Redefined
Published on 09/07/2020 at 15:21

Tο θέμα της επιταχυνόμενης ανέλιξης των Αστυφυλάκων, Πυροσβεστών και Ειδικών Αστυνομικών εντός συνδυασμένων μισθολογικών Κλιμάκων που αφορά 1300 περίπου συναδέλφους, αναδείχθηκε από τον Σύνδεσμο Αστυνομίας και με δικές του επίπονες προσπάθειες και ενέργειες επιτεύχθηκε σχετική συμφωνία που εγκρίθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Δυστυχώς, σημειώνεται, το όλο θέμα δεν προωθήθηκε προς υλοποίηση, μετά την απόφαση του Γενικού Λογιστηρίου να ζητήσει γνωμάτευση από τη Νομική Υπηρεσία για τις υπό αναφορά μισθολογικές ρυθμίσεις, γι’ αυτό και καταβάλλεται κάθε προσπάθεια με όλους τους εμπλεκόμενους, για επίλυση της εκκρεμότητας το ταχύτερο, με στόχο την υλοποίηση της σχετικής συμφωνίας.

Με αφορμή δημοσιεύματα σε σχέση με την επιβράδυνση στη μισθολογική ανέλιξη των Αστυφυλάκων, Πυροσβεστών και Ειδικών Αστυνομικών και τη διοργάνωση πορείας διαμαρτυρίας από μερίδα επηρεαζόμενων συναδέλφων προς το Προεδρικό, στις 17 Ιουλίου 2020, ο Σύνδεσμος Αστυνομίας αναφέρει ότι καταβάλλει εντατικές προσπάθειες με τη στήριξη και της ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ., για ευρύτερη αναδιάρθρωση και αναβάθμιση σε όλο το φάσμα της δομής των Αστυνομικών και Πυροσβεστών, καθώς και των συναδέλφων Ειδικών Αστυνομικών.

Γι’ αυτό αναφέρει και το θέμα έχει εγγραφεί με εμπεριστατωμένο υπόμνημα στη ΜΕΠΑ, όπου και αναμένεται συζήτηση, με στόχο την κατάληξη σε αμοιβαία αποδεκτές ρυθμίσεις.  Να σημειωθεί ότι πρόσφατα, στο πλαίσιο της ΜΕΠΑ συζητήθηκε και επιλύθηκε το διαχρονικό θέμα της εναρμόνισης του ωραρίου της Αστυνομίας με τα ισχύοντα στη Δημόσια Υπηρεσία.

Ο Σύνδεσμος απευθύνει έκκληση για αυτοσυγκράτηση και θεωρεί άκαιρη και αχρείαστη την κινητοποίηση στις 17 Ιουλίου, αφού τόσο η Κυβέρνηση όσο και τα Πολιτικά Κόμματα στηρίζουν τη Συμφωνία που επιτεύχθηκε.  Να τονιστεί ιδιαίτερα ότι το θέμα άρνησης του Γενικού Λογιστηρίου να εφαρμόσει τους Κανονισμούς που ψηφίστηκαν από τη Βουλή, απασχόλησε την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών και καταβάλλονται προσπάθειες για ρύθμιση του προβλήματος το ταχύτερο.

Καταλήγοντας, ο Σύνδεσμος Αστυνομίας διαψεύδει κατηγορηματικά ότι υπήρξε μαζική φυγή μελών από τις τάξεις του και διαβεβαιώνει τα μέλη του ότι θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους για να προστατεύει τα δικαιώματά τους και να προωθεί τα δίκαια αιτήματά τους.  Τέλος, επιθυμεί να διαβεβαιώσει τους συναδέλφους ότι σε περίπτωση που το συγκεκριμένο θέμα δεν επιλυθεί, σε συνεργασία με την ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ. θα προχωρήσει σε μέτρα δυναμικής αντίδρασης.

Στο μεταξύ ο Πρόεδρος και η Κεντρική Γραμματεία του Σ.A.K συναντήθηκαν στις 8/07/2020 με  τους νεοδιορισθέντες Αρχηγό και Υπαρχηγό της Αστυνομίας διαβιβάζοντας τους τα συγχαρητήρια και τη στήριξη του Συνδέσμου για το καλό της Αστυνομίας και των μελών γενικότερα.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης αρκετά ζητήματα, τα οποία αφορούν τα μέλη του συνδέσμου και τέθηκαν οι βάσεις για μια υγιή και γόνιμη συνεργασία, ανακοίνωσε ο σύνδεσμος.

Διαβάστε επίσης: Έρχονται δεκάδες νέες προαγωγές στον Κυπριακό Στρατό

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This