ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Charles de Gaulle | Από μια στάση στην Κύπρο και στο Μπρεστ ο κορωνοϊός εξαπλώθηκε στο αεροπλανοφόρο
Defence Redefined
Published on 12/05/2020 at 10:09

Η Γαλλίδα Υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί, επέρριψε ευθύνες για την ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού, στο αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle, στην διοίκηση του πλοίου το οποίο αποτελεί την ναυαρχίδα του γαλλικού πολεμικού ναυτικού. 

Στο πλοίο αλλά και στα πλοία τα οποία το συνόδευαν, προσβλήθηκαν από τον ιό περίπου 1000 ναύτες, εκ των οποίων οι 24 χρειάστηκε να νοσηλευτούν και ένας εξ αυτών δεν έχει αναρρώσει, σύμφωνα με τα όσα είπε η Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας ενώπιον της επιτροπής άμυνας της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης.

“Βάσει των πληροφοριών που έχουμε συγκεντρώσει σήμερα, υπήρξαν λάθη στα μέτρα που ελήφθησαν στη μάχη κατά του κορονοϊού”, ανάφερε η Παρλί.  

“Η έρευνα που διεξήχθη δείχνει ότι οι διοικητές του πλοίου και οι ιατρικοί σύμβουλοί τους υπερεκτίμησαν την ικανότητα του αεροπλανοφόρου και του στολίσκου του να αντιμετωπίσουν τον κορονοϊό”, συμπλήρωσε. 

Σύμφωνα πάντα με την Υπουργό, ο ιος έπληξε το αεροπλανοφόρο μεταξύ μιας στάσης στην Κύπρο στα τέλη Φεβρουαρίου και μιας στάσης το διάστημα 13-16 Μαρτίου στο Μπρεστ, λιμάνι της δυτικής Γαλλίας.

Διαβάστε επίσης: Συγκλονιστικό βίντεο από το ναυτικό ατύχημα στον κόλπο του Ομάν | VIDEO

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This