ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Blue Flag 2021 | Μαζικές απογειώσεις μαχητικών με Ελληνική συμμετοχή
Defence Redefined
Published on 18/10/2021 at 08:51

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία φιλοξενεί μια πολυεθνική, εναέρια άσκηση που άρχισε σήμερα το πρωί με απογειώσεις μαχητικών και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του μήνα, η οποία θα περιλαμβάνει  πτήσεις πάνω από την Ιερουσαλήμ και το Τελ Αβίβ, ανακοίνωσε το Ισραηλινό ΓΕΕΔ.

Η ΠΑ θα συμμετάσχει στην άσκηση με τέσσερα F-16 Adv. της 336Μ της 116ΠΜ στον Άραξο. Στην άσκηση εκτός του Ισραήλ και της Ελλάδας, μαχητικά από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Γαλλία, και την Ινδία θα συμμετάσχουν στην πέμπτη  άσκηση της Γαλάζιας Σημαίας, ανακοίνωσαν οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις.

Μια ποικιλία αεροσκαφών τέταρτης και πέμπτης γενιάς θα λάβουν μέρος στην άσκηση, συμπεριλαμβανομένων των F-35, F-15, Eurofighter, Dassault Rafale και Dassault Mirage 2000.

Στόχος της άσκησης είναι η ενίσχυση της στρατηγικής, της διεθνούς συνεργασίας, η εκμάθηση και η εμβάθυνση του συντονισμού αεροσκαφών πέμπτης και τέταρτης γενιάς σε ένα προκλητικό επιχειρησιακό περιβάλλον, με έμφαση στην ενίσχυση και την ανάπτυξη των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των αεροπορικών δυνάμεων.

Όπως ανέφερε ο Ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του. «Κατά τη διάρκεια της άσκησης, οι συμμετέχοντες θα προσομοιώσουν μάχες στον αέρα και μάχες εδάφους-αέρος και θα εξασκηθούν στην αντιμετώπιση της απειλής των προηγμένων πυραύλων εδάφους-αέρος και θα πολεμήσουν πίσω από τις εχθρικές γραμμές», ανέφερε ο στρατός.

Μετά τα ισραηλινά μαχητικά του Ισραήλ, τα F-15 Strike Eagle και τα F-16 Soufa που έλαβαν μέρος στην Ελληνική αεροπορική άσκηση που συγκέντρωσε όλη την αφρόκρεμα των αεροποριών “Ηνίοχος 21”, φτάνει η σειρά για τα ελληνικά F-16 να ταξιδέψουν στο μεσογειακό κράτος.

Στην έρημο Negev οι αεροπόροι της 336 Μοίρας “Όλυμπος” με τα F-16 Block 52 Advanced, θέλουν συνεχίσουν την παράδοση που έχει καθιερωθεί από άλλες Μοίρες της HAF και να αφήσουν δηλαδή ένα ισχυρότατο επιχειρησιακό αποτύπωμα κι ένα δεύτερο της στρατιωτικής διπλωματίας που επιτυγχάνεται μέσω τέτοιων απαιτητικών συνεργασιών.

Με πληροφορίες από: IDF, defenceredefined.com.cy

Διαβάστε επίσης: ΗΝΙΟΧΟΣ 21 | Τα σενάρια Διακλαδικών Επιχειρήσεων – Προσομοίωση συνθηκών πολλαπλών απειλών – VIDEO

 

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This