BATTLEFIELD ReDEFiNED 2023 | To Πρόγραμμα και οι Συμμετοχές στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Άμυνας και Ασφάλειας της Κύπρου
Defence Redefined
Published on 21/01/2023 at 20:05

Το 1ο Διεθνές Συνέδριο Άμυνας και Ασφάλειας της Κύπρου “BATTLEFIELD ReDEFiNED 2023” είναι ante portas.

Το συνέδριο θα λάβει χώρα στη Λεμεσό, μεταξύ 23 και 24 Ιανουαρίου 2023 με ευρεία συμμετοχή τόσο εταιρειών, όσο και προσωπικοτήτων από τους τομείς της Άμυνας και της Ασφάλειας.

Το άνοιγμα των εργασιών του Συνεδρίου θα εγκαινιάσει η Διευθύντρια της διοργανώτριας εταιρείας C.D Multimedia Services, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από τον Πρόεδρο του Κυπριακού Συνδέσμου Εταιρειών Έρευνας και Καινοτομίας (ΚΣΕΕΚ), Δρ. Τάσο Κουνούδη, από τον Πρόεδρο της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής για την Άμυνα, Δρ. Μαρίνο Σιζόπουλο, τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη, και τον εκπρόσωπο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κύπρου, κ. Ανδρέα Ανδρέου.

Διαβάστε επίσης: DEFEA | Κυπριακό Περίπτερο με UAV εγχώριας κατασκευής και οι Κυπριακές εταιρείες – Φωτογραφίες και VIDEO

Αναφορικά με την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου, θα λάβουν χώρα δύο ενότητες.

Η θεματική της πρώτης ενότητας θα έχει ως τίτλο “The emerging Cypriot Defence Industry – EU Funding Opportunities” και θα αφιερωθεί στις δυνατότητες ανάπτυξης μιας ισχυρής βιομηχανικής βάσης Άμυνας, Ασφάλειας και Διαστήματος στην Κύπρο, αξιοποιώντας τις βιομηχανικές πτυχές της Ευρωπαϊκής Αμυντικής Συνεργασίας και τα χρηματοδοτικά εργαλεία της ΕΕ.

Στις εργασίες της πρώτης αυτής ενότητας θα βρίσκονται εκπρόσωποι από το Υπουργείο Άμυνας, τον Κυπριακό Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Έρευνας και Καινοτομίας, τη Γενική Διεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας και Διαστήματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG-DEFIS), τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Άμυνας (EDA), τη γαλλική ένωση GICAN, την Ένωση Ελληνικών Εταιρειών Αεροδιαστημικής Ασφάλειας & Άμυνας καθώς και εκπροσώπων από εταιρείες στον Τομέα της Άμυνας. 

Στην υπόψη ενότητα θα πραγματοποιηθεί και η υπογραφή του μνημονίου συναντίληψης μεταξύ του ΚΣΕΕΚ και του ΕΕΛΕΑΑ παρουσία του πρέσβη της Ελλάδος και του Υπουργού Άμυνας.

Ακολούθως, θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη ενότητα με τίτλο “Multi-Domain and Network Centric Operations – Trends and Solutions”. Το περιεχόμενο της θεματικής θα εμπλουτίσουν με ομιλίες και παρουσιάσεις στελέχη διακεκριμένων εταιρειών της εγχώριας και ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας και συγκεκριμένα της MBDA, της Arquus Defense, της EODH, της CyRIC, της SignalGeneriX, της AmaDema, της ADDITESS, της CELLOCK LTD, της Ecliptic Defence and Space και της ALTUS LSA.

Η δεύτερη μέρα του Συνεδρίου θα εκκινήσει με τη κατά σειρά τρίτη ενότητα, η οποία θα έχει τίτλο “Resilience in a rapidly changing world”. Στο επίκεντρο θα βρεθεί η ρωσική εισβολή της Ουκρανίας, οι πτυχές της οποίας θα αναλυθούν από εκπροσώπους ερευνητικών κέντρων και δημοσιογράφους. 

Διαβάστε επίσης: MBDA | Δικτυοκεντρική φιλοσοφία σε Exocet, Mistral, MMP και στο βάθος η συνεργασία με κυπριακές εταιρείες

Η τρίτη ενότητα, όμως, δεν ολοκληρώνεται εδώ, καθώς θα ακολουθήσουν παρουσιάσεις για τις αναδυόμενες τεχνολογίες στην Άμυνα και Ασφάλεια από στελέχη του EDA.  Στελέχη των συμμετεχόντων εταιρειών θα συνεισφέρουν ακολούθως παραγωγικά στις εργασίες του Συνεδρίου με παρεμβάσεις με αντικείμενο τις νέες τεχνολογίες στους τομείς της αντιμετώπισης των Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (C-UAS), Παράκτιας Άμυνας (Coastal Warfare), καθώς και με παρουσιάσεις συστημάτων και πλατφορμών μάχης μεταξύ αυτών και το Ελληνικής κατασκευής και σχεδίασης Τακτικό Τροχοφόρο Τεθωρακισμένο Όχημα 4×4 HOPLITE (ΟΠΛΙΤΗΣ) αλλά και συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου όπως το κυπριακής κατασκευής RF Hunter.

Η τέταρτη και τελευταία ενότητα με τίτλο “Armed and Security Forces Synergies” θα προσεγγίσει τομείς και τεχνολογίες διττής χρήσης όπως ο κυβερνοπόλεμος, οι ασύμμετρες απειλές, μέσα για προστασία από Χημικούς, Βιολογικούς, Ραδιολογικούς παράγοντες, Πυρηνικά στοιχεία και Εκρηκτικά (CBRN-E), εφαρμογές και εργαλεία για τους πρώτους ανταποκριτές (First Responders), θέματα Έρευνας Διάσωσης, Πυρόσβεσης κ.α

Μάλιστα, τα στελέχη των εταιρειών θα πλαισιώσουν με τη δική τους εμπειρία και τεχνογνωσία ειδικοί δημοσίων φορέων όπως το Κέντρο Χειρισμού Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών και του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης.

Η ομάδα της DEFENCE ReDEFiNED θα δώσει δυναμικά το παρόν της στο επερχόμενο συνέδριο για να σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις και τα τεκταινόμενα Μείνετε συντονισμένοι. 

Διαβάστε επίσης: BATTLEFIELD ReDEFiNED 2023 | To Διεθνές Συνέδριο Άμυνας και Ασφάλειας της Κύπρου

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
SCYTALYS | Ολοκλήρωση σύμβασης ύψους 49 εκατομμυρίων με τις Ινδονησιακές Ένοπλες Δυνάμεις – Διαλειτουργικότητα στο σύγχρονο δικτυοκεντρικό πεδίο επιχειρήσεων

SCYTALYS | Ολοκλήρωση σύμβασης ύψους 49 εκατομμυρίων με τις Ινδονησιακές Ένοπλες Δυνάμεις – Διαλειτουργικότητα στο σύγχρονο δικτυοκεντρικό πεδίο επιχειρήσεων

Όπως αναφέρει η εταιρεία, το πρόγραμμα SIK αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στον οδικό χάρτη εκσυγχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ινδονησίας…

Pin It on Pinterest

Share This