BATTLEFIELD ReDEFiNED 2023 | Πολυεπίπεδη η συμμετοχή της ARQUUS με ειδικό ενδιαφέρον για την Εθνική Φρουρά
Defence Redefined
Published on 18/02/2023 at 19:35

Πολυεπίπεδη αποδείχτηκε η συμμετοχή της ARQUUS στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Άμυνας και Ασφάλειας στην Κύπρο “BATTLEFIELD ReDEFiNED 2023” και μάλιστα με ειδικό ενδιαφέρον για την Εθνική Φρουρά.

Λαμβάνοντας μέρος σε δύο από τις τέσσερις θεματικές του Συνεδρίου, ο κ. Arnaud de La Serraz, Υπεύθυνος Πωλήσεων της εταιρείας στην γεωγραφική περιφέρεια της Νότιας Ευρώπης, ανέπτυξε στις παρουσιάσεις του το πως το πορτφόλιο της ARQUUS συμβαδίζει άριστα με τις σύγχρονες προκλήσεις ασφαλείας και άμυνας.

Ξεκινώντας από την θεματική “Multi-Domain and Network Centric Operations – Trends and Solutions” και με τίτλο της παρουσίασης “From 6 wheels vehicle to multi sensors platform”, ο κ. Arnaud de La Serraz επικεντρώθηκε στο ρόλο των τροχοφόρων οχημάτων στο σύγχρονο πεδίο της μάχης.

Αρχικά, ο εκπρόσωπος της ARQUUS ανέφερε ότι η σύγχρονη διεξαγωγή πολεμικών επιχειρήσεων δεν έγκειται μόνο στις αρχές της κινητικότητας (mobility), της ισχύς πυρός (firepower), και της προστασίας (protection). Πλέον, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ύπαρξη συστημάτων και υποσυστημάτων με τη μορφή αισθητήρων, οι οποίοι όχι μόνο αυξάνουν κατακόρυφα την επιχειρησιακή και τεχνική αξία (value), αλλά και την αποδοτικότητα (efficiency).

Συγκεκριμένα, η ARQUUS, εφαρμόζει στην πράξη τη ρήση “Know the enemy and know yourself” του Κινέζου Στρατηγού και Στρατηγιστή Sun Tzu, δηλαδή να γνωρίζεις τον εχθρό, όσο γνωρίζεις τον εαυτό σου, ενσωματώνοντας στις πλατφόρμες της αισθητήρες, οι οποίοι δύνανται να προσφέρουν βέλτιστες δυνατότητες ανίχνευσης (detection), ταυτοποίησης (identification), επικοινωνίας (communication), και επίγνωσης της κατάστασης (situational awareness).

Διαβάστε επίσης: ARQUUS DEFENSE | Δυναμική παρουσία στην EUROSATORY με καινοτόμα οχήματα μάχης γνώριμα στην Εθνική Φρουρά – VIDEO & Φωτογραφίες

Σύμφωνα με το στέλεχος της, το να βλέπεις (see), να επιβεβαιώνεις (confirm) και να μοιράζεσαι (share) είναι υψίστης σημασίας πριν εμπλακείς σε μάχη (engage). Ενδεικτικά, ο κ. Arnaud de La Serraz αναφέρθηκε στο γνωστό 6Χ6 τροχοφόρο Τεθωρακισμένο Όχημα Μεταφοράς Προσωπικού (ΤΟΜΠ), VAB MK3, παλαιότερες εκδόσεις του οποίου υπηρετούν και στην Εθνική Φρουρά από το 1984.

Το υπόψη σύστημα παρέχει στο πλήρωμα πραγματικές πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, ενώ τα δεδομένα των αισθητήρων είναι άμεσα διαθέσιμα στους τελεστές (effectors), πάντα υπό τον παρονομαστή ότι το επιβαίνων προσωπικό δεν εκτίθεται σε κίνδυνο.

Σε δεύτερο χρόνο, ο κ. Arnaud de La Serraz συμμετείχε στη θεματική “Armed and Security Forces Synergies” με την παρουσία του να έχει ως τίτλο “Counter-terrorism specific answer based on military vehicle”.

Εδώ, ο εκπρόσωπος της ARQUUS ξεκίνησε την τοποθέτηση του μιλώντας για τη δράση στο αντι-τρομοκρατικό πεδίο, σκοπός της οποίας είναι η διάσωση ζωών, η αποφυγή παράπλευρων απωλειών και η ταχύτατη δράση προς αποφυγή του “the CNN effect”, κατά το οποίο τα παγκόσμια τηλεοπτικά δίκτυα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στον καθορισμό των ενεργειών που λαμβάνουν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και των αποτελεσμάτων των γεγονότων.

Διαβάστε επίσης: Ουκρανία | Τα μάτια στραμμένα στα γαλλικά τροχοφόρα VAB – VIDEO

Σύμφωνα με τον ομιλητή, οι ακόλουθες συνισταμένες διέπουν μεταξύ άλλων τέτοιες καταστάσεις:

  • Οι εφημερίδες και το διαδίκτυο είναι γεμάτα με πολλές τρομοκρατικές ενέργειες.
  • Οι τρομοκρατικές επιθέσεις γίνονται πολύ γρήγορα εθνικό ζήτημα και κατ’ επέκταση η ακεραιότητα μιας χώρας βρίσκεται σε κίνδυνο.
  • Τα τηλεοπτικά κανάλια σε όλο τον κόσμο μπαίνουν αμέσως σε δράση διαδίδοντας ειδήσεις με αυξημένη επίκληση στο συναίσθημα.
  • Ο Πρόεδρος, ο Πρωθυπουργός, όλοι οι επικεφαλείς Άμυνας και Ασφάλειας επικεντρώνονται εξ’ ολοκλήρου σε αυτό το ζήτημα.

Η συνεισφορά και προτεινόμενη λύση της ARQUUS σε αυτό το πρόβλημα ασφαλείας είναι η οικογένεια τροχοφόρων Τεθωρακισμένων Οχημάτων SHERPA. 

Σύμφωνα με την εταιρεία, περισσότερα από 1.100 τεθωρακισμένα οχήματα SHERPA έχουν πουληθεί σε Ασία, Μέση Ανατολή, Λατινική Αμερική, και Γαλλία, τα οποία επιχειρούν σε διάφορες εκδόσεις ενσωματωμένες πάνω στο ίδιο σκάφος είτε ως μέσα του Στρατού (Αναγνώρισης,  Station Wagon, Φορέας οπλικών συστημάτων) είτε ως μέσα της Αστυνομίας (Ειδικές επιχειρήσεις, Αντιτρομοκρατική).

Μάλιστα, ο κ. Arnaud de La Serraz υπενθύμισε ότι ήδη το υπόψη όχημα έχει αποδείξει την αξία του στο πεδίο, αφού η χρήση του αποδείχθηκε κομβική στον τερματισμό της τρομοκρατικής δράσης των αδελφών Kouachi στις 9 Ιανουαρίου 2015.

Κλείνοντας την τοποθέτηση του, ο εκπρόσωπος της ARQUUS δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις δύο επιτυχημένες βολές των πυραύλων AKERON MP στο Πεδίο Βολής του Καλού Χωριού, που πραγματοποιήθηκαν στις 29 Σεπτεμβρίου από όχημα SHERPA LIGHT TACTICAL της Γαλλικής Arquus το οποίο έφερε πύργο IMPACT, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Βιομηχανικής Ανάπτυξης στον Τομέα της Άμυνας (European Defence Industrial Development Programme – EDIDP), LynkEUs για την ανάπτυξη των ικανοτήτων BLOS σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Διαβάστε επίσης: ARQUUS | Η προηγμένη λύση HUMS για συντήρηση εξοπλισμού δοκιμασμένη σε VAB – VIDEO

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This