ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

AUSA 2021 | Υπογραφή συνεργασίας UVision – Rheinmetall και παρουσίαση νέου πολλαπλού εκτοξευτή περιφερόμενων πυρομαχικών MCL
Defence Redefined
Published on 15/10/2021 at 18:15

Η UVision αποκάλυψε τον πολλαπλό εκτοξευτή της (Multi-Canister Launcher – MCL), προσαρμοσμένο για την εκτόξευση όλων των τύπων περιφερόμενων πυρομαχικών της οικογένειας Hero από μια μόνο πλατφόρμα αποκτώντας έτσι τακτική υπεροχή συνδυάζοντας αποστολές (Reconnaissance Surveillance Targeting Acquisition – RSTA) με υψηλής ακρίβειας επίθεση.

Ο εκτοξευτής δίνει στις τακτικές δυνάμεις επιχειρησιακή ευελιξία, καθώς η νέα αυτή δυνατότητα τους επιτρέπει να επιλέγουν και να εκτοξεύουν το καταλληλότερο σύστημα Hero ανάλογα με τη φύση της αποστολής και του στόχου.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το MCL έχει σχεδιαστεί για αρθρωτή προσαρμογή σε διάφορους τύπους και μεγέθη πλατφορμών, από θωρακισμένα οχήματα έως μεγάλα, μεσαία και μικρά αεροσκάφη, επανδρωμένα ή αυτόνομα. Επιπλέον, το εν λόγω σύστημα επιτρέπει στις ένοπλες δυνάμεις να αποθηκεύουν, να μεταφέρουν και να εκτοξεύουν τα πυρομαχικά HERO από προγεμισμένα, σφραγισμένα κάνιστρα αυξάνοντας, έτσι, περαιτέρω την επιχειρησιακή ετοιμότητα. 

Το MCL μπορεί να διαμορφωθεί ως εκτοξευτής δύο, τεσσάρων, έξι ή οκτώ κάνιστρων και μπορεί να εκτοξεύσει πολλαπλά περιφερόμενα πυρομαχικά ταυτόχρονα μέσα από την πλατφόρμα εμπλέκοντας στόχους άνω των 75 χιλμ..

Μερικές από τις παραλλαγές του υπόψη οπλικού συστήματος περιλαμβάνουν τα εξής συστήματα: Hero-30, Hero-120NG και Hero-400EC. Το Hero-30 μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μικρότερες χειρουργικές επιθέσεις, το Hero-120 είναι κατάλληλο για επιθέσεις σε μεσαίου μεγέθους και θωρακισμένους στόχους, ενώ το Hero-400 μπορεί να χρησιμοποιηθεί για στόχους μεγάλου βεληνεκούς και οχυρωμένους. Παράλληλα, άλλες παραλλαγές βρίσκονται υπό ανάπτυξη. 

Στη βασική τους διαμόρφωση, όλες οι παραλλαγές χρησιμοποιούν έναν αισθητήρα τρισδιάστατης ενοποιημένης ηλεκτροοπτικής/υπέρυθρης σάρωσης για αποστολές συλλογής πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης, πακέτο τερματικής καθοδήγησης, ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης GPS/INS, δυνατότητα αυτοματοποιημένης πτήση προς περιοχές/στόχους και δυνατότητα οπτικής επιλογής του τελικού στόχου, έναν αμφίδρομο σύνδεσμο υψηλής ταχύτητας εντός οπτικού πεδίου, που επιτρέπει τόσο την συλλογή πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο όσο και την επίγνωση της κατάστασης, και τέλος λειτουργίες ακύρωσης αποστολής και ανάκτησης.

Διαβάστε επίσης: LAWS συστήματα | Η περίπτωση του πυρομαχικού Mini-Harpy

Η UVision με έδρα το Ισραήλ και ο γερμανικός όμιλος Rheinmetall υπέγραψαν μια στρατηγική συνεργασία για τα πυρομαχικά στις 11 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια της έκθεσης AUSA στην Ουάσιγκτον.

Οι δύο εταιρείες ανέφεραν σε κοινό δελτίο Τύπου ότι θα προσφέρουν λύσεις σχετικά με τα περιφερόμενα πυρομαχικά στους στρατούς της Ευρώπης. Μια τέτοια προοπτική θα μπορούσε να αποδειχθεί επωφελής τόσο για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις όσο και για την Εθνική Φρουρά της Κύπρου.

Αυτή η συνεργασία προβλέπει την ενσωμάτωση της οικογένειας των περιφερόμενων πυρομαχικών Hero με τη σειρά των πλατφορμών επανδρωμένων και μη οχημάτων, εκτοξευτών, συστημάτων διαχείρισης μάχης και θωρακισμένων οχημάτων όπως το Lynx IFV της Rheinmetall.

Με πληροφορίες από: Janes, defenceredefined.com.cy

Διαβάστε επίσης: DEFEA 2021 | UVision Air “Η Κύπρος σημαντικός συνεργάτης για το Ισραήλ” – Φωτογραφίες και VIDEO

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This