ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Arrow 3 | Επιτυχής δοκιμή του Ισραηλινού υπερηχητικού πυραυλικού συστήματος – VIDEO
Defence Redefined
Published on 24/01/2022 at 16:30

Επιτυχής δοκιμή του υπερηχητικού πυραυλικού συστήματος Arrow 3 πραγματοποιήθηκε στο Ισραήλ την περασμένη εβδομάδα. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ, οι αρμόδιοι εμπλεκόμενοι φορείς πραγματοποίησαν στις 18 Ιανουαρίου επιτυχή δοκιμή του οπλικού συστήματος Arrow (AWS) και του πυραυλικού συστήματος αναχαίτισης Arrow 3. Το Arrow 3 είναι σχεδιασμένο ώστε να μπορεί να αναχαιτίσει πυραύλους έξω από την ατμόσφαιρα της γης. Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε σε ειδικό χώρο δοκιμών στο κεντρικό Ισραήλ, υπό την Israel Aerospace Industries (IAI).

Η συστοιχία των επιχειρησιακών ραντάρ του AWS εντόπισε τον στόχο και μετέφερε τα δεδομένα στο σύστημα ελέγχου και διαχείρισης μάχης (BMC) όπου έγινε η ανάλυση των δεδομένων και δημιουργήθηκε το σχέδιο άμυνας. Μετά τη δημιουργία του αμυντικού σχεδίου, δύο πυραύλοι Arrow-3 εκτοξεύτηκαν με επιτυχία προς τον στόχο.

Το βεληνεκές του συστήματος Arrow 3 υπολογίζεται σε περίπου 2400 χλμ. Η χρηματοδότηση, ανάπτυξη και παραγωγή του συστήματος γίνεται από κοινού από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ. Η IAI είναι ο κύριος εργολάβος για την ανάπτυξη του συστήματος, η MLM σχεδιάζει, αναπτύσσει και παράγει τους πυραύλους και η Elta, θυγατρική της IAI, αναπτύσσει τη συστοιχία των ραντάρ. Η Elisra, θυγατρική της Elbit Systems, αναπτύσσει το σύστημα ελέγχου και διαχείρισης μάχης (BMC). Η BOEING, η TOMER και η RAFAEL είναι οι κύριοι υποεργολάβοι για την ανάπτυξη και παραγωγή του Arrow 3 ενώ η RAFAEL έχει αναλάβει την σχεδίαση και παραγωγή του στόχο για τις δοκιμές.

Διαβάστε επίσης: “SPYDER” | Πολυστρωματική Αεράμυνα από την Rafael Advanced Defense Systems

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This