ALTUS LSA | Συμμετοχή στο 7o A.M.A. Maritime Event και οι λύσεις στον τομέα των ρύπων από πλοία
Defence Redefined
Published on 11/05/2022 at 17:01

Η Ναυτιλιακή Ένωση Ανδριωτών (Andros Maritime Association) διοργάνωσε με επιτυχία το έβδομο Maritime Event, το οποίο φιλοξενήθηκε στους χώρους του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδας στις 10 Μαΐου.

Στο φετινό event συζητήθηκαν επίκαιρα ζητήματα που σχετίζονται με τους εμπορικούς, τεχνολογικούς και ρυθμιστικούς τομείς της διεθνούς ναυτιλίας.

Στελέχη ναυτιλιακών φορέων, της βιομηχανίας καθώς και εκπρόσωποι εταιρειών οι οποίες έχουν αναπτύξει σύγχρονες λύσεις και προϊόντα τα οποία αξιοποιούνται στον ευρύτερο χώρο της ναυτιλίας, έλαβαν μέρος σε μία εκδήλωση η οποία έδωσε την ευκαιρία και για την ανταλλαγή ιδιαίτερα χρήσιμων απόψεων και πληροφοριών για το μέλλον του κλάδου.

Η ALTUS LSA έδωσε το παρόν στο 7o Α.Μ.Α Maritime Event, στο οποίο συμμετείχε και ως χορηγός. Σε συνεργασία με την MTIS (Maritime Technology Innovative Solutions) η ALTUS LSA παρέχει λύσεις σε προκλήσεις της ναυτιλίας όπως:

  • Οπτική επιθεώρηση δομικής κατάστασης πλοίων
  • Καταγραφή φορτώσεων – εκφορτώσεων και ογκομετρικοί υπολογισμοί
  • Μεταφορά μικρών φορτίων από πλοίο σε λιμάνι και αντιστρόφως
  • Μετρήσεις εκπομπών – ανίχνευση διαρροών αερίων
  • Αναγνώριση απειλών από πειρατεία και παρατήρηση επικίνδυνων καταστάσεων
  • Έρευνα και διάσωση 

Σε αυτό το σημείο, πρέπει να υπενθυμιστεί το γεγονός ότι η ALTUS ήδη πρωτοπορεί στον εν λόγω τομέα, καθώς στην ένωση των Ελληνικών εταιριών ALTUS – ADAPTIT ανατέθηκε σημαντικό έργο μεγάλης βαρύτητας για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (European Maritime Safety Agency – EMSA).

Διαβάστε επίσης: ALTUS | H πρώτη παράδοση φαρμάκων με drone στην Ευρώπη πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Το αντικείμενο του έργου είναι η Παροχή Υπηρεσιών μέσω Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (UAVs) για λογαριασμό των Λιμενικών Αρχών των κρατών-μελών της Ε.Ε. με στόχο την μέτρηση της περιεκτικότητας σε θείο των εκπομπών ρύπων των πλοίων και την συμμόρφωση τους με την αντίστοιχη οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι έρευνες δείχνουν ότι έως 50.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους ετησίως στην Ε.Ε. εξαιτίας των ναυτιλιακών ρύπων. Το έργο αυτό αποτελεί σημαντικό βήμα για την προστασία της δημόσιας υγείας και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Η υπόψη συνεργασία συμμετέχει στο έργο με χρήση Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (UAVs) και λύση που θα βασίζεται σε Cloud εφαρμογή και θα εκτελεί τις ακόλουθες κύριες ενέργειες:

  • Συλλογή  δεδομένων σε πραγματικό χρόνο (βίντεο, μετρήσεις εκπομπών) που θα λαμβάνονται από το σταθμό ελέγχου εδάφους των Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (UAVs)
  • Υπολογισμός της περιεκτικότητας σε θείο των αποβλήτων καυσίμου του υπό έλεγχο σκάφους
  • Επεξεργασία, αποθήκευση και αποστολή των δεδομένων αυτών στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (EMSA) σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας IT υποδομή, με σκοπό να προωθηθεί περαιτέρω από τον Οργανισμό στους τελικούς χρήστες

Πέραν των τακτικών μετρήσεων, σε κάθε έκτακτο συμβάν ρύπανσης σε θαλάσσια περιοχή του Ευρωπαϊκού χώρου, θα εκτελείται ad hoc η παραπάνω διαδικασία κατόπιν εντολής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια στη Θάλασσα με σκοπό την έγκαιρη αντιμετώπιση του περιστατικού.

Διαβάστε επίσης: Ελληνικός Στρατός | Βολές κατευθυνόμενων αντιαεροπορικών πυραύλων με την ALTUS LSA στην Κρήτη

“Σε ένα διεθνές περιβάλλον όπου κυριαρχεί η αβεβαιότητα, οι προκλήσεις πολλαπλασιάζονται και απαιτούνται άμεσες, καινοτόμες και αξιόπιστες λύσεις, η ALTUS δηλώνει την παρουσία της με 10ετη τεχνογνωσία, εμπειρία και συνέπεια λόγων και έργων στον ιδιαίτερα σημαντικό και ανταγωνιστικό χώρο των Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών.

Με την παροχή καινοτόμων και αξιόπιστων ολοκληρωμένων προϊόντων όπως το ΣμηΕΑ ATLAS 4, πέραν των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, αναλαμβάνει τώρα σημαντικό έργο και στην ανερχόμενη αγορά μέτρησης εκπεμπόμενων ρύπων και ποιότητας αέρα, ενός τομέα που πέραν της υγείας των πολιτών, συμβάλλει και στα θέματα κλιματικής αλλαγής. 

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, είναι μια σημαντική αναγνώριση των δυνατοτήτων μας και του ανταγωνιστικού μας πλεονεκτήματος να ενσωματώνουμε διαφορετικών απαιτήσεων φορτία στα ΣμηΕΑ μας για κάλυψη απαιτητικών και διαφορετικού τύπου επιχειρησιακών αναγκών”, είχε δηλώσει σχετικά ο κ. Ζαχαρίας Σαρρής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ALTUS LSA.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το ATLAS 4 είναι μία πλατφόρμα υψηλών δυνατοτήτων σε ότι έχει να κάνει με την αυτονομία (έως 70 λεπτά), την εμβέλεια (έως 20 χιλιόμετρα) και την δυνατότητα μεταφοράς φορτίων (έως 10 κιλά). 

Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να εκτελέσει πληθώρα απαιτητικών εφαρμογών όπως είναι η εναέρια επιτήρηση και συλλογή πληροφοριών/δεδομένων, η μεταφορά φορτίων και η επιτήρηση δικτύων.

Διαβάστε επίσης: Αστυνομία Κύπρου | Καινοτόμo UAS EDOMON από την ALTUS LSA – Φωτογραφίες και VIDEO

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This