ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Airbus H160M “Guepard” | Ένα πραγματικό πολυεργαλείο, πρέπει να απασχολήσει Αθήνα και Λευκωσία

Μάριος Μιχαήλ

Published on 23/06/2021 at 18:00

Το 2017, οι Γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις  επέλεξαν το “Guepard”της Airbus, προς αντικατάσταση των πέντε(!) διαφορετικών τύπων ελικοπτέρων σε υπηρεσία σήμερα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την παράδοση συνολικά 169 ελικοπτέρων για τα τρία Σώματα, με τον Στρατό να παραλαμβάνει 80, ενώ Ναυτικό και Αεροπορία να παραλαμβάνουν 49 και 40 αντιστοίχως.

Βασισμένο πάνω στην πλατφόρμα πολιτικής έκδοσης το H160M επιτρέπει την ενσωμάτωση συστημάτων για διαφόρων ειδών αποστολές.

Στο cockpit, το “Guepard” θα φέρει την σουίτα ηλεκτρονικών Helionix με τέσσερις οθόνες πολλαπλών λειτουργιών.

Στον τομέα οπλισμού, το ελικόπτερο μπορεί να φέρει τον αντιπλοικό πύραυλο “Sea Venom” της MBDA, ικανό να εμπλέκει στόχους από απόσταση 20χιλ, με την βοήθεια ραντάρ από την Thales. Μπορεί να φέρει πολυβόλο 12.7mm, κατευθυνόμενες  ρουκέτες και κανόνι 20mm. Από τον χώρο της καμπίνας, μπορεί να φέρει πολυβόλο 7.62mm ενώ υπάρχει πρόνοια για τυφέκιο ελεύθερου σκοπευτή.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στον ιστοχώρο “Άμυνα και Γεωστρατηγική” 

**Οι απόψεις και/ή τα σχόλια που εκφράζονται στα άρθρα ανήκουν σε έκαστο συγγραφέα και δύναται να μην αποτελούν άποψη και/ή τοποθέτηση και/ή να υιοθετούνται ως έχουν από την εταιρεία και/ή τους διαχειριστές του ιστότοπου. Περισσότερα στους όρους χρήσης της ιστοσελίδας. 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Αλεξιπτωτιστές | Απονομή διακριτικών σε οπλίτες θητείας και σπουδαστές παραγωγικών σχολών – VIDEO και Φωτογραφίες

Αλεξιπτωτιστές | Απονομή διακριτικών σε οπλίτες θητείας και σπουδαστές παραγωγικών σχολών – VIDEO και Φωτογραφίες

Πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής πτυχίων και διακριτικών πτερύγων Αλεξιπτωτιστή στατικού ιμάντα σε σπουδαστές στρατιωτικών σχολών και νεοσύλλεκτους καταδρομείς…

Αμερικανικές αντιδράσεις για ενδεχόμενη προμήθεια επιπλέον S-400 από την Τουρκία

Αμερικανικές αντιδράσεις για ενδεχόμενη προμήθεια επιπλέον S-400 από την Τουρκία

Αντιδράσεις προκάλεσε στο Αμερικανικό πολιτικό σύστημα, το δημοσίευμα του Ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου TASS όπου αναφέρεται πως η Τουρκία ετοιμάζεται να υπογράψει νέα συμφωνία με τη Ρωσία…

Pin It on Pinterest

Share This