ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Airbus H160M “Guepard” | Ένα πραγματικό πολυεργαλείο, πρέπει να απασχολήσει Αθήνα και Λευκωσία

Μάριος Μιχαήλ

Published on 23/06/2021 at 18:00

Το 2017, οι Γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις  επέλεξαν το “Guepard”της Airbus, προς αντικατάσταση των πέντε(!) διαφορετικών τύπων ελικοπτέρων σε υπηρεσία σήμερα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την παράδοση συνολικά 169 ελικοπτέρων για τα τρία Σώματα, με τον Στρατό να παραλαμβάνει 80, ενώ Ναυτικό και Αεροπορία να παραλαμβάνουν 49 και 40 αντιστοίχως.

Βασισμένο πάνω στην πλατφόρμα πολιτικής έκδοσης το H160M επιτρέπει την ενσωμάτωση συστημάτων για διαφόρων ειδών αποστολές.

Στο cockpit, το “Guepard” θα φέρει την σουίτα ηλεκτρονικών Helionix με τέσσερις οθόνες πολλαπλών λειτουργιών.

Στον τομέα οπλισμού, το ελικόπτερο μπορεί να φέρει τον αντιπλοικό πύραυλο “Sea Venom” της MBDA, ικανό να εμπλέκει στόχους από απόσταση 20χιλ, με την βοήθεια ραντάρ από την Thales. Μπορεί να φέρει πολυβόλο 12.7mm, κατευθυνόμενες  ρουκέτες και κανόνι 20mm. Από τον χώρο της καμπίνας, μπορεί να φέρει πολυβόλο 7.62mm ενώ υπάρχει πρόνοια για τυφέκιο ελεύθερου σκοπευτή.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στον ιστοχώρο “Άμυνα και Γεωστρατηγική” 

**Οι απόψεις και/ή τα σχόλια που εκφράζονται στα άρθρα ανήκουν σε έκαστο συγγραφέα και δύναται να μην αποτελούν άποψη και/ή τοποθέτηση και/ή να υιοθετούνται ως έχουν από την εταιρεία και/ή τους διαχειριστές του ιστότοπου. Περισσότερα στους όρους χρήσης της ιστοσελίδας. 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ρυθμίζοντας το ραγδαία αναπτυσσόμενο αμυντικό τεχνολογικό οικοσύστημα της Κύπρου | Επισκόπηση των νόμων και των κανονισμών για τις διασυνοριακές συμφωνίες και την τυποποίηση

Ρυθμίζοντας το ραγδαία αναπτυσσόμενο αμυντικό τεχνολογικό οικοσύστημα της Κύπρου | Επισκόπηση των νόμων και των κανονισμών για τις διασυνοριακές συμφωνίες και την τυποποίηση

Τα τελευταία χρόνια η εγχώρια αμυντική βιομηχανία στην Κύπρο έχει σημειώσει εντυπωσιακή ανάπτυξη. Σήμερα, στη χώρα, υπάρχει…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This