ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

AI4DEF | Ευρωπαϊκό πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης για την άμυνα με συμμετοχή της κυπριακής EIGHT BELLS
Defence Redefined
Published on 04/09/2021 at 18:30

Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα από το Υπουργείο Άμυνας, άλλες πέντε κυπριακές εταιρείες εξασφάλισαν την συμμετοχής τους σε ευρωπαϊκά προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης στον τομέα της άμυνας και ασφάλειας. Ένα από αυτά είναι το πρόγραμμα AI4DEF: Artificial Intelligence for Defence στο οποίο συμμετέχει η κυπριακή εταιρεία EIGHT BELLS LTD. 

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν συνολικά 18 εταιρείες, μεταξύ αυτών μερικές από τις κορυφαίες στον τομέα, από την Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία, Δανία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Σλοβενία και Κύπρο. 

Διαβάστε επίσης: EDIDP | Μεγάλη Επιτυχία Κυπριακών Εταιρειών με Συμμετοχή σε Πέντε Νέες Προτάσεις

Σκοπός του προγράμματος AI4DEF είναι να εξετάσει τα πλεονεκτήματα της εφαρμογής τεχνητής νοημοσύνης (A.I) σε τομείς κρίσιμους για τον στρατιωτικό τομέα, όπως η εκτίμηση κατάστασης, η λήψη απόφασης και η βελτίωση του επιχειρησιακού σχεδιασμού. 

Το AI4DEF ως ευέλικτη πλατφόρμα υπηρεσιών ψηφιακού νέφους (cloud), θα εφαρμοστεί σε πολλούς τομείς όπως τα Μη Επανδρωμένα Αεροχήματα (UAVs) σε αποστολές επαυξημένης επιτήρησης (ISR), ανάλυση, επίγνωση της τακτικής κατάστασης και στη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Η εταιρεία EIGHT BELLS LTD ιδρύθηκε το 2016. Είναι μια ανεξάρτητη εταιρεία έρευνας και παροχής υπηρεσιών με ειδίκευση στην τεχνολογία πληροφοριών και επικοινωνίας, αλλα και σε προσομοιώσεις και αναλύσεις. Η εταιρεία διαθέτει γραφεία στη Λευκωσία και στην Αθήνα.

Διαβάστε επίσης: ΥΠΑΜ | Έπεσαν οι υπογραφές για την συγχρηματοδότηση των έργων «ΘΗΣΕΑΣ» και «DroneEye» – VIDEO

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This