DSA | Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σχολείο 25000 “Drafting Production and Maintenance of NATO Standards” στο ΚΕΝΑΠ
Defence Redefined
18/10/2024

Από τις 7 έως τις 11 Οκτωβρίου 2024, το Σχολείο 25000 «Drafting Production and Maintenance of NATO Standards» πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) με την υποστήριξη του Γραφείου Τυποποίησης του ΝΑΤΟ, της Συμμαχικής Διοίκησης Μετασχηματισμού (Allied Command Transformation), του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και της ελληνικής εταιρείας Defense Standardization Advice (DSA).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στόχος του σχολείου είναι η παροχή ολοκληρωμένων γνώσεων για τη διευκόλυνση της κατανόησης των διαδικασιών ανάπτυξης, παραγωγής και συντήρησης εγγράφων τυποποίησης του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων των δογμάτων. 

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε ζωντανή επίδειξη περιπτωσιολογικής μελέτης διαδικασιών τυποποίησης στην 340 Μοίρα της 115 Πτέρυγας Μάχης (Π.Α.), στην Αεροπορική Βάση της Σούδας.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΨΗ | Στρατηγική Ανάπτυξης Διαλειτουργικών Αμυντικών Δυνατοτήτων

Συνολικά, είκοσι επτά (27) εκπαιδευόμενοι και πέντε (5) εκπαιδευτές από δώδεκα (12) Μέλη και Εταίρους του ΝΑΤΟ (Βέλγιο, Καναδάς, Κολομβία, Τσεχία, Γαλλία, Φινλανδία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ) παρακολούθησαν το Σχολείο.

Η DSA είναι μια ιδιωτική εταιρεία που επικεντρώνεται στην οικοδόμηση δεξιοτήτων στη Διαχείριση Τυποποίησης στον τομέα της Άμυνας και στοχεύει στην παροχή λύσεων για την αναδυόμενες προκλήσεις στην τυποποίηση στον τομέα της Άμυνας και προώθηση των βέλτιστων πρακτικών αμυντικής τυποποίησης παγκοσμίως.

Μέχρι στιγμής, η DSA, εταιρεία πιστοποιημένη ως DIANA Mentor και έμπιστος συνεργάτης σε έργα που σχετίζονται με EDF και HE, έχει παραδώσει με επιτυχία εκπαιδευτικά μαθήματα και εμπεριστατωμένες μελέτες σε Ελλάδα, Κύπρο, Νορβηγία και Πολωνία, ενώ επόμενος προορισμός της θα είναι το νεότερο μέλος του ΝΑΤΟ, η Σουηδία, ενώ έπεται και η Γεωργία εντός του 2025. 

Διαβάστε επίσης: Ο ρόλος των διαδραστικών παιγνίων (SERIOUS GAMES) στην ανάπτυξη ικανοτήτων επί των Αμυντικών Προτύπων

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
Τεράστιο αρχαίο ελληνικό αμυντικό τείχος αποκαλύφθηκε στην Κροατία
«Κιβωτός Εθνικής Μνήμης» | Αποκαλυπτήρια για το νέο μνημείο πεσόντων στο ΥΠΕΘΑ
Ημερίδα για το μέλλον της ευρωπαϊκής άμυνας και ασφάλειας στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις
undefined
undefined
RAFNAR Hellas | Νέο Ναυπηγείο στο Λαύριο, Επέκταση στην Κερατέα και νέο Σκάφος 62 ποδιών
STEN | Το υποπολυβόλο που κατασκεύασε με επιτυχία η ΕΟΚΑ
1η Απριλίου 1955 | Για την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα – Ο ωραιότερος αγώνας
IVECO DEFENCE VEHICLES – METLEN | Στρατηγική Συμμαχία για τον Εκσυγχρονισμό του Στόλου Στρατιωτικών Φορτηγών του Ελληνικού Στρατού
Επίσκεψη Υπουργού Άμυνας στην εταιρεία HOUTRIS στα πλαίσια ενίσχυσης της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας
Δείτε πληροφορίες για τις Υγειονομικές Εξετάσεις των Υποψηφίων για Στρατιωτικές Σχολές
undefined
Share This