DSA | Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σχολείο 25000 “Drafting Production and Maintenance of NATO Standards” στο ΚΕΝΑΠ
Defence Redefined
Published on 18/10/2024 at 15:14

Από τις 7 έως τις 11 Οκτωβρίου 2024, το Σχολείο 25000 «Drafting Production and Maintenance of NATO Standards» πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) με την υποστήριξη του Γραφείου Τυποποίησης του ΝΑΤΟ, της Συμμαχικής Διοίκησης Μετασχηματισμού (Allied Command Transformation), του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και της ελληνικής εταιρείας Defense Standardization Advice (DSA).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στόχος του σχολείου είναι η παροχή ολοκληρωμένων γνώσεων για τη διευκόλυνση της κατανόησης των διαδικασιών ανάπτυξης, παραγωγής και συντήρησης εγγράφων τυποποίησης του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων των δογμάτων. 

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε ζωντανή επίδειξη περιπτωσιολογικής μελέτης διαδικασιών τυποποίησης στην 340 Μοίρα της 115 Πτέρυγας Μάχης (Π.Α.), στην Αεροπορική Βάση της Σούδας.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΨΗ | Στρατηγική Ανάπτυξης Διαλειτουργικών Αμυντικών Δυνατοτήτων

Συνολικά, είκοσι επτά (27) εκπαιδευόμενοι και πέντε (5) εκπαιδευτές από δώδεκα (12) Μέλη και Εταίρους του ΝΑΤΟ (Βέλγιο, Καναδάς, Κολομβία, Τσεχία, Γαλλία, Φινλανδία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ) παρακολούθησαν το Σχολείο.

Η DSA είναι μια ιδιωτική εταιρεία που επικεντρώνεται στην οικοδόμηση δεξιοτήτων στη Διαχείριση Τυποποίησης στον τομέα της Άμυνας και στοχεύει στην παροχή λύσεων για την αναδυόμενες προκλήσεις στην τυποποίηση στον τομέα της Άμυνας και προώθηση των βέλτιστων πρακτικών αμυντικής τυποποίησης παγκοσμίως.

Μέχρι στιγμής, η DSA, εταιρεία πιστοποιημένη ως DIANA Mentor και έμπιστος συνεργάτης σε έργα που σχετίζονται με EDF και HE, έχει παραδώσει με επιτυχία εκπαιδευτικά μαθήματα και εμπεριστατωμένες μελέτες σε Ελλάδα, Κύπρο και Πολωνία, ενώ επόμενος προορισμός της θα είναι το νεότερο μέλος του ΝΑΤΟ, η Σουηδία. 

Διαβάστε επίσης: Ο ρόλος των διαδραστικών παιγνίων (SERIOUS GAMES) στην ανάπτυξη ικανοτήτων επί των Αμυντικών Προτύπων

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This