SYMBIOSIS | Κυπριακές εταιρείες στο έργο του EDA για την πράσινη ενέργεια και την άμυνα
Defence Redefined
Published on 17/10/2024 at 12:37

*Χρίστος Λοΐζου

Οι κυπριακές εταιρείες Multimarine Services και SignalGeneriX συμμετέχουν μαζί με άλλες εταιρείες και οργανισμούς στο έργο Symbiosis του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας (European Defence Agency – EDA). Το project Symbiosis αφορά την εναρμόνιση ανανεώσιμων πηγών ενέργειες με αμυντικές επιχειρήσεις.

Μέσω έρευνας και προσομοιώσεων, το έργο Symbiosis, εξερευνά εναλλακτικούς τρόπους συνύπαρξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και των αμυντικών επιχειρήσεων. Πρέπει να συνδυαστεί η επίτευξη του στόχου της Ε.Ε για κλιματική ουδετερότητα και παράλληλα να εξασφαλίζεται η επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα των ενόπλων δυνάμεων.

Για την επίτευξη της εναρμόνισης και συνύπαρξης των υπεράκτιων εγκαταστάσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με αμυντικές δραστηριότητες και στρατηγικές επιχειρήσεις εντός του ευρωπαϊκού θαλάσσιου χώρου, το έργο θα χαρτογραφήσει τις στρατηγικές θαλάσσιες περιοχές, θα αξιολογήσει την καταλληλότητά τους για την ανάπτυξη υπεράκτιων έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας καθώς και τα όποια ρίσκα προκύπτουν. Για αυτόν τον λόγο το έργο Symbiosis φέρνει σε επαφή τους επιστήμονες, την βιομηχανία και τα Υπουργεία Άμυνας.

Χρηματοδοτείται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Άμυνας (EDA) και η κοινοπραξία που το έχει αναλάβει περιλαμβάνει εταιρείες και φορείς με σημαντική δραστηριότητα στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στις θαλάσσιες υποδομές και τα αμυντικά συστήματα ώστε να βρεθούν οι λύσεις για την εναρμόνιση βιώσιμων ενεργειακών υποδομών με τον τομέα της άμυνας.

Διαβάστε επίσης: SignalGeneriX | MoU με γαλλικές εταιρείες και το CCMI για υποβρύχια αυτόνομα συστήματα

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This