Επιδρομές του Ισραήλ στο έδαφος του Λιβάνου – Φόβοι για αντίποινα από το Ιράν
Defence Redefined
Published on 01/10/2024 at 17:51

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα ότι σφοδρές μάχες με τη Χεζμπολάχ διεξάγονται στο νότιο Λίβανο.

Οι χερσαίες επιδρομές του Ισραήλ στον νότιο Λίβανο θα βάζουν στο στόχαστρο τα προπύργια της Χεζμπολάχ κατά μήκος των συνόρων που απειλούν το Ισραήλ, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, σημειώνοντας ότι δεν πρόκειται για έναν πόλεμο κατά του λαού του Λιβάνου.

Ο ισραηλινός στρατός έκανε επίσης σήμερα το πρωί λόγο για εκτοξεύσεις βλημάτων από το Λίβανο προς το βόρειο Ισραήλ αφού στη διάρκεια της νύκτας είχε ανακοινώσει την έναρξη «περιορισμένων χερσαίων επιδρομών» εναντίον της Χεζμπολάχ στο Λίβανο.

Αφού οι σειρήνες συναγερμού ήχησαν νωρίς το πρωί στη Μέτουλα και την Αβιβίμ, σε καθεμιά απ’ αυτές τις δύο ζώνες «εντοπίσθηκαν βλήματα προερχόμενα από το Λίβανο», αναφέρεται σε στρατιωτικό ανακοινωθέν, σύμφωνα με το οποίο ορισμένα βλήματα «αναχαιτίσθηκαν» και άλλα «έπεσαν» κυρίως σε μη κατοικημένες ζώνες.

Η Χεζμπολάχ από την πλευρά της ανέφερε σήμερα σε ανακοίνωσή της πως στοχοθέτησε ισραηλινά στρατεύματα από την άλλη πλευρά των συνόρων, στη Μέτουλα, με πυρά πυροβολικού, αλλά δεν έκανε καμιά αναφορά στην ανακοίνωση του Ισραήλ πως άρχισε χερσαία επιδρομή στο Λίβανο.

Φόβοι για αντίποινα από το Ιράν

Οι ΗΠΑ, που μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει να αποτρέψουν τη στρατιωτική κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, προειδοποίησαν σήμερα για «επικείμενη» επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ, επισημαίνοντας πως μια τέτοια επίθεση θα είχε σοβαρές «συνέπειες» για την Τεχεράνη.

Οι ΗΠΑ έχουν ενδείξεις βάσει των οποίων το Ιράν προετοιμάζεται να διεξάγει μια επικείμενη επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον του Ισραήλ, δήλωσε Αμερικανός υψηλόβαθμος αξιωματούχος, σε μια δήλωση προς το AFP, την οποία έκανε υπό καθεστώς ανωνυμίας. «Στηρίζουμε με ενεργό τρόπο τις αμυντικές προετοιμασίες» του Ισραήλ, πρόσθεσε ο ίδιος, συμπληρώνοντας πως μια απευθείας στρατιωτική επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ θα οδηγούσε σε σοβαρές συνέπειες για την Τεχεράνη.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

*Φωτογραφία αρχείου

Διαβάστε επίσης: Λίβανος | Ο ξάδερφος του Νασράλα ορκίστηκε νέος ηγέτης της Χεζμπολάχ

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This